Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met grijze garnalen

door | 22 februari 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Rijstgerechten, Vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en... ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

Nasi goreng (gebakken rijst) is één van mijn favoriete oosterse gerechten.

Rijst en groentjes. Gecombineerd met kip, runds- of varkensvlees, grijze garnalen, scampi’s,… er zijn talloze variaties van. En ze zijn eigenlijk allemaal even lekker. Ik maakte reeds de nasi goreng met kip (recept), vandaag kies ik voor de gebakken rijst met grijze garnalen.

Ik ga voor een portie voor 4 personen, waar we samen een avondmaal van eten en dan nog overhebben om als lunch de volgende dag te eten. Nasi goreng is een rijstschotel die ik wel niet invries. Ik vind dat ie zo droog is wanneer je die ontdooit en opwarmt. Mealpreppen kan dus, maar dan wel sousvide bewaren om binnen de drie dagen op te eten. Das mijn motto.

Nasi goreng met grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en… ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

INGREDIËNTEN

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 preistengels – 2 wortels – wokolie

  • 250 gr grijze garnalen

  • 2 builtjes gekookte, witte rijst

  • Een zakje nasi goreng kruiden

  • Afwerking: een spiegelei, versnipperde lente ui, krokante gebakken uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de prei en de wortels. Snij in fijne blokjes. Schil de sjalot en snipper fijn. Pers de knoflookteen. Stoof alles zachtjes aan in wokolie.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze even mee stoven. Doe er dan de gekookte witte rijst bij en roer alles goed onder elkaar. Afkruiden met de nasi goreng kruidenmix.
  • Bak een spiegelei krokant (tot de rand bruin is) en leg dit bovenop de gebakken rijst. Werk af met lente ui en krokant gebakken uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...