Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Driekoningentaart

door | 7 januari 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Winter
Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

6 januari, traditiegetrouw is de driekoningentaart van de partij. Ik gaf er dit jaar een twist aan en voegde rozijnen toe. Ze werd geproefd en gesmaakt hier thuis. En de koffieboon? Dit jaar was die voor hem. De kroon zette hij heel even op zijn hoofd, maar dat duurde natuurlijk niet lang. Hier volgt het recept.

Driekoningentaart

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

INGREDIËNTEN

  • 100 gr amandelmeel – 50 gram fijne suiker – 1 ml amandelessence – 30 gr roomboter – 25 ml slagroom – 10 ml rum – 1 ei – een handvol rozijnen

  • 2 rollen bladerdeeg – 1 eierdooier

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 220gr c

  • Meng amandelmeel, suiker, amandelessence, gesmolten boter, slagroom en rum goed door elkaar. Klop het ei los en roer het onder het mengsel. Week de rozijnen even in water en roer ze eveneens onder het mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er met een taartvorm met een diameter van 16 cm een cirkel uit. Besmeer de cirkel met de vulling, hou zo’n 2,5 centimeter van de rand vrij. Bestrijk de vrije rand met eierdooier en leg een tweede plak bladerdeeg van 16 centimeter er bovenop.
    Maak met een mes bovenaan een klein gaatje in het midden en bestrijk het bladerdeeg volledig met eierdooier. Leg 5 minuten in de frigo en gebruik nadien de punt van een mes om bovenop een patroon te tekenen (niet te diep).
  • Bak de taart 5 minuten in de voorverwarmde oven, draai vervolgens terug naar 200gr C en bak nog 20 minuten verder.
  • Haal de taart uit de oven. Gebruik een fijne zeef om een mooie, gelijke laag poedersuiker aan te brengen op de taart. Plaats de taart nu onder de grill totdat deze gelijkmatig karamelliseert. Laat even afkoelen en serveer onmiddellijk.

Kanttekening

  • Heerlijk met een bolletje vanille ijs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...