Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoete aardappelsoep

door | 8 februari 2023 | Soep

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

Ik geef toe dat ik veel te weinig zoete aardappel op het menu zet. Nochtans hou ik van de smaak en kan ik zo wel een aantal gerechten bedenken waarin ik deze zoete aardappel zou verwerken. Laten we beginnen met soep. Zoete aardappelsoep, puur natuur. Het is de week van de Peulvrucht (6-12 februari 2023) dus je zou eventueel wat linzen kunnen toevoegen aan deze zoete aardappelsoep en ze dan bijvoorbeeld serveren met naan brood. Klinkt ook goed hé! Maar goed… ik ga dus voor de volle smaak van zoete aardappelsoep.

Zoete aardappelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

INGREDIËNTEN

  • olijfolie – 1 zoete aardappel – 2 wortels – 2 rode uien – 1 rode paprika – 3 teentjes knoflook

  • 2 groentenbouillonblokjes – 750 ml water

  • Afwerking: cayennepeper, pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de zoete aardappel, de wortels en de rode ui. Was de paprika. Snij de zoete aardappel en de paprika in blokjes, de wortels en de rode ui in schijfjes. Versnipper de knoflook.
  • Fruit de rode ui en de knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de groentjes toe. Roer af en toe om met een houten lepel.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten mengeling en overgiet met het water. Laat een 20-tal minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Mix de soep in je keukenblender (hallo smeuïgheid!) of met een staafmixer. Afkruiden met cayennepeper. Afwerken met pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes. Serveren met een stukje (naan) brood en je hebt een volwaardige lunch / lichte lunch maaltijd.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...