Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met Five Spice

door | 13 maart 2022 | Ontbijt, Recepten

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!
Lizzylizzblog

Zelf granola maken is eenvoudig en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies die je in de supermarkt koopt.

Ik zag bij een aantal al een “pan” versie verschijnen en dacht bij mezelf, ‘t is tijd om dat eens uit te testen. 

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK. Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken. En kruiden dat doe ik met Five Spice kruiden. Deze bestaan uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte een kleine portie, perfect om deze week door te komen. Je kan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en een grotere voorraad maken. Zolang je ze maar correct afgesloten kan bewaren.

Granola met Five Spice

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt

4

porties

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!

INGREDIËNTEN

  • 2 EL arachideolie – 75 gr havermoutvlokken – vloeibare bloemenhoning

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 10 gr zonnebloempitten – 10 gr pompoenpitten – 1 KL Five Spice kruiden

  • 3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om. Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe. Kruid met de Five Spice.
  • Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder. Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.


Kanttekening

  • Je kan eindeloos variëren en verschillende combinaties van noten, pitten en zaden uitproberen. Ook gedroogd fruit kan in deze granola worden verwerkt. Laat het smaken, Lizzy x

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontbijtkom – Lizzylizzblog - […] verse kaas (Campina) – granola (op zoek naar een receptje voor granola gebakken in de pan: Granola met Five…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Spruitjessoep

Spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...