Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spruitjes Carbonara

door | 2 november 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Herfst/Winter
Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?
Lizzylizzblog

Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?

Spruitjes Carbonara

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Spruitjes en spek. Een gekend en geliefd duo. En als we dat nu eens zouden combineren in een pasta carbonara? Getest en goedgekeurd! Maken maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik koos voor fusilli) – een snuifje zout

  • 250 gr spruiten – 125 gr spekjes (gerookt) – olijfolie

  • 2 eieren – een handvol Parmezaan schilfers – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou wat kookvocht opzij (dat gaan we gebruiken om aan de spruitjes toe te voegen).
  • Kuis de spruiten en snij ze in schijfjes.
  • Bak de spekjes kort aan in olijfolie, verwijder ze uit de pan en voeg de schijfjes spruit toe. Overgiet met het kookvocht van de pasta en stoof een 10-tal minuten aan. Af en toe even roeren. Voeg aan het einde de spekblokjes terug toe.
  • Kluts de eieren, voeg de Parmezaan schilfers toe en kruid met peper en zout. Meng dit eimengsel onder de pasta en de spek-spruiten mengeling. Afkruiden met peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...