Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spruitjes Carbonara

door | 2 november 2022 | Hoofdgerecht

Subcategorie: Pasta
Seizoen: Herfst/Winter
Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?
Lizzylizzblog

Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?

Spruitjes Carbonara

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Spruitjes en spek. Een gekend en geliefd duo. En als we dat nu eens zouden combineren in een pasta carbonara? Getest en goedgekeurd! Maken maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik koos voor fusilli) – een snuifje zout

  • 250 gr spruiten – 125 gr spekjes (gerookt) – olijfolie

  • 2 eieren – een handvol Parmezaan schilfers – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou wat kookvocht opzij (dat gaan we gebruiken om aan de spruitjes toe te voegen).
  • Kuis de spruiten en snij ze in schijfjes.
  • Bak de spekjes kort aan in olijfolie, verwijder ze uit de pan en voeg de schijfjes spruit toe. Overgiet met het kookvocht van de pasta en stoof een 10-tal minuten aan. Af en toe even roeren. Voeg aan het einde de spekblokjes terug toe.
  • Kluts de eieren, voeg de Parmezaan schilfers toe en kruid met peper en zout. Meng dit eimengsel onder de pasta en de spek-spruiten mengeling. Afkruiden met peper en zout.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...