Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Driekoningentaart

door | 7 januari 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Winter
Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

6 januari, traditiegetrouw is de driekoningentaart van de partij. Ik gaf er dit jaar een twist aan en voegde rozijnen toe. Ze werd geproefd en gesmaakt hier thuis. En de koffieboon? Dit jaar was die voor hem. De kroon zette hij heel even op zijn hoofd, maar dat duurde natuurlijk niet lang. Hier volgt het recept.

Driekoningentaart

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

INGREDIËNTEN

  • 100 gr amandelmeel – 50 gram fijne suiker – 1 ml amandelessence – 30 gr roomboter – 25 ml slagroom – 10 ml rum – 1 ei – een handvol rozijnen

  • 2 rollen bladerdeeg – 1 eierdooier

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 220gr c

  • Meng amandelmeel, suiker, amandelessence, gesmolten boter, slagroom en rum goed door elkaar. Klop het ei los en roer het onder het mengsel. Week de rozijnen even in water en roer ze eveneens onder het mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er met een taartvorm met een diameter van 16 cm een cirkel uit. Besmeer de cirkel met de vulling, hou zo’n 2,5 centimeter van de rand vrij. Bestrijk de vrije rand met eierdooier en leg een tweede plak bladerdeeg van 16 centimeter er bovenop.
    Maak met een mes bovenaan een klein gaatje in het midden en bestrijk het bladerdeeg volledig met eierdooier. Leg 5 minuten in de frigo en gebruik nadien de punt van een mes om bovenop een patroon te tekenen (niet te diep).
  • Bak de taart 5 minuten in de voorverwarmde oven, draai vervolgens terug naar 200gr C en bak nog 20 minuten verder.
  • Haal de taart uit de oven. Gebruik een fijne zeef om een mooie, gelijke laag poedersuiker aan te brengen op de taart. Plaats de taart nu onder de grill totdat deze gelijkmatig karamelliseert. Laat even afkoelen en serveer onmiddellijk.

Kanttekening

  • Heerlijk met een bolletje vanille ijs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Cheesecake glaasjes

Cheesecake glaasjes

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...