Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Paëlla

door | 22 juli 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vis en zeevruchten
Zomer
De zomer is helemaal van de partij met deze kleurrijke Paëlla. En 't wordt nog beter als je er een glaasje witte Pasión (Murviedro) bij serveert.
Lizzylizzblog

De zomer is er! Ideaal om een lekkere traditionele Paëlla te maken!

Paëlla is een gerecht dat je met een beperkt aantal ingrediënten kan bereiden. Kies producten van goeie, verse kwaliteit, je zal zien dat de finale smaak het echt de moeite maakt. Belangrijk is eveneens dat je geduld hebt en de rijst zijn tijd geeft om gaar te koken, om net die “bite” te hebben die je wenst. Paëlla mag niet te droog zijn, je moet de perfecte consistentie bekomen, zo is ie op z’n best. Een beetje smeuïg, zo heb ik het graag.

Ik maakte deze Paëlla voor een wine-pairing opdracht. De vraag was er een filmpje over te maken, maar gezien ik deze schotel zo geslaagd vind, wil ik absoluut dit recept met jullie delen en heb ik besloten deze Paëlla een plaatsje te geven op de website. Perfect ook voor mijn rubriek “Wijn in de kijker”. De wijn die samen met de Paëlla geserveerd werd, is een witte wijn genaamd Murviedro, Pasión uit 2020. Ik vertel jullie er graag iets meer over.

Murviedro, DOP Valencia

De wijngaarden liggen in de regio Valencia nabij de Middellandse Zeekust in het oosten van het land. Het klimaat is warm en de invloed van de Middellandse Zee is dominant. De wijnstokken worden al eeuwenlang verbouwd op kalkbodems die, gecombineerd met de constante aanwezigheid van intense zon, fruitige wijnen produceren met een zeer goede structuur dankzij de invloed van de Middellandse Zee.

De wijnen van het Pasión assortiment zijn blends van verschillende variëteiten van DOP Valencia. Dit zijn 100% biologische wijnen, de wijnstokken worden verbouwd volgens biologische landbouwnormen.

Pasión, wit, 2020

De naam zegt veel. Pasión. Passie voor het werk. Passie voor het land. Een blend van verschillende druiven uit de biologische landbouw, die de puurste aroma’s van Spanje uitstraalt.

De beste Malvasia-druiven uit de biologische landbouw worden geselecteerd, zorgvuldig geplukt en vervolgens gevinifieerd. Koude maceratie op schil in een pneumatische pers gedurende 6 tot 8 uur gevolgd door fermentatie met geselecteerde gisten bij 14° C.

Het is een zeer aromatische wijn die perfect aansluit bij gegrilde vis, zeevruchten en allerlei rijstgerechten. Ideaal dus om dit Paëlla gerecht te vergezellen.

Paëlla

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Van een typisch zomers gerecht gesproken: deze Paëlla is om duimen en vingers van af te likken!

INGREDIËNTEN

  • 2 ajuinen, 1 knoflookteen, 2 rode paprika’s, 200 gr groene boontjes, olijfolie

  • Een 15-tal verse mosselen en een goeie hoeveelheid van het mosselvocht (overschot van de dag voordien)

  • 500 gr Paëlla rijst – ik koos voor de Arroz Bomba soort

  • 200 ml tomatenpassata & een zakje kruiden met saffraan

  • 240 ml groentefond

  • Een 10-tal inktvisringen & 6 langoustines

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de in brunoise gesneden ajuinen en rode paprika’s gedurende een 5-tal minuten aan in olijfolie. Snipper er het knoflookteentje onder en leg er de groene boontjes bij.
  • Bak – elk apart – de inktvisringen en de langoustines even aan in olijfolie. Zet opzij.
  • Voeg vervolgens aan de gestoofde groenten de Paëlla rijst toe en roer deze er mooi doorheen. Doe het zakje kruiden er bij en de tomatenpassata. Roer opnieuw goed door elkaar. De groentefond en het mosselvocht mogen er nu ook bij zodat het geheel mooi “onder” staat. Laat een 45-tal minuten sudderen. Roer af en toe om te zien dat de rijst niet aanbakt en er nog voldoende vocht in de pan is. Zo niet voeg je wat extra groentefond toe.
  • Alvorens te serveren voeg je de inktvisringen toe en leg je er de langoustines bij. Nog een paar minuten laten pruttelen en deze Paëlla is klaar om geserveerd te worden.

Kanttekening

  • De Pasión wijnen zijn beschikbaar bij Delhaize, aanbevolen consumentenprijs 6,99€

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...