Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met Five Spice

door | 13 maart 2022 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!
Lizzylizzblog

Zelf granola maken is eenvoudig en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies die je in de supermarkt koopt.

Ik zag bij een aantal al een “pan” versie verschijnen en dacht bij mezelf, ’t is tijd om dat eens uit te testen. 

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK. Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken. En kruiden dat doe ik met Five Spice kruiden. Deze bestaan uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte een kleine portie, perfect om deze week door te komen. Je kan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en een grotere voorraad maken. Zolang je ze maar correct afgesloten kan bewaren.

Granola met Five Spice

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt

4

porties

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!

INGREDIËNTEN

  • 2 EL arachideolie – 75 gr havermoutvlokken – vloeibare bloemenhoning

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 10 gr zonnebloempitten – 10 gr pompoenpitten – 1 KL Five Spice kruiden

  • 3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om. Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe. Kruid met de Five Spice.
  • Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder. Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.


Kanttekening

  • Je kan eindeloos variëren en verschillende combinaties van noten, pitten en zaden uitproberen. Ook gedroogd fruit kan in deze granola worden verwerkt. Laat het smaken, Lizzy x

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontbijtkom – Lizzylizzblog - […] verse kaas (Campina) – granola (op zoek naar een receptje voor granola gebakken in de pan: Granola met Five…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...