Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ratatouille

door | 15 september 2021 | Hoofdgerecht, Stoofpotjes

Vegetarisch
Zomer
Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!
Lizzylizzblog

Deze Franse klassieker is een stoofpot boordevol groenten: tomaat, aubergine, courgette en paprika. Lekker gezond en volledig seizoensgebonden. Check die groentekalender maar eens. En zoals het een goede stoofpot beaamt, hij wordt beter van smaak als je hem een nachtje laat “trekken” in de koelkast.

Maar niet getreurd, je kan deze ratatouille ook onmiddellijk verorberen wanneer je hem net hebt klaargemaakt. Dit noemen ze dan een gerechtje dat binnen de 20 minuten klaar is 😉

Ratatouille

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Zin in een heerlijk geurende stoofpot van tomaat, aubergine, courgette en paprika? Dan zit je hier goed met deze zalige ratatouille. Lekker licht, lekker gezond!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie

  • 2 ajuinen – 1 knoflookteen – 1 aubergine – 2 courgettes – 1 groene paprika

  • 4 tomaten

  • Oregano, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Plet de knoflookteen. Snij de ajuinen en de aubergine in brunoise.
  • Snij de courgettes in schijven en de groene paprika in reepjes.
  • Verwarm de olijfolie en stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan. Voeg de andere groenten toe en laat even stoven. Kruid met oregano, peper en zout.
  • Dompel de tomaten 30 seconden onder in kokend water zodat je ze kan ontvellen. Snijd ze in vier en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog een 15-tal minuten stoven.

KANTTEKENING

  • Je kan deze ratatouille serveren met een stukje kabeljauw of kippefilet. Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...