Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kervelsoep

door | 6 maart 2023 | Soep

Zelf iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker! Getest en goedgekeurd hier thuis. Ga jij deze kervelsoep ook eens maken? Benieuwd wat jij er van vindt.

Zelfs iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker!

Ik had zo’n grote pak kervel gekocht en hoorde toen dat hij helemaal niet van kervel houdt. Oeps! Ik ging er soep mee maken en had er eigenlijk verder geen plannen mee. Ik dacht, we proberen het. We zien wel. Misschien smaakt hij het niet als ik het niet zeg. En inderdaad, deze soep ging als niets naar binnen. Hij zei “mmm lekkere soep, waarvan is ze gemaakt?” 😉 Zo zie je maar he! Hier volgt het recept.

Kervelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Zelf iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker! Getest en goedgekeurd hier thuis. Ga jij deze kervelsoep ook eens maken? Benieuwd wat jij er van vindt.

INGREDIËNTEN

  • 1 grote ajuin – 1 preiwit – 3 kleine aardappelen – een goeie klont roomboter

  • 1 L groentenbouillon

  • Afwerking : een grote bos kervel – een flesje culinaire room – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ajuin en snipper fijn. Spoel de prei af onder koud water en snij in fijne reepjes.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Stoof de ajuin, prei en aardappel zachtjes aan in de boter.
  • Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook en laat afgedekt zo’n 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep tesamen met de room in de keukenblender zodat ze lekker smeuïg wordt. Werk af met de fijngesnipperde kervel. Breng opnieuw aan de kook en kruid af met peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...