Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Driekoningentaart

door | 7 januari 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Winter
Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

6 januari, traditiegetrouw is de driekoningentaart van de partij. Ik gaf er dit jaar een twist aan en voegde rozijnen toe. Ze werd geproefd en gesmaakt hier thuis. En de koffieboon? Dit jaar was die voor hem. De kroon zette hij heel even op zijn hoofd, maar dat duurde natuurlijk niet lang. Hier volgt het recept.

Driekoningentaart

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Een driekoningentaart met een lekker smeuïge frangipane binnenin, die komt hier elk jaar op 6 januari op tafel. Ik gaf een kwinkslag aan het originele recept en voegde rozijnen toe. De taart werd geproefd en gesmaakt. Benieuwd wat jij er van gaat vinden!

INGREDIËNTEN

  • 100 gr amandelmeel – 50 gram fijne suiker – 1 ml amandelessence – 30 gr roomboter – 25 ml slagroom – 10 ml rum – 1 ei – een handvol rozijnen

  • 2 rollen bladerdeeg – 1 eierdooier

  • Afwerking: poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 220gr c

  • Meng amandelmeel, suiker, amandelessence, gesmolten boter, slagroom en rum goed door elkaar. Klop het ei los en roer het onder het mengsel. Week de rozijnen even in water en roer ze eveneens onder het mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er met een taartvorm met een diameter van 16 cm een cirkel uit. Besmeer de cirkel met de vulling, hou zo’n 2,5 centimeter van de rand vrij. Bestrijk de vrije rand met eierdooier en leg een tweede plak bladerdeeg van 16 centimeter er bovenop.
    Maak met een mes bovenaan een klein gaatje in het midden en bestrijk het bladerdeeg volledig met eierdooier. Leg 5 minuten in de frigo en gebruik nadien de punt van een mes om bovenop een patroon te tekenen (niet te diep).
  • Bak de taart 5 minuten in de voorverwarmde oven, draai vervolgens terug naar 200gr C en bak nog 20 minuten verder.
  • Haal de taart uit de oven. Gebruik een fijne zeef om een mooie, gelijke laag poedersuiker aan te brengen op de taart. Plaats de taart nu onder de grill totdat deze gelijkmatig karamelliseert. Laat even afkoelen en serveer onmiddellijk.

Kanttekening

  • Heerlijk met een bolletje vanille ijs.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...