Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Luxe dessertkoekjes

door | 16 april 2024 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
De heerlijke geur en smaak van zelfgemaakte spritzkoekjes - het ultieme luxe dessertkoekje als je 't mij vraagt. Ontdek hier het recept achter deze verrukkelijke lekkernij.
foto van zelfgemaakte spritz-koekjes die als luxe dessertkoekjes worden aanzien

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe!

Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze “Luxe Dessertkoekjes” workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma “De Meesterbakker 2012”. Ze heeft op vandaag haar eigen zaak onder de naam L’Atelier Sucré.

Ik nam zelf niet deel aan de workshop, maar ik luisterde wel naar alle goeie tips. Ik stond in voor de fotografie en zulke lekkere, mooie dessertkoekjes fotograferen is dan mijn een klein gelukske. Uiteraard kreeg ik achteraf mijn doos met koekjes mee naar huis. Drie keer raden wie vol ongeduld op mijn thuiskomst zat te wachten…

Ze waren met een beperkte groep en das altijd heel leuk werken. Zo kan je heel precies vragen stellen en heeft Ellen de tijd om je alles in detail uit te leggen en te demonstreren. Op het menu: spritzkoekjes, bokkenpootjes en krokante havermoutkoekjes met een snuifje zeezout.

Ik deel hier één recept met jullie. Dat van de spritzkoekjes. Het is dus niet mijn recept hé, maar dat van Ellen Lammens. Dat daar geen verwarring over ontstaat. Mijn bakkunsten zijn trouwens op een serieus lager niveau dan die van haar 😉 Maar die koekjes zijn zo goed dat ik jullie er ook van wil laten genieten. En wie weet krijg jij dan zin om je voor een volgende workshop met Ellen bij Elektro Van Assche (link) in te schrijven?

Luxe dessertkoekjes

Course: Zoet
koekjes

20-25

koekjes

De heerlijke geur en smaak van zelfgemaakte spritzkoekjes – het ultieme luxe dessertkoekje als je ‘t mij vraagt. Ontdek hier het recept achter deze verrukkelijke lekkernij.

INGREDIËNTEN

  • 220 gr boter

  • 75-100 gr poedersuiker

  • 36 gr eiwit

  • 270 gr bloem

  • snuifje zout en enkele druppels vanille

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 170° C (onder en bovenwarmte)

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en de poedersuiker tot een witte massa. Voeg het eiwit toe en meng goed. Spatel tenslotte de bloem, het zout en de vanille onder het beslag.
  • Neem een spuitzak met een getand spuitmondje (nr. 7 ) en doe het beslag er in. Spuit spritzkoekjes van 4-5 cm (maak 3-4 bochten).
  • Bak gedurende 15-16 minuten. De randen van de koekjes mogen lichtbruin kleuren. Laat volledig afkoelen en dip daarna één zijde in gesmolten chocolade.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...