Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spruitjes Carbonara

door | 2 november 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Herfst/Winter
Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?
Lizzylizzblog

Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?

Spruitjes Carbonara

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Spruitjes en spek. Een gekend en geliefd duo. En als we dat nu eens zouden combineren in een pasta carbonara? Getest en goedgekeurd! Maken maar zou ik zeggen.

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik koos voor fusilli) – een snuifje zout

  • 250 gr spruiten – 125 gr spekjes (gerookt) – olijfolie

  • 2 eieren – een handvol Parmezaan schilfers – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou wat kookvocht opzij (dat gaan we gebruiken om aan de spruitjes toe te voegen).
  • Kuis de spruiten en snij ze in schijfjes.
  • Bak de spekjes kort aan in olijfolie, verwijder ze uit de pan en voeg de schijfjes spruit toe. Overgiet met het kookvocht van de pasta en stoof een 10-tal minuten aan. Af en toe even roeren. Voeg aan het einde de spekblokjes terug toe.
  • Kluts de eieren, voeg de Parmezaan schilfers toe en kruid met peper en zout. Meng dit eimengsel onder de pasta en de spek-spruiten mengeling. Afkruiden met peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...