Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ratatouille

door | 15 september 2021 | Hoofdgerecht, Recepten, Stoofpotjes, Vegetarisch

Vegetarisch
Zomer
Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!
Lizzylizzblog

Deze Franse klassieker is een stoofpot boordevol groenten: tomaat, aubergine, courgette en paprika. Lekker gezond en volledig seizoensgebonden. Check die groentekalender maar eens. En zoals het een goede stoofpot beaamt, hij wordt beter van smaak als je hem een nachtje laat “trekken” in de koelkast.

Maar niet getreurd, je kan deze ratatouille ook onmiddellijk verorberen wanneer je hem net hebt klaargemaakt. Dit noemen ze dan een gerechtje dat binnen de 20 minuten klaar is 😉

Ratatouille

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie

  • 2 ajuinen – 1 knoflookteen – 1 aubergine – 2 courgettes – 1 groene paprika

  • 4 tomaten

  • Oregano, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Plet de knoflookteen. Snij de ajuinen en de aubergine in brunoise.
  • Snij de courgettes in schijven en de groene paprika in reepjes.
  • Verwarm de olijfolie en stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan. Voeg de andere groenten toe en laat even stoven. Kruid met oregano, peper en zout.
  • Dompel de tomaten 30 seconden onder in kokend water zodat je ze kan ontvellen. Snijd ze in vier en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog een 15-tal minuten stoven.

KANTTEKENING

  • Je kan deze ratatouille serveren met een stukje kabeljauw of kippefilet. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...