Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mini croques’kes

door | 11 december 2022 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Hapje nummer twee op Zondag Hapjesdag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!
Lizzylizzblog

Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn.

Hapje nummer twee: mini croque monsieur’kes met een potje ketchup om te dippen. Je maakt gewoon 4 grote croques (maak ze zonder de broodkorsten) en elke croque snij je vervolgens in 4 mini croques. Voilà zie, ik zei het toch, makkelijke hapjes.

Mini croques’kes

Recipe by LizzylizzCourse: Aperitief
stuks

16

stuks

Hapje nummer twee op Zondag Hapjes dag! Eenvoudige borrelhapjes die een glimlach bij eenieder doen verschijnen. Dippen maar in de ketchup!

INGREDIËNTEN

  • 8 sneden wit brood – boter – mayonaise

  • 4 sneetjes kaas

  • 4 schellen beenham

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 200gr C

  • Snij de broodkorsten van het brood en leg ze per 2 zodat je 4 stuks hebt. Besmeer elke snee langs één kant met boter en mayonaise (zorgt voor krokante korst).
  • Voor elk stuk leg je een schelletje kaas en een sneetje hesp tussen beide. Duw goed dicht. Snij vervolgens elk stuk (van 2 sneden) in vier gelijke delen. Zo bekom je 16 mini-croques’kes.
  • Leg de 16 stuks op een grillrooster en bak ze gedurende 10 minuten in de oven zodat ze mooi krokant zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveren met ketchup.

    2 Reacties

    1. Lieve

      Voor het eerst croque monsieur gemaakt in de oven. Resultaat is verrassend lekker en krokant. Dit werd door jong en oud gesmaakt!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Super!

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...