Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep met girasoli

door | 11 januari 2023 | Soep

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

Girasoli wat is dat? Ik hoor het je al luidop zeggen. Wel dat is verse pasta op basis van ei, gevuld in dit geval met gorgonzola en walnoten. Ik kocht deze kant-en-klaar (ze zijn verkrijgbaar in de supermarkten), ik maakte ze dus niet zelf from scratch. Ze lijken qua vorm wel wat op ravioli, maar zijn ronder en hebben een soort van zonnebloem vorm.

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep. Afwerken deed ik met wat extra walnoot en versnipperde peterselie.

Tomatensoep met girasoli

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 1 wortel, 750gr (roma)tomaten, 1 blikje tomatenconcentraat, verse tijm, 2 groenten bouillonblokjes, peper

  • Afwerking: kant-en-klare girasoli en verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de ajuin, knoflook en wortel en snij in blokjes. Was de tomaten, snij in vier en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin, knoflook en wortel in aan. Voeg het tomatenconcentraat en de tijm (enkel de blaadjes, niet het takje) toe. Roer enkele malen om.
  • Doe er nu de tomaten bij en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er 750ml water bij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een keukenblender (een must om “zachte, smeuïge” soep te verkrijgen). Kruid af met peper. Versier de soep met de girasoli (enkele minuten koken in kokend water) en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...