Dit is één van de best scorende gerechten op Lizzylizzblog: ravioli met tomaat-mozzarella. Het verschil tussen mozzarella en burrata legde ik reeds uit in mijn artikel rond tomaat-burrata (link). Het blijft een top combinatie, zowel tomaat-mozzarella als tomaat-burrata. Vandaag koos ik er voor om met mozzarella te werken omdat ik voor een “warm” gerecht ga en er niets beter is dan gesmolten kaas. En dan zeker gesmolten Italiaanse mozzarella. Hemels!
Mooi meegenomen aan dit recept, is het feit dat je het “snel” klaarmaakt en bovendien er slechts een beperkt aantal ingrediënten voor nodig hebt. Deze ingrediënten staan meestal standaard in je reservekast en/of liggen vaak als “back-up plan” in je frigo.
Ook hier geldt de regel: kies voor kwalitatieve producten. Als je een gerecht maakt met een beperkt aantal ingrediënten, dan is het van groot belang dat je lekkere, smaakvolle producten kiest. Ga dus voor een goede tomatensaus, of nog beter maak zelf passata. Kies een authentiek Italiaanse mozzarella, deze is iets duurder dan de standaard (huis)merken, maar dat compenseert de smaak zeker en vast. Hoe je deze “authentieke” Italiaanse producten herkent? Dat kan je nalezen in mijn blogartikel rond Bologna (link). En de basilicum, die kies je zo vers mogelijk of nog beter, pluk die rechtstreeks uit je eigen kruidentuin.
Ravioli met tomaat-mozzarella
Course: Hoofdgerecht4
personenEenvoudige, smaakvolle gerechten. Das toch de leuze van Lizzylizzblog, nietwaar? Dit recept van ravioli met tomaat-mozzarella beantwoordt alvast perfect aan deze beschrijving. Hieronder vind je het uitgeschreven recept.
INGREDIËNTEN
1 pakje gevulde ravioli tomaat-mozzarella
1 sjalot – 1 knoflookteen – 150 ml kippenfond – olijfolie
Tomatenpassata (halve fles of klein kartonnetje) – mozzarella bolletjes
Afwerken: een draai van de zwarte pepermolen en verse basilicum
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
- Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de kippenfond toe en laat even inkoken.
- Vervolgens doe je er de tomatenpassata bij en tenslotte de mozzarellabolletjes. Enkele malen omroeren en wat laten sudderen (een 10-tal minuten).
- Ravioli serveren op een laagje tomatensaus, nog wat mozzarellabolletjes toevoegen en afwerken met verse basilicum en zwarte peper.
0 reacties