Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Vis en zeevruchten
Zomer
De zomer is helemaal van de partij met deze kleurrijke Paëlla. En 't wordt nog beter als je er een glaasje witte Pasión (Murviedro) bij serveert.
Lizzylizzblog

De zomer is er! Ideaal om een lekkere traditionele Paëlla te maken!

Paëlla is een gerecht dat je met een beperkt aantal ingrediënten kan bereiden. Kies producten van goeie, verse kwaliteit, je zal zien dat de finale smaak het echt de moeite maakt. Belangrijk is eveneens dat je geduld hebt en de rijst zijn tijd geeft om gaar te koken, om net die “bite” te hebben die je wenst. Paëlla mag niet te droog zijn, je moet de perfecte consistentie bekomen, zo is ie op z’n best. Een beetje smeuïg, zo heb ik het graag.

Ik maakte deze Paëlla voor een wine-pairing opdracht. De vraag was er een filmpje over te maken, maar gezien ik deze schotel zo geslaagd vind, wil ik absoluut dit recept met jullie delen en heb ik besloten deze Paëlla een plaatsje te geven op de website. Perfect ook voor mijn rubriek “Wijn in de kijker”. De wijn die samen met de Paëlla geserveerd werd, is een witte wijn genaamd Murviedro, Pasión uit 2020. Ik vertel jullie er graag iets meer over.

Murviedro, DOP Valencia

De wijngaarden liggen in de regio Valencia nabij de Middellandse Zeekust in het oosten van het land. Het klimaat is warm en de invloed van de Middellandse Zee is dominant. De wijnstokken worden al eeuwenlang verbouwd op kalkbodems die, gecombineerd met de constante aanwezigheid van intense zon, fruitige wijnen produceren met een zeer goede structuur dankzij de invloed van de Middellandse Zee.

De wijnen van het Pasión assortiment zijn blends van verschillende variëteiten van DOP Valencia. Dit zijn 100% biologische wijnen, de wijnstokken worden verbouwd volgens biologische landbouwnormen.

Pasión, wit, 2020

De naam zegt veel. Pasión. Passie voor het werk. Passie voor het land. Een blend van verschillende druiven uit de biologische landbouw, die de puurste aroma’s van Spanje uitstraalt.

De beste Malvasia-druiven uit de biologische landbouw worden geselecteerd, zorgvuldig geplukt en vervolgens gevinifieerd. Koude maceratie op schil in een pneumatische pers gedurende 6 tot 8 uur gevolgd door fermentatie met geselecteerde gisten bij 14° C.

Het is een zeer aromatische wijn die perfect aansluit bij gegrilde vis, zeevruchten en allerlei rijstgerechten. Ideaal dus om dit Paëlla gerecht te vergezellen.

Paëlla

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Van een typisch zomers gerecht gesproken: deze Paëlla is om duimen en vingers van af te likken!

INGREDIËNTEN

  • 2 ajuinen, 1 knoflookteen, 2 rode paprika’s, 200 gr groene boontjes, olijfolie

  • Een 15-tal verse mosselen en een goeie hoeveelheid van het mosselvocht (overschot van de dag voordien)

  • 500 gr Paëlla rijst – ik koos voor de Arroz Bomba soort

  • 200 ml tomatenpassata & een zakje kruiden met saffraan

  • 240 ml groentefond

  • Een 10-tal inktvisringen & 6 langoustines

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de in brunoise gesneden ajuinen en rode paprika’s gedurende een 5-tal minuten aan in olijfolie. Snipper er het knoflookteentje onder en leg er de groene boontjes bij.
  • Bak – elk apart – de inktvisringen en de langoustines even aan in olijfolie. Zet opzij.
  • Voeg vervolgens aan de gestoofde groenten de Paëlla rijst toe en roer deze er mooi doorheen. Doe het zakje kruiden er bij en de tomatenpassata. Roer opnieuw goed door elkaar. De groentefond en het mosselvocht mogen er nu ook bij zodat het geheel mooi “onder” staat. Laat een 45-tal minuten sudderen. Roer af en toe om te zien dat de rijst niet aanbakt en er nog voldoende vocht in de pan is. Zo niet voeg je wat extra groentefond toe.
  • Alvorens te serveren voeg je de inktvisringen toe en leg je er de langoustines bij. Nog een paar minuten laten pruttelen en deze Paëlla is klaar om geserveerd te worden.

Kanttekening

  • De Pasión wijnen zijn beschikbaar bij Delhaize, aanbevolen consumentenprijs 6,99€

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....