Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Hartige panna cotta met grijze Noordzeegarnalen

door | 4 december 2022 | Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Zomer
Een ideaal hapje voor de eindejaarsfeesten die er aankomen. De bereiding doe je vooraf zodat je zorgeloos van jouw avond kan genieten in het gezelschap van je vrienden en/of familie. Deze hartige panna cotta is verrassend origineel, de afwerking met grijze Noordzeegarnalen en de eetbare bloempjes zijn een streling voor het oog.
Lizzylizzblog

Mijn tweede recept dat ik ontwierp voor het Foodies Magazine. Een hartige panna cotta met garnalen. Ik kijk met een warm hart terug op deze samenwerking en ben toch verdomd trots dat ik twee maal in hun nummers mocht verschijnen. Een heel leuke ervaring!

Dit is een ideaal hapje (serveer in een klein kommetje of glaasje) of voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu. Je komt er origineel mee uit de hoek en kan dit gerust op voorhand voorbereiden. Je dient dan enkel de versiering af te werken op het moment dat je gaat serveren.

Hartige panna cotta met garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Voorgerecht
Glaasjes/Aperitief kommetjes

8

stuks

Een ideaal hapje voor de eindejaarsfeesten die er aankomen. De bereiding doe je vooraf zodat je zorgeloos van jouw avond kan genieten in het gezelschap van je vrienden en/of familie. Deze hartige panna cotta is verrassend origineel, de afwerking met grijze Noordzeegarnalen en de eetbare bloempjes zijn een streling voor het oog.

INGREDIËNTEN

  • 300 ml slagroom (volle room) – 200 ml Griekse yoghurt – 3 gelatine blaadjes – 250 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen – enkele takjes verse dille – peper en zout

  • Afwerking : extra grijze garnalen, schijfjes komkommer, fijn gesneden brunoise van radijs, wat zeekraal, verse dille en eetbare bloempjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine blaadjes in koud water. Pel de grijze Noordzeegarnalen.
     
  • Doe de room – samen met de garnaalpellen – in een steelpan en warm deze op. Opgelet, niet laten koken. Wanneer er luchtbelletjes zichtbaar zijn, mag je de room van het vuur halen en door een puntzeef gieten. Doe er vervolgens de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Roer er ook de Griekse yoghurt en de fijngesnipperde dille onder. Kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de gepelde grijze Noordzeegarnalen over de bodem van de aperitief kommetjes en giet er de panna cotta over. Laat minstens 3u afkoelen in de koelkast.
  • Net voor het serveren haal je de aperitief kommetjes uit de koelkast en versier je ze met wat extra grijze garnalen (hoe meer, hoe beter!), schijfjes komkommer, de in brunoise gesneden radijsjes, wat zeekraal en enkele takjes verse dille. De eetbare bloempjes maken het geheel af.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...