Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Coquilles in kreeftenroomsaus

door | 4 december 2023 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Elk jaar opnieuw een verassend eenvoudige Kerstmenu bedenken, daar hou ik van. Dit jaar kies ik als voorgerecht voor kort aangebakken coquilles in een kreeftenroomsaus, afgewerkt met bladerdeegsterretjes en zwarte sesamzaadjes, zeekraal en groene kruiden. Heerlijk genieten dit!
Lizzylizzblog

Het voorgerecht van jouw Kerstmenu: coquilles in een heerlijk sausje.

Traditiegetrouw vieren wij Kerstavond thuis, onder ons twee of met dichte vrienden, en stel ik zelf mijn menu samen. Dat is dus dit jaar niet anders. Ik ging opnieuw op zoek naar eenvoudige gerechten, boordevol smaak. Overdag maak ik mijn mise-en-plats zodat ik ‘s avonds zo min mogelijk in de keuken dien te staan en volop kan meegenieten van het feestgebeuren.

Het voorgerecht bestaat dit jaar uit gebakken coquilles in een kreeftenroomsaus. Afwerken doe ik met bladerdeegsterretjes, zeekraal en wat groene kruiden. Oogt mooi en smaakt lekker. Perfecte combi! Het is trouwens een heel licht voorgerecht, ideaal voor een avond als deze waar je een hele menu voor je neus ziet verschijnen. De saus en de bladerdeegsterretjes kun je op voorhand maken; het kort bakken van de zeekraal en de coquilles doe je op het moment zelf.

Coquilles in kreeftenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Personen

4

personen

Elk jaar opnieuw een verassend eenvoudige Kerstmenu bedenken, daar hou ik van. Dit jaar kies ik als voorgerecht voor kort aangebakken coquilles in een kreeftenroomsaus, afgewerkt met bladerdeegsterretjes en zwarte sesamzaadjes, zeekraal en groene kruiden. Heerlijk genieten dit!

INGREDIËNTEN

  • Bladerdeegsterretjes: 1 rol bladerdeeg – 1 ei – zwarte sesamzaadjes

  • Kreeftenroomsaus: 300 ml kreeftenfond, 300 ml volle room, 150 gr ongezouten roomboter (klontjes), peper en zout

  • 2 coquilles per persoon – ongezouten roomboter – peper – snuifje piment d’Espelette – zeekraal

  • Afwerking: zeekraal en groene (tuin)kruiden (mix)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200°C

  • Rol de bladerdeeg uit en steek er met een “vormpje” sterren uit. Leg de sterren op bakpapier en borstel ze even in met het geklutste ei. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes. Bak de sterren gedurende 10-15 minuten; hou ze in het oog dat ze niet verbranden.
  • Breng de kreeftenfond aan de kook en laat even inkoken. Voeg vervolgens de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de boter al roerend toe en laat de saus nog even op het vuur pruttelen zodat je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout naargelang je smaak.
  • Verhit boter in een braadpan en bak kort de zeekraal aan. Haal deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vervolgens bak ik in dezelfde pan de coquilles 1 à 2 minuten langs beide zijden. Kruiden doe ik met peper en wat piment d’Espelette.
  • Lepel de saus in je bord. Leg er twee coquilles bovenop. Versier met de zeekraal en de groene kruiden. Ik koos voor een mix. Vind je die niet, kies dan waterkers, gaat er ook prima bij. Nog wat bladerdeegsterretjes langs de zijkant en ik verkruimel er één over het gerecht om te versieren. Smakelijk!

Kanttekening

  • Ik ontwikkelde dit recept in het kader van een samenwerking met Campina.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...