Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Gergenti Grillo BIO (wit) X Gnocchi

door | 27 april 2022 | Hoofdgerecht, Pasta, Recepten, Samenwerking, Wijn in de kijker

Pasta
Zomer
Ik zet vandaag de Gergenti Grillo witte wijn in de kijker. Licht strogele kleur. Fruitige wijn. Smaken van Siciliaanse citroen in de afdronk. Past o.a. perfect bij pasta zoals bij deze gnocchi.
Lizzylizzblog

Gergenti Grillo BIO is een witte Siciliaanse wijn die je op verschillende manieren kan degusteren: als aperitief, op zichzelf (een glaasje wijn in de ene hand, een boek in de andere hand) en gecombineerd met pasta, vis, gegrilde en gestoofde groenten. Genoeg keuze dus!

Gergenti Frappato BIO is een rode wijn die perfect als aperitief kan gedronken worden. Past eveneens bij lichte gerechten, wit vlees, lichte voorgerechten en kaas.

Gergenti

De Siciliaanse wijnbouw is uniek in de wereld: gevarieerde gebieden op de hellingen van de bergen of in de buurt van de zee, met wijngaarden op enkele meters van de kustlijn of op de bodem van een vulkaan. De selectie van Gergenti biedt vijf wijnen. De twee nieuwkomers in het gamma zijn: Gergenti Grillo BIO en Gergenti Frappato Bio.

Gergenti Grillo BIO: nauwkeurige selectie van de Grillo druif, biologisch geteeld. De druiven worden met de hand geplukt tijdens de tweede week van augustus. Na de oogst worden ze voorzichtig geperst en vindt er een langzame gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 15°C gedurende 15 à 20 dagen. Na een korte periode in de vaten, rijpt de wijn 3 maanden in de fles.

Licht strogele kleur. Fruitige wijn. Smaken van Siciliaanse citroen in de afdronk. Mooie zuurgraad en rondheid.

Gergenti Frappato BIO: gemaakt op basis van biologisch geteelde druiven. De perfecte uitdrukking van de unieke charme van Sicilië. De druiven worden begin augustus met de hand geplukt. Na de oogst, gisting gedurende 6 dagen op de schil. Daarna vindt de malolactische gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in een roestvrijstalen tank. Rijping op de fles gedurende een maand.

Robijnrode kleur. Frisse aroma’s met geuren van bosbessen en rode bessen. Medium-bodied wijn, harmonieus en soepel.

Gergenti Grillo BIO (wit) X Gnocchi

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Ik zet vandaag de Gergenti Grillo witte wijn in de kijker. Licht strogele kleur. Fruitige wijn. Smaken van Siciliaanse citroen in de afdronk. Past o.a. perfect bij pasta zoals bij deze gnocchi. Hmmm!

INGREDIËNTEN

  • Gnocchi – Olijfolie

  • Groene groenten: peultjes, spinazie, courgette + olijfolie + peper en zout

  • Afwerking: geroosterde pijnboompitten & eetbare viooltjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de groene groenten zachtjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Roer de groenten onder de gnocchi. Serveer en werk af met geroosterde pijnboompitten en eetbare viooltjes.

Kanttekening

  • De Gergenti Grillo BIO (wit) en de Gergenti Frappato BIO (rood) zijn verkrijgbaar bij Delhaize – consumentenprijs: 8,79 EUR

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 68 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Spruitjessoep

Spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...