Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep met girasoli

door | 11 januari 2023 | Soep

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

Girasoli wat is dat? Ik hoor het je al luidop zeggen. Wel dat is verse pasta op basis van ei, gevuld in dit geval met gorgonzola en walnoten. Ik kocht deze kant-en-klaar (ze zijn verkrijgbaar in de supermarkten), ik maakte ze dus niet zelf from scratch. Ze lijken qua vorm wel wat op ravioli, maar zijn ronder en hebben een soort van zonnebloem vorm.

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep. Afwerken deed ik met wat extra walnoot en versnipperde peterselie.

Tomatensoep met girasoli

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 1 wortel, 750gr (roma)tomaten, 1 blikje tomatenconcentraat, verse tijm, 2 groenten bouillonblokjes, peper

  • Afwerking: kant-en-klare girasoli en verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de ajuin, knoflook en wortel en snij in blokjes. Was de tomaten, snij in vier en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin, knoflook en wortel in aan. Voeg het tomatenconcentraat en de tijm (enkel de blaadjes, niet het takje) toe. Roer enkele malen om.
  • Doe er nu de tomaten bij en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er 750ml water bij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een keukenblender (een must om “zachte, smeuïge” soep te verkrijgen). Kruid af met peper. Versier de soep met de girasoli (enkele minuten koken in kokend water) en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...