Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Roodeberg Black (rood)

door | 3 juli 2024 | Aperitief, Evenementen

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de Roodeberg Black, mijn favoriet uit de gehele Roodeberg collectie.
Roodeberg Black wijn

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel… ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de Roodeberg Black, mijn favoriet uit de gehele Roodeberg collectie.

Het begon allemaal op donderdag 20 juni 2024. Ik was namelijk uitgenodigd door Roodeberg Wines, Colruyt Group en Schenk Family op een buitengewoon verjaardagsetentje dat plaatsvond in restaurant Les Eleveurs te Halle. De verjaardag stond in het teken van het 75 jarig bestaan van Roodberg & de 25 jaar distributie van het merk in exclusiviteit bij Colruyt Group. Das 100 jaar samen en dat moet gevierd worden!

Het verhaal achter de Roodeberg wijnen

Het verhaal van Roodeberg beslaat meer dan zeven decennia. Vanaf het allereerste begin van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie produceerde Roodeberg de typische Kaapse rode blend. Een wijn die zo gewild was dat hij een krachtig ruilmiddel werd, een verzamelobject, een vaste waarde op eettafels en een voorproefje van thuis voor mensen in het buitenland. 

Roodeberg maakt dus deel uit, sinds 1949, van de Zuid-Afrikaanse wijncultuur en is daarmee één van de meest iconische wijnmerken van Zuid-Afrika. Tegenwoordig handhaaft Roodeberg zijn legendarisch erfgoed en zijn consistentie, terwijl het voortdurend evolueert in lijn met de moderne levensstijl van zijn consumenten.

Roodeberg is op vandaag één van de meest bekende en meest geliefde Zuid-Afrikaanse wijnen die mensen van overal in de wereld en van alle leeftijden en lagen van de bevolking samenbrengt. Het Roodeberg assortiment omvat een rosé, een witte, een rode, een Reserve rode, een speciale editie “1949”, een weelderige rode blend – Dr. Charles Niehaus – genoemd naar de grondlegger van Roodeberg – én als laatste een nieuwe Roodeberg Black editie.

Het buitengewoon verjaardagsetentje

Dat was dan op die ene mooie zonnige dag die we hadden in een periode van grijze, regenachtige dagen in juni. Ikzelf was nog nooit gaan eten bij Les Eleveurs, gelegen aan het station van Halle, en was dus heel benieuwd naar én die aftrap van het Roodeberg feestjaar én die gerechten die we voorgeschoteld kregen in het restaurant. En ik kan je zeggen, het viel in goede smaak!

Bij aankomst kregen we een glaasje Roodeberg rosé aangeboden en mochten we proeven van een aantal hapjes klaargemaakt op de Big Green Egg BBQ: “smokey” prei afgewerkt met sesamzaadjes, op hooi gegaard stukje vlees en oesters met een zalige saus en verse dragon. Het startschot van een culinaire lunch was gegeven.

Eenmaal binnen werd een voor- en hoofdgerecht geserveerd gevolgd door een kaasplankje als dessert. Bij iedere gang hoorde een Roodeberg wijn en het was James Ochse zelf – dé wijnmaker achter de Roodeberg wijnen – die ons vol enthousiasme elk verhaal achter de gekozen Roodeberg wijn vertelde en uitlegde welke smaken in de wijn naar boven komen.

Het voorgerecht bestond uit heilbot en kleurrijke tomaten en werd vergezeld van een glaasje Roodeberg wit. Het hoofdgerecht was bavette Rubia Gallega met millefeuille van patatjes en jus van sjalot, vergezeld van een glaasje Roodeberg Black. Afsluiten deden we met kaas en een glaasje Roodeberg rood. Het was lekker en gezellig. Ik heb genoten van deze lunch.

Roodeberg Black (rood)

Tijdens de lunch mocht ik dus proeven van alle Roodeberg wijnen en ik koos er mijn favoriet uit. De Roodeberg Black. Het verhaal achter deze fles volgt nu. In november 2018 werd Roodeberg getroffen door een hevige brand in hun kelders waardoor er een noodtoestand ontstond onder wijnmakers om de kostbare wijnvaten te beschermen. In plaats van enkel verwoesting te zien inspireerde deze ervaring het team met een unieke kans om een nieuwe wijn tot leven te brengen, een kans om een nieuwe wijn te creëren, een wijn geboren uit veerkracht.

Roodeberg Black is een fruitige wijn die inspeelt op de wereldwijde trends naar gedurfdere, rijpere wijnstijlen. Een nieuwe smaakervaring voor een nieuwe generatie wijnliefhebbers. Aroma’s van zwart fruit, zwarte bessen, kruiden en sigarenkistje. Zijdezachte, evenwichtige wijn. In de mond tonen van bosbessen, kruiden en karamel.

Rijping gedurende 18 maanden in de Franse eikenhouten vaten. Kan op zichzelf gedronken worden, maar het is ook de ideale partner voor gebraden vlees (rood of wit vlees) en voor jouw BBQ feestje op een zomerse avond.

Druivensoort: Cabernet Sauvignon

Streek: Breede Rivier Valley, Westkaap

Bewaarpotentieel: 3 tot 5 jaar

Waar kan je deze Roodeberg wijnen kopen?

Roodeberg is sinds 1999 exclusief verkrijgbaar bij Colruyt (en dus ook Okay en Spar die deel uitmaken van de Colruyt Group). De consumentenprijs van deze Roodeberg Black is 9,49 EUR. Hou de Colruyt folder in het oog, want af en toe zijn er interessante promo’s te ontdekken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...