Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ravioli met tomaat-mozzarella

door | 28 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Ravioli is zo veelzijdig. Je vindt ze in alle vormen en met verschillende vullingen. Vandaag kies ik voor tomaat-mozzarella om de Italiaanse sfeer er helemaal in te brengen!
Lizzylizzblog

Dit is één van de best scorende gerechten op Lizzylizzblog: ravioli met tomaat-mozzarella. Het verschil tussen mozzarella en burrata legde ik reeds uit in mijn artikel rond tomaat-burrata (link). Het  blijft een top combinatie, zowel tomaat-mozzarella als tomaat-burrata. Vandaag koos ik er voor om met mozzarella te werken omdat ik voor een “warm” gerecht ga en er niets beter is dan gesmolten kaas. En dan zeker gesmolten Italiaanse mozzarella. Hemels!

Mooi meegenomen aan dit recept, is het feit dat je het “snel” klaarmaakt en bovendien er slechts een beperkt aantal ingrediënten voor nodig hebt. Deze ingrediënten staan meestal standaard in je reservekast en/of liggen vaak als “back-up plan” in je frigo.

Ook hier geldt de regel: kies voor kwalitatieve producten. Als je een gerecht maakt met een beperkt aantal ingrediënten, dan is het van groot belang dat je lekkere, smaakvolle producten kiest. Ga dus voor een goede tomatensaus, of nog beter maak zelf passata. Kies een authentiek Italiaanse mozzarella, deze is iets duurder dan de standaard (huis)merken, maar dat compenseert de smaak zeker en vast. Hoe je deze “authentieke” Italiaanse producten herkent? Dat kan je nalezen in mijn blogartikel rond Bologna (link). En de basilicum, die kies je zo vers mogelijk of nog beter, pluk die rechtstreeks uit je eigen kruidentuin.

Ravioli met tomaat-mozzarella

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Eenvoudige, smaakvolle gerechten. Das toch de leuze van Lizzylizzblog, nietwaar? Dit recept van ravioli met tomaat-mozzarella beantwoordt alvast perfect aan deze beschrijving. Hieronder vind je het uitgeschreven recept.

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje gevulde ravioli tomaat-mozzarella

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 150 ml kippenfond – olijfolie

  • Tomatenpassata (halve fles of klein kartonnetje) – mozzarella bolletjes

  • Afwerken: een draai van de zwarte pepermolen en verse basilicum

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de kippenfond toe en laat even inkoken.
  • Vervolgens doe je er de tomatenpassata bij en tenslotte de mozzarellabolletjes. Enkele malen omroeren en wat laten sudderen (een 10-tal minuten).
  • Ravioli serveren op een laagje tomatensaus, nog wat mozzarellabolletjes toevoegen en afwerken met verse basilicum en zwarte peper.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...