Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep met girasoli

door | 11 januari 2023 | Soep

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

Girasoli wat is dat? Ik hoor het je al luidop zeggen. Wel dat is verse pasta op basis van ei, gevuld in dit geval met gorgonzola en walnoten. Ik kocht deze kant-en-klaar (ze zijn verkrijgbaar in de supermarkten), ik maakte ze dus niet zelf from scratch. Ze lijken qua vorm wel wat op ravioli, maar zijn ronder en hebben een soort van zonnebloem vorm.

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep. Afwerken deed ik met wat extra walnoot en versnipperde peterselie.

Tomatensoep met girasoli

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 1 wortel, 750gr (roma)tomaten, 1 blikje tomatenconcentraat, verse tijm, 2 groenten bouillonblokjes, peper

  • Afwerking: kant-en-klare girasoli en verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de ajuin, knoflook en wortel en snij in blokjes. Was de tomaten, snij in vier en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin, knoflook en wortel in aan. Voeg het tomatenconcentraat en de tijm (enkel de blaadjes, niet het takje) toe. Roer enkele malen om.
  • Doe er nu de tomaten bij en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er 750ml water bij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een keukenblender (een must om “zachte, smeuïge” soep te verkrijgen). Kruid af met peper. Versier de soep met de girasoli (enkele minuten koken in kokend water) en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...