Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep met girasoli

door | 11 januari 2023 | Soep

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

Girasoli wat is dat? Ik hoor het je al luidop zeggen. Wel dat is verse pasta op basis van ei, gevuld in dit geval met gorgonzola en walnoten. Ik kocht deze kant-en-klaar (ze zijn verkrijgbaar in de supermarkten), ik maakte ze dus niet zelf from scratch. Ze lijken qua vorm wel wat op ravioli, maar zijn ronder en hebben een soort van zonnebloem vorm.

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep. Afwerken deed ik met wat extra walnoot en versnipperde peterselie.

Tomatensoep met girasoli

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 1 wortel, 750gr (roma)tomaten, 1 blikje tomatenconcentraat, verse tijm, 2 groenten bouillonblokjes, peper

  • Afwerking: kant-en-klare girasoli en verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de ajuin, knoflook en wortel en snij in blokjes. Was de tomaten, snij in vier en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin, knoflook en wortel in aan. Voeg het tomatenconcentraat en de tijm (enkel de blaadjes, niet het takje) toe. Roer enkele malen om.
  • Doe er nu de tomaten bij en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er 750ml water bij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een keukenblender (een must om “zachte, smeuïge” soep te verkrijgen). Kruid af met peper. Versier de soep met de girasoli (enkele minuten koken in kokend water) en verse peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...