Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mini croques’kes

door | 11 december 2022 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Hapje nummer twee op Zondag Hapjesdag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!
Lizzylizzblog

Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn.

Hapje nummer twee: mini croque monsieur’kes met een potje ketchup om te dippen. Je maakt gewoon 4 grote croques (maak ze zonder de broodkorsten) en elke croque snij je vervolgens in 4 mini croques. Voilà zie, ik zei het toch, makkelijke hapjes.

Mini croques’kes

Recipe by LizzylizzCourse: Aperitief
stuks

16

stuks

Hapje nummer twee op Zondag Hapjes dag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!

INGREDIËNTEN

  • 8 sneden wit brood – boter – mayonaise

  • 4 sneetjes kaas

  • 4 schellen beenham

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 200gr C

  • Snij de broodkorsten van het brood en leg ze per 2 zodat je 4 stuks hebt. Besmeer elke snee langs één kant met boter en mayonaise (zorgt voor krokante korst).
  • Voor elk stuk leg je een schelletje kaas en een sneetje hesp tussen beide. Duw goed dicht. Snij vervolgens elk stuk (van 2 sneden) in vier gelijke delen. Zo bekom je 16 mini-croques’kes.
  • Leg de 16 stuks op een grillrooster en bak ze gedurende 10 minuten in de oven zodat ze mooi krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveren met ketchup.

    2 Reacties

    1. Lieve

      Voor het eerst croque monsieur gemaakt in de oven. Resultaat is verrassend lekker en krokant. Dit werd door jong en oud gesmaakt!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Super!

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Cruysem mousserende wijnen

    Cruysem mousserende wijnen

    Het is een mooie zomerdag. De perfecte dag om de mousserende wijnen van Cruysem te gaan degusteren. We springen de fiets op en rijden genietend naar het Cruysem domein op nog geen 10 km van waar wij wonen, in Kruisem. Zoals elk jaar organiseert Cruysem een...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...