Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zachte vanille wafels

door | 13 december 2022 | Zoet, Gebak en koekjes, Recepten

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Deze zachte vanillewafels - die je trouwens goed kan bewaren - zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!
Lizzylizzblog

Deze zachte vanille wafels zijn een must om in huis te hebben.

Je kan ze als ontbijt nuttigen, als tussendoortje met een kopje koffie of als dessert na een lekkere maaltijd. Gelegenheden genoeg dus om deze lekkere zachte vanille wafels te eten.

Het voordeel van deze vanille wafels? Je kan gerust een grote voorraad maken, ze blijven smaakvol als je ze in een afgesloten bewaardoos bewaart. Maar eigenlijk lieg ik een beetje (eerlijk is eerlijk hé) want bewaren doen we hier niet echt. Deze vanille wafels zijn gewoon té lekker om ze te laten liggen.

Zachte vanille wafels

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
stuks

10

stuks

Deze zachte vanillewafels – die je trouwens goed kan bewaren – zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!

INGREDIËNTEN

  • 250gr zelfrijzende bloem (Anco) – 150gr fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker

  • 175gr gesmolten boter – 100ml volle melk (Campina) – 2 eieren – 1 vanillestokje

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de bloem en de suikers in een mengkom. Split het eiwit van het eigeel.
  • Voeg aan het bloem-suiker mengsel, heel langzaam roerend met een garde, de gesmolten boter, de melk en de eigelen toe. Doe er eveneens het merg van de vanillestok bij.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het vervolgens heel voorzichtig onder het deeg.
  • Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster. Ik hou er trouwens van dat ze nog wat warm zijn 😉

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....