Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Paëlla

door | 22 juli 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vis en zeevruchten
Zomer
De zomer is helemaal van de partij met deze kleurrijke Paëlla. En 't wordt nog beter als je er een glaasje witte Pasión (Murviedro) bij serveert.
Lizzylizzblog

De zomer is er! Ideaal om een lekkere traditionele Paëlla te maken!

Paëlla is een gerecht dat je met een beperkt aantal ingrediënten kan bereiden. Kies producten van goeie, verse kwaliteit, je zal zien dat de finale smaak het echt de moeite maakt. Belangrijk is eveneens dat je geduld hebt en de rijst zijn tijd geeft om gaar te koken, om net die “bite” te hebben die je wenst. Paëlla mag niet te droog zijn, je moet de perfecte consistentie bekomen, zo is ie op z’n best. Een beetje smeuïg, zo heb ik het graag.

Ik maakte deze Paëlla voor een wine-pairing opdracht. De vraag was er een filmpje over te maken, maar gezien ik deze schotel zo geslaagd vind, wil ik absoluut dit recept met jullie delen en heb ik besloten deze Paëlla een plaatsje te geven op de website. Perfect ook voor mijn rubriek “Wijn in de kijker”. De wijn die samen met de Paëlla geserveerd werd, is een witte wijn genaamd Murviedro, Pasión uit 2020. Ik vertel jullie er graag iets meer over.

Murviedro, DOP Valencia

De wijngaarden liggen in de regio Valencia nabij de Middellandse Zeekust in het oosten van het land. Het klimaat is warm en de invloed van de Middellandse Zee is dominant. De wijnstokken worden al eeuwenlang verbouwd op kalkbodems die, gecombineerd met de constante aanwezigheid van intense zon, fruitige wijnen produceren met een zeer goede structuur dankzij de invloed van de Middellandse Zee.

De wijnen van het Pasión assortiment zijn blends van verschillende variëteiten van DOP Valencia. Dit zijn 100% biologische wijnen, de wijnstokken worden verbouwd volgens biologische landbouwnormen.

Pasión, wit, 2020

De naam zegt veel. Pasión. Passie voor het werk. Passie voor het land. Een blend van verschillende druiven uit de biologische landbouw, die de puurste aroma’s van Spanje uitstraalt.

De beste Malvasia-druiven uit de biologische landbouw worden geselecteerd, zorgvuldig geplukt en vervolgens gevinifieerd. Koude maceratie op schil in een pneumatische pers gedurende 6 tot 8 uur gevolgd door fermentatie met geselecteerde gisten bij 14° C.

Het is een zeer aromatische wijn die perfect aansluit bij gegrilde vis, zeevruchten en allerlei rijstgerechten. Ideaal dus om dit Paëlla gerecht te vergezellen.

Paëlla

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Van een typisch zomers gerecht gesproken: deze Paëlla is om duimen en vingers van af te likken!

INGREDIËNTEN

  • 2 ajuinen, 1 knoflookteen, 2 rode paprika’s, 200 gr groene boontjes, olijfolie

  • Een 15-tal verse mosselen en een goeie hoeveelheid van het mosselvocht (overschot van de dag voordien)

  • 500 gr Paëlla rijst – ik koos voor de Arroz Bomba soort

  • 200 ml tomatenpassata & een zakje kruiden met saffraan

  • 240 ml groentefond

  • Een 10-tal inktvisringen & 6 langoustines

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de in brunoise gesneden ajuinen en rode paprika’s gedurende een 5-tal minuten aan in olijfolie. Snipper er het knoflookteentje onder en leg er de groene boontjes bij.
  • Bak – elk apart – de inktvisringen en de langoustines even aan in olijfolie. Zet opzij.
  • Voeg vervolgens aan de gestoofde groenten de Paëlla rijst toe en roer deze er mooi doorheen. Doe het zakje kruiden er bij en de tomatenpassata. Roer opnieuw goed door elkaar. De groentefond en het mosselvocht mogen er nu ook bij zodat het geheel mooi “onder” staat. Laat een 45-tal minuten sudderen. Roer af en toe om te zien dat de rijst niet aanbakt en er nog voldoende vocht in de pan is. Zo niet voeg je wat extra groentefond toe.
  • Alvorens te serveren voeg je de inktvisringen toe en leg je er de langoustines bij. Nog een paar minuten laten pruttelen en deze Paëlla is klaar om geserveerd te worden.

Kanttekening

  • De Pasión wijnen zijn beschikbaar bij Delhaize, aanbevolen consumentenprijs 6,99€

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Cruysem mousserende wijnen

Cruysem mousserende wijnen

Het is een mooie zomerdag. De perfecte dag om de mousserende wijnen van Cruysem te gaan degusteren. We springen de fiets op en rijden genietend naar het Cruysem domein op nog geen 10 km van waar wij wonen, in Kruisem. Zoals elk jaar organiseert Cruysem een...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...