Spruitjes, you hate them or you love them. Dat is toch wat ze zeggen, nietwaar? Misschien moet je spruitjes maar eens proberen in combinatie met iets wat je lekker vindt. Zoals bijvoorbeeld pasta carbonara. En dan voeg je bij de spruitjes nóg een extra smaakmaker toe: spekjes. Wat denk je, ga je deze spruitjes carbonara eens zelf maken?
Spruitjes Carbonara
Course: Hoofdgerecht2
personenSpruitjes en spek. Een gekend en geliefd duo. En als we dat nu eens zouden combineren in een pasta carbonara? Getest en goedgekeurd! Maken maar zou ik zeggen.
INGREDIËNTEN
Korte pasta (ik koos voor fusilli) – een snuifje zout
250 gr spruiten – 125 gr spekjes (gerookt) – olijfolie
2 eieren – een handvol Parmezaan schilfers – peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Hou wat kookvocht opzij (dat gaan we gebruiken om aan de spruitjes toe te voegen).
- Kuis de spruiten en snij ze in schijfjes.
- Bak de spekjes kort aan in olijfolie, verwijder ze uit de pan en voeg de schijfjes spruit toe. Overgiet met het kookvocht van de pasta en stoof een 10-tal minuten aan. Af en toe even roeren. Voeg aan het einde de spekblokjes terug toe.
- Kluts de eieren, voeg de Parmezaan schilfers toe en kruid met peper en zout. Meng dit eimengsel onder de pasta en de spek-spruiten mengeling. Afkruiden met peper en zout.
0 reacties