Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ratatouille

door | 15 september 2021 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vegetarisch
Zomer
Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!
Lizzylizzblog

Deze Franse klassieker is een stoofpot boordevol groenten: tomaat, aubergine, courgette en paprika. Lekker gezond en volledig seizoensgebonden. Check die groentekalender maar eens. En zoals het een goede stoofpot beaamt, hij wordt beter van smaak als je hem een nachtje laat “trekken” in de koelkast.

Maar niet getreurd, je kan deze ratatouille ook onmiddellijk verorberen wanneer je hem net hebt klaargemaakt. Dit noemen ze dan een gerechtje dat binnen de 20 minuten klaar is 😉

Ratatouille

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie

  • 2 ajuinen – 1 knoflookteen – 1 aubergine – 2 courgettes – 1 groene paprika

  • 4 tomaten

  • Oregano, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Plet de knoflookteen. Snij de ajuinen en de aubergine in brunoise.
  • Snij de courgettes in schijven en de groene paprika in reepjes.
  • Verwarm de olijfolie en stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan. Voeg de andere groenten toe en laat even stoven. Kruid met oregano, peper en zout.
  • Dompel de tomaten 30 seconden onder in kokend water zodat je ze kan ontvellen. Snijd ze in vier en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog een 15-tal minuten stoven.

KANTTEKENING

  • Je kan deze ratatouille serveren met een stukje kabeljauw of kippefilet. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...