Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spruitjes Carbonara

door | 2 november 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Herfst/Winter
Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?
Lizzylizzblog

Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?

Spruitjes Carbonara

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Spruitjes en spek. Een gekend en geliefd duo. En als we dat nu eens zouden combineren in een pasta carbonara? Getest en goedgekeurd! Maken maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik koos voor fusilli) – een snuifje zout

  • 250 gr spruiten – 125 gr spekjes (gerookt) – olijfolie

  • 2 eieren – een handvol Parmezaan schilfers – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou wat kookvocht opzij (dat gaan we gebruiken om aan de spruitjes toe te voegen).
  • Kuis de spruiten en snij ze in schijfjes.
  • Bak de spekjes kort aan in olijfolie, verwijder ze uit de pan en voeg de schijfjes spruit toe. Overgiet met het kookvocht van de pasta en stoof een 10-tal minuten aan. Af en toe even roeren. Voeg aan het einde de spekblokjes terug toe.
  • Kluts de eieren, voeg de Parmezaan schilfers toe en kruid met peper en zout. Meng dit eimengsel onder de pasta en de spek-spruiten mengeling. Afkruiden met peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...