Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zachte vanille wafels

door | 13 december 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Deze zachte vanillewafels - die je trouwens goed kan bewaren - zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!
Lizzylizzblog

Deze zachte vanille wafels zijn een must om in huis te hebben.

Je kan ze als ontbijt nuttigen, als tussendoortje met een kopje koffie of als dessert na een lekkere maaltijd. Gelegenheden genoeg dus om deze lekkere zachte vanille wafels te eten.

Het voordeel van deze vanille wafels? Je kan gerust een grote voorraad maken, ze blijven smaakvol als je ze in een afgesloten bewaardoos bewaart. Maar eigenlijk lieg ik een beetje (eerlijk is eerlijk hé) want bewaren doen we hier niet echt. Deze vanille wafels zijn gewoon té lekker om ze te laten liggen.

Zachte vanille wafels

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
stuks

10

stuks

Deze zachte vanillewafels – die je trouwens goed kan bewaren – zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!

INGREDIËNTEN

  • 250gr zelfrijzende bloem (Anco) – 150gr fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker

  • 175gr gesmolten boter – 100ml volle melk (Campina) – 2 eieren – 1 vanillestokje

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de bloem en de suikers in een mengkom. Split het eiwit van het eigeel.
  • Voeg aan het bloem-suiker mengsel, heel langzaam roerend met een garde, de gesmolten boter, de melk en de eigelen toe. Doe er eveneens het merg van de vanillestok bij.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het vervolgens heel voorzichtig onder het deeg.
  • Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster. Ik hou er trouwens van dat ze nog wat warm zijn 😉

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...