Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mini croques’kes

door | 11 december 2022 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Hapje nummer twee op Zondag Hapjesdag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!
Lizzylizzblog

Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn.

Hapje nummer twee: mini croque monsieur’kes met een potje ketchup om te dippen. Je maakt gewoon 4 grote croques (maak ze zonder de broodkorsten) en elke croque snij je vervolgens in 4 mini croques. Voilà zie, ik zei het toch, makkelijke hapjes.

Mini croques’kes

Recipe by LizzylizzCourse: Aperitief
stuks

16

stuks

Hapje nummer twee op Zondag Hapjes dag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!

INGREDIËNTEN

  • 8 sneden wit brood – boter – mayonaise

  • 4 sneetjes kaas

  • 4 schellen beenham

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 200gr C

  • Snij de broodkorsten van het brood en leg ze per 2 zodat je 4 stuks hebt. Besmeer elke snee langs één kant met boter en mayonaise (zorgt voor krokante korst).
  • Voor elk stuk leg je een schelletje kaas en een sneetje hesp tussen beide. Duw goed dicht. Snij vervolgens elk stuk (van 2 sneden) in vier gelijke delen. Zo bekom je 16 mini-croques’kes.
  • Leg de 16 stuks op een grillrooster en bak ze gedurende 10 minuten in de oven zodat ze mooi krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveren met ketchup.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...