Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Hartige panna cotta met grijze Noordzeegarnalen

door | 4 december 2022 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Zomer
Een ideaal hapje voor de eindejaarsfeesten die er aankomen. De bereiding doe je vooraf zodat je zorgeloos van jouw avond kan genieten in het gezelschap van je vrienden en/of familie. Deze hartige panna cotta is verrassend origineel, de afwerking met grijze Noordzeegarnalen en de eetbare bloempjes zijn een streling voor het oog.
Lizzylizzblog

Mijn tweede recept dat ik ontwierp voor het Foodies Magazine. Een hartige panna cotta met garnalen. Ik kijk met een warm hart terug op deze samenwerking en ben toch verdomd trots dat ik twee maal in hun nummers mocht verschijnen. Een heel leuke ervaring!

Dit is een ideaal hapje (serveer in een klein kommetje of glaasje) of voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu. Je komt er origineel mee uit de hoek en kan dit gerust op voorhand voorbereiden. Je dient dan enkel de versiering af te werken op het moment dat je gaat serveren.

Hartige panna cotta met garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Glaasjes/Aperitief kommetjes

8

stuks

Een ideaal hapje voor de eindejaarsfeesten die er aankomen. De bereiding doe je vooraf zodat je zorgeloos van jouw avond kan genieten in het gezelschap van je vrienden en/of familie. Deze hartige panna cotta is verrassend origineel, de afwerking met grijze Noordzeegarnalen en de eetbare bloempjes zijn een streling voor het oog.

INGREDIËNTEN

  • 300 ml slagroom (volle room) – 200 ml Griekse yoghurt – 3 gelatine blaadjes – 250 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen – enkele takjes verse dille – peper en zout

  • Afwerking : extra grijze garnalen, schijfjes komkommer, fijn gesneden brunoise van radijs, wat zeekraal, verse dille en eetbare bloempjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine blaadjes in koud water. Pel de grijze Noordzeegarnalen.
     
  • Doe de room – samen met de garnaalpellen – in een steelpan en warm deze op. Opgelet, niet laten koken. Wanneer er luchtbelletjes zichtbaar zijn, mag je de room van het vuur halen en door een puntzeef gieten. Doe er vervolgens de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Roer er ook de Griekse yoghurt en de fijngesnipperde dille onder. Kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de gepelde grijze Noordzeegarnalen over de bodem van de aperitief kommetjes en giet er de panna cotta over. Laat minstens 3u afkoelen in de koelkast.
  • Net voor het serveren haal je de aperitief kommetjes uit de koelkast en versier je ze met wat extra grijze garnalen (hoe meer, hoe beter!), schijfjes komkommer, de in brunoise gesneden radijsjes, wat zeekraal en enkele takjes verse dille. De eetbare bloempjes maken het geheel af.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...