Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met grijze garnalen

door | 22 februari 2023 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en... ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

Nasi goreng (gebakken rijst) is één van mijn favoriete oosterse gerechten.

Rijst en groentjes. Gecombineerd met kip, runds- of varkensvlees, grijze garnalen, scampi’s,… er zijn talloze variaties van. En ze zijn eigenlijk allemaal even lekker. Ik maakte reeds de nasi goreng met kip (recept), vandaag kies ik voor de gebakken rijst met grijze garnalen.

Ik ga voor een portie voor 4 personen, waar we samen een avondmaal van eten en dan nog overhebben om als lunch de volgende dag te eten. Nasi goreng is een rijstschotel die ik wel niet invries. Ik vind dat ie zo droog is wanneer je die ontdooit en opwarmt. Mealpreppen kan dus, maar dan wel sousvide bewaren om binnen de drie dagen op te eten. Das mijn motto.

Nasi goreng met grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en… ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

INGREDIËNTEN

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 preistengels – 2 wortels – wokolie

  • 250 gr grijze garnalen

  • 2 builtjes gekookte, witte rijst

  • Een zakje nasi goreng kruiden

  • Afwerking: een spiegelei, versnipperde lente ui, krokante gebakken uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de prei en de wortels. Snij in fijne blokjes. Schil de sjalot en snipper fijn. Pers de knoflookteen. Stoof alles zachtjes aan in wokolie.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze even mee stoven. Doe er dan de gekookte witte rijst bij en roer alles goed onder elkaar. Afkruiden met de nasi goreng kruidenmix.
  • Bak een spiegelei krokant (tot de rand bruin is) en leg dit bovenop de gebakken rijst. Werk af met lente ui en krokant gebakken uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...