Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoete aardappelsoep

door | 8 februari 2023 | Soep

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

Ik geef toe dat ik veel te weinig zoete aardappel op het menu zet. Nochtans hou ik van de smaak en kan ik zo wel een aantal gerechten bedenken waarin ik deze zoete aardappel zou verwerken. Laten we beginnen met soep. Zoete aardappelsoep, puur natuur. Het is de week van de Peulvrucht (6-12 februari 2023) dus je zou eventueel wat linzen kunnen toevoegen aan deze zoete aardappelsoep en ze dan bijvoorbeeld serveren met naan brood. Klinkt ook goed hé! Maar goed… ik ga dus voor de volle smaak van zoete aardappelsoep.

Zoete aardappelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Vandaag ga ik voor zoete aardappel en maak ik er soep van. Want geef toe, een dampende kom soep is toch het beste wat je ooit kan overkomen, niet?

INGREDIËNTEN

  • olijfolie – 1 zoete aardappel – 2 wortels – 2 rode uien – 1 rode paprika – 3 teentjes knoflook

  • 2 groentenbouillonblokjes – 750 ml water

  • Afwerking: cayennepeper, pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de zoete aardappel, de wortels en de rode ui. Was de paprika. Snij de zoete aardappel en de paprika in blokjes, de wortels en de rode ui in schijfjes. Versnipper de knoflook.
  • Fruit de rode ui en de knoflook zachtjes aan in olijfolie. Voeg de groentjes toe. Roer af en toe om met een houten lepel.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes over de groenten mengeling en overgiet met het water. Laat een 20-tal minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Mix de soep in je keukenblender (hallo smeuïgheid!) of met een staafmixer. Afkruiden met cayennepeper. Afwerken met pompoenpitten en geroosterde witte sesamzaadjes. Serveren met een stukje (naan) brood en je hebt een volwaardige lunch / lichte lunch maaltijd.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...