Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met grijze garnalen

door | 22 februari 2023 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en... ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

Nasi goreng (gebakken rijst) is één van mijn favoriete oosterse gerechten.

Rijst en groentjes. Gecombineerd met kip, runds- of varkensvlees, grijze garnalen, scampi’s,… er zijn talloze variaties van. En ze zijn eigenlijk allemaal even lekker. Ik maakte reeds de nasi goreng met kip (recept), vandaag kies ik voor de gebakken rijst met grijze garnalen.

Ik ga voor een portie voor 4 personen, waar we samen een avondmaal van eten en dan nog overhebben om als lunch de volgende dag te eten. Nasi goreng is een rijstschotel die ik wel niet invries. Ik vind dat ie zo droog is wanneer je die ontdooit en opwarmt. Mealpreppen kan dus, maar dan wel sousvide bewaren om binnen de drie dagen op te eten. Das mijn motto.

Nasi goreng met grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nasi goreng dat is gebakken rijst met groentjes en… ditmaal koos ik voor grijze garnalen. Eén van mijn favoriete Indonesische gerechten!

INGREDIËNTEN

  • 1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 preistengels – 2 wortels – wokolie

  • 250 gr grijze garnalen

  • 2 builtjes gekookte, witte rijst

  • Een zakje nasi goreng kruiden

  • Afwerking: een spiegelei, versnipperde lente ui, krokante gebakken uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de prei en de wortels. Snij in fijne blokjes. Schil de sjalot en snipper fijn. Pers de knoflookteen. Stoof alles zachtjes aan in wokolie.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze even mee stoven. Doe er dan de gekookte witte rijst bij en roer alles goed onder elkaar. Afkruiden met de nasi goreng kruidenmix.
  • Bak een spiegelei krokant (tot de rand bruin is) en leg dit bovenop de gebakken rijst. Werk af met lente ui en krokant gebakken uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...