Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ravioli met tomaat-mozzarella

door | 28 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Ravioli is zo veelzijdig. Je vindt ze in alle vormen en met verschillende vullingen. Vandaag kies ik voor tomaat-mozzarella om de Italiaanse sfeer er helemaal in te brengen!
Lizzylizzblog

Dit is één van de best scorende gerechten op Lizzylizzblog: ravioli met tomaat-mozzarella. Het verschil tussen mozzarella en burrata legde ik reeds uit in mijn artikel rond tomaat-burrata (link). Het  blijft een top combinatie, zowel tomaat-mozzarella als tomaat-burrata. Vandaag koos ik er voor om met mozzarella te werken omdat ik voor een “warm” gerecht ga en er niets beter is dan gesmolten kaas. En dan zeker gesmolten Italiaanse mozzarella. Hemels!

Mooi meegenomen aan dit recept, is het feit dat je het “snel” klaarmaakt en bovendien er slechts een beperkt aantal ingrediënten voor nodig hebt. Deze ingrediënten staan meestal standaard in je reservekast en/of liggen vaak als “back-up plan” in je frigo.

Ook hier geldt de regel: kies voor kwalitatieve producten. Als je een gerecht maakt met een beperkt aantal ingrediënten, dan is het van groot belang dat je lekkere, smaakvolle producten kiest. Ga dus voor een goede tomatensaus, of nog beter maak zelf passata. Kies een authentiek Italiaanse mozzarella, deze is iets duurder dan de standaard (huis)merken, maar dat compenseert de smaak zeker en vast. Hoe je deze “authentieke” Italiaanse producten herkent? Dat kan je nalezen in mijn blogartikel rond Bologna (link). En de basilicum, die kies je zo vers mogelijk of nog beter, pluk die rechtstreeks uit je eigen kruidentuin.

Ravioli met tomaat-mozzarella

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Eenvoudige, smaakvolle gerechten. Das toch de leuze van Lizzylizzblog, nietwaar? Dit recept van ravioli met tomaat-mozzarella beantwoordt alvast perfect aan deze beschrijving. Hieronder vind je het uitgeschreven recept.

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje gevulde ravioli tomaat-mozzarella

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 150 ml kippenfond – olijfolie

  • Tomatenpassata (halve fles of klein kartonnetje) – mozzarella bolletjes

  • Afwerken: een draai van de zwarte pepermolen en verse basilicum

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de kippenfond toe en laat even inkoken.
  • Vervolgens doe je er de tomatenpassata bij en tenslotte de mozzarellabolletjes. Enkele malen omroeren en wat laten sudderen (een 10-tal minuten).
  • Ravioli serveren op een laagje tomatensaus, nog wat mozzarellabolletjes toevoegen en afwerken met verse basilicum en zwarte peper.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...