Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Granola met Five Spice

door | 13 maart 2022 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!
Lizzylizzblog

Zelf granola maken is eenvoudig en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies die je in de supermarkt koopt.

Ik zag bij een aantal al een “pan” versie verschijnen en dacht bij mezelf, ‘t is tijd om dat eens uit te testen. 

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK. Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken. En kruiden dat doe ik met Five Spice kruiden. Deze bestaan uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte een kleine portie, perfect om deze week door te komen. Je kan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en een grotere voorraad maken. Zolang je ze maar correct afgesloten kan bewaren.

Granola met Five Spice

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt

4

porties

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!

INGREDIËNTEN

  • 2 EL arachideolie – 75 gr havermoutvlokken – vloeibare bloemenhoning

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 10 gr zonnebloempitten – 10 gr pompoenpitten – 1 KL Five Spice kruiden

  • 3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om. Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe. Kruid met de Five Spice.
  • Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder. Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.


Kanttekening

  • Je kan eindeloos variëren en verschillende combinaties van noten, pitten en zaden uitproberen. Ook gedroogd fruit kan in deze granola worden verwerkt. Laat het smaken, Lizzy x

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ontbijtkom – Lizzylizzblog - […] verse kaas (Campina) – granola (op zoek naar een receptje voor granola gebakken in de pan: Granola met Five…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...