Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kervelsoep

door | 6 maart 2023 | Soep

Zelf iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker! Getest en goedgekeurd hier thuis. Ga jij deze kervelsoep ook eens maken? Benieuwd wat jij er van vindt.

Zelfs iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker!

Ik had zo’n grote pak kervel gekocht en hoorde toen dat hij helemaal niet van kervel houdt. Oeps! Ik ging er soep mee maken en had er eigenlijk verder geen plannen mee. Ik dacht, we proberen het. We zien wel. Misschien smaakt hij het niet als ik het niet zeg. En inderdaad, deze soep ging als niets naar binnen. Hij zei “mmm lekkere soep, waarvan is ze gemaakt?” 😉 Zo zie je maar he! Hier volgt het recept.

Kervelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Zelf iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker! Getest en goedgekeurd hier thuis. Ga jij deze kervelsoep ook eens maken? Benieuwd wat jij er van vindt.

INGREDIËNTEN

  • 1 grote ajuin – 1 preiwit – 3 kleine aardappelen – een goeie klont roomboter

  • 1 L groentenbouillon

  • Afwerking : een grote bos kervel – een flesje culinaire room – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ajuin en snipper fijn. Spoel de prei af onder koud water en snij in fijne reepjes.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Stoof de ajuin, prei en aardappel zachtjes aan in de boter.
  • Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook en laat afgedekt zo’n 20 minuten pruttelen.
  • Mix de soep tesamen met de room in de keukenblender zodat ze lekker smeuïg wordt. Werk af met de fijngesnipperde kervel. Breng opnieuw aan de kook en kruid af met peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...