Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoete aardappelsoep

door | 8 februari 2023 | Soep, Recepten

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

Ik geef toe dat ik veel te weinig zoete aardappel op het menu zet. Nochtans hou ik van de smaak en kan ik zo wel een aantal gerechten bedenken waarin ik deze zoete aardappel zou verwerken. Laten we beginnen met soep. Zoete aardappelsoep, puur natuur. Het is de week van de Peulvrucht (6-12 februari 2023) dus je zou eventueel wat linzen kunnen toevoegen aan deze zoete aardappelsoep en ze dan bijvoorbeeld serveren met naan brood. Klinkt ook goed hé! Maar goed… ik ga dus voor de volle smaak van zoete aardappelsoep.

Zoete aardappelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

INGREDIËNTEN

  • olijfolie – 1 zoete aardappel – 2 wortels – 2 rode uien – 1 rode paprika – 3 teentjes knoflook

  • 2 groentenbouillonblokjes – 750 ml water

  • Afwerking: cayennepeper, pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de zoete aardappel, de wortels en de rode ui. Was de paprika. Snij de zoete aardappel en de paprika in blokjes, de wortels en de rode ui in schijfjes. Versnipper de knoflook.
  • Fruit de rode ui en de knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de groentjes toe. Roer af en toe om met een houten lepel.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten mengeling en overgiet met het water. Laat een 20-tal minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Mix de soep in je keukenblender (hallo smeuïgheid!) of met een staafmixer. Afkruiden met cayennepeper. Afwerken met pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes. Serveren met een stukje (naan) brood en je hebt een volwaardige lunch / lichte lunch maaltijd.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....