Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zachte vanille wafels

door | 13 december 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Deze zachte vanillewafels - die je trouwens goed kan bewaren - zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!
Lizzylizzblog

Deze zachte vanille wafels zijn een must om in huis te hebben.

Je kan ze als ontbijt nuttigen, als tussendoortje met een kopje koffie of als dessert na een lekkere maaltijd. Gelegenheden genoeg dus om deze lekkere zachte vanille wafels te eten.

Het voordeel van deze vanille wafels? Je kan gerust een grote voorraad maken, ze blijven smaakvol als je ze in een afgesloten bewaardoos bewaart. Maar eigenlijk lieg ik een beetje (eerlijk is eerlijk hé) want bewaren doen we hier niet echt. Deze vanille wafels zijn gewoon té lekker om ze te laten liggen.

Zachte vanille wafels

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
stuks

10

stuks

Deze zachte vanillewafels – die je trouwens goed kan bewaren – zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!

INGREDIËNTEN

  • 250gr zelfrijzende bloem (Anco) – 150gr fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker

  • 175gr gesmolten boter – 100ml volle melk (Campina) – 2 eieren – 1 vanillestokje

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de bloem en de suikers in een mengkom. Split het eiwit van het eigeel.
  • Voeg aan het bloem-suiker mengsel, heel langzaam roerend met een garde, de gesmolten boter, de melk en de eigelen toe. Doe er eveneens het merg van de vanillestok bij.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het vervolgens heel voorzichtig onder het deeg.
  • Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster. Ik hou er trouwens van dat ze nog wat warm zijn 😉

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...