Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met Five Spice

door | 13 maart 2022 | Ontbijt

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!
Lizzylizzblog

Zelf granola maken is eenvoudig en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies die je in de supermarkt koopt.

Ik zag bij een aantal al een “pan” versie verschijnen en dacht bij mezelf, ‘t is tijd om dat eens uit te testen. 

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK. Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken. En kruiden dat doe ik met Five Spice kruiden. Deze bestaan uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte een kleine portie, perfect om deze week door te komen. Je kan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en een grotere voorraad maken. Zolang je ze maar correct afgesloten kan bewaren.

Granola met Five Spice

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt

4

porties

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!

INGREDIËNTEN

  • 2 EL arachideolie – 75 gr havermoutvlokken – vloeibare bloemenhoning

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 10 gr zonnebloempitten – 10 gr pompoenpitten – 1 KL Five Spice kruiden

  • 3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om. Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe. Kruid met de Five Spice.
  • Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder. Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.


Kanttekening

  • Je kan eindeloos variëren en verschillende combinaties van noten, pitten en zaden uitproberen. Ook gedroogd fruit kan in deze granola worden verwerkt. Laat het smaken, Lizzy x

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontbijtkom – Lizzylizzblog - […] verse kaas (Campina) – granola (op zoek naar een receptje voor granola gebakken in de pan: Granola met Five…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...