Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Worstebroodjes

door | 4 december 2022 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Easy peasy hapjes die iedereen lust en die van jouw eindejaarsfeestje een succes maken. Deze worstebroodjes zijn zeer geliefd en o-zo-lekker als je ze in wat ketchup dipt. Hmmm!
Lizzylizzblog

Zondag Hapjes dag! Drie zondagen na elkaar krijgen jullie easy peasy hapjes voorgeschoteld. Perfect om die eindejaarsperiode voor te bereiden en ook iets “makkelijks” klaar te hebben staan waar de kids sowieso op verzot zijn. Enne… mijnen echtgenoot hier eet die dus ook super graag hé.

Worstebroodjes

Recipe by LizzylizzCourse: Aperitief
stuks

12

stuks

Easy peasy hapjes die iedereen lust en die van jouw eindejaarsfeestje een succes maken. Deze worstebroodjes zijn zeer geliefd en o-zo-lekker als je ze in wat ketchup dipt. Hmmm!

INGREDIËNTEN

  • 1 rol bladerdeeg – 1 losgeklopt ei

  • 250gr gemengd gehakt (varken-kalf) – 20 gr mengeling panko en chapelure – peper, zout, gedroogde tijm en rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180 gr c

  • Bereid het gehakt door het te mengen met de panko en de chapelure. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Rol het gehakt tot een lange worst.
  • Rol het bladerdeeg uit. Leg er de lange worst op. Bestrijk de zijkanten met het losgeklopt ei. Rol het vel bladerdeeg op en druk goed aan. Snij vervolgens in stukken van zo’n 5 cm.
  • Leg de worstebroodjes op bakpapier en bestrijk met nog wat extra losgeklopt ei. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Serveer met ketchup.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...