Zelfs iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker!
Ik had zo’n grote pak kervel gekocht en hoorde toen dat hij helemaal niet van kervel houdt. Oeps! Ik ging er soep mee maken en had er eigenlijk verder geen plannen mee. Ik dacht, we proberen het. We zien wel. Misschien smaakt hij het niet als ik het niet zeg. En inderdaad, deze soep ging als niets naar binnen. Hij zei “mmm lekkere soep, waarvan is ze gemaakt?” 😉 Zo zie je maar he! Hier volgt het recept.
Kervelsoep
Course: Soep4
personenZelf iemand die niet van kervel houdt, vindt deze soep lekker! Getest en goedgekeurd hier thuis. Ga jij deze kervelsoep ook eens maken? Benieuwd wat jij er van vindt.
INGREDIËNTEN
1 grote ajuin – 1 preiwit – 3 kleine aardappelen – een goeie klont roomboter
1 L groentenbouillon
Afwerking : een grote bos kervel – een flesje culinaire room – peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- Schil de ajuin en snipper fijn. Spoel de prei af onder koud water en snij in fijne reepjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Stoof de ajuin, prei en aardappel zachtjes aan in de boter.
- Giet er de groentebouillon bij, breng aan de kook en laat afgedekt zo’n 20 minuten pruttelen.
- Mix de soep tesamen met de room in de keukenblender zodat ze lekker smeuïg wordt. Werk af met de fijngesnipperde kervel. Breng opnieuw aan de kook en kruid af met peper en zout.
0 reacties