Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met grijze garnalen

door | 22 februari 2023 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en... ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

Nasi goreng (gebakken rijst) is één van mijn favoriete oosterse gerechten.

Rijst en groentjes. Gecombineerd met kip, runds- of varkensvlees, grijze garnalen, scampi’s,… er zijn talloze variaties van. En ze zijn eigenlijk allemaal even lekker. Ik maakte reeds de nasi goreng met kip (recept), vandaag kies ik voor de gebakken rijst met grijze garnalen.

Ik ga voor een portie voor 4 personen, waar we samen een avondmaal van eten en dan nog overhebben om als lunch de volgende dag te eten. Nasi goreng is een rijstschotel die ik wel niet invries. Ik vind dat ie zo droog is wanneer je die ontdooit en opwarmt. Mealpreppen kan dus, maar dan wel sousvide bewaren om binnen de drie dagen op te eten. Das mijn motto.

Nasi goreng met grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en… ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

INGREDIËNTEN

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 preistengels – 2 wortels – wokolie

  • 250 gr grijze garnalen

  • 2 builtjes gekookte, witte rijst

  • Een zakje nasi goreng kruiden

  • Afwerking: een spiegelei, versnipperde lente ui, krokante gebakken uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de prei en de wortels. Snij in fijne blokjes. Schil de sjalot en snipper fijn. Pers de knoflookteen. Stoof alles zachtjes aan in wokolie.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze even mee stoven. Doe er dan de gekookte witte rijst bij en roer alles goed onder elkaar. Afkruiden met de nasi goreng kruidenmix.
  • Bak een spiegelei krokant (tot de rand bruin is) en leg dit bovenop de gebakken rijst. Werk af met lente ui en krokant gebakken uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...