Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn.
Hapje nummer twee: mini croque monsieur’kes met een potje ketchup om te dippen. Je maakt gewoon 4 grote croques (maak ze zonder de broodkorsten) en elke croque snij je vervolgens in 4 mini croques. Voilà zie, ik zei het toch, makkelijke hapjes.
Mini croques’kes
Course: Aperitief16
stuksHapje nummer twee op Zondag Hapjes dag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!
INGREDIËNTEN
8 sneden wit brood – boter – mayonaise
4 sneetjes kaas
4 schellen beenham
BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 200gr C
- Snij de broodkorsten van het brood en leg ze per 2 zodat je 4 stuks hebt. Besmeer elke snee langs één kant met boter en mayonaise (zorgt voor krokante korst).
- Voor elk stuk leg je een schelletje kaas en een sneetje hesp tussen beide. Duw goed dicht. Snij vervolgens elk stuk (van 2 sneden) in vier gelijke delen. Zo bekom je 16 mini-croques’kes.
- Leg de 16 stuks op een grillrooster en bak ze gedurende 10 minuten in de oven zodat ze mooi krokant zijn en de kaas gesmolten is.
- Serveren met ketchup.
Voor het eerst croque monsieur gemaakt in de oven. Resultaat is verrassend lekker en krokant. Dit werd door jong en oud gesmaakt!
Super!