Deze Franse klassieker is een stoofpot boordevol groenten: tomaat, aubergine, courgette en paprika. Lekker gezond en volledig seizoensgebonden. Check die groentekalender maar eens. En zoals het een goede stoofpot beaamt, hij wordt beter van smaak als je hem een nachtje laat “trekken” in de koelkast.
Maar niet getreurd, je kan deze ratatouille ook onmiddellijk verorberen wanneer je hem net hebt klaargemaakt. Dit noemen ze dan een gerechtje dat binnen de 20 minuten klaar is 😉
Ratatouille
Course: Hoofdgerecht4
personenZin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!
INGREDIËNTEN
Olijfolie
2 ajuinen – 1 knoflookteen – 1 aubergine – 2 courgettes – 1 groene paprika
4 tomaten
Oregano, peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- Plet de knoflookteen. Snij de ajuinen en de aubergine in brunoise.
- Snij de courgettes in schijven en de groene paprika in reepjes.
- Verwarm de olijfolie en stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan. Voeg de andere groenten toe en laat even stoven. Kruid met oregano, peper en zout.
- Dompel de tomaten 30 seconden onder in kokend water zodat je ze kan ontvellen. Snijd ze in vier en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog een 15-tal minuten stoven.
KANTTEKENING
- Je kan deze ratatouille serveren met een stukje kabeljauw of kippefilet. Lizzy x
0 reacties