Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zachte vanille wafels

door | 13 december 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Deze zachte vanillewafels - die je trouwens goed kan bewaren - zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!
Lizzylizzblog

Deze zachte vanille wafels zijn een must om in huis te hebben.

Je kan ze als ontbijt nuttigen, als tussendoortje met een kopje koffie of als dessert na een lekkere maaltijd. Gelegenheden genoeg dus om deze lekkere zachte vanille wafels te eten.

Het voordeel van deze vanille wafels? Je kan gerust een grote voorraad maken, ze blijven smaakvol als je ze in een afgesloten bewaardoos bewaart. Maar eigenlijk lieg ik een beetje (eerlijk is eerlijk hé) want bewaren doen we hier niet echt. Deze vanille wafels zijn gewoon té lekker om ze te laten liggen.

Zachte vanille wafels

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
stuks

10

stuks

Deze zachte vanillewafels – die je trouwens goed kan bewaren – zijn een absolute must in huis. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ontdek het recept hier!

INGREDIËNTEN

  • 250gr zelfrijzende bloem (Anco) – 150gr fijne suiker – 1 zakje vanillesuiker

  • 175gr gesmolten boter – 100ml volle melk (Campina) – 2 eieren – 1 vanillestokje

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de bloem en de suikers in een mengkom. Split het eiwit van het eigeel.
  • Voeg aan het bloem-suiker mengsel, heel langzaam roerend met een garde, de gesmolten boter, de melk en de eigelen toe. Doe er eveneens het merg van de vanillestok bij.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het vervolgens heel voorzichtig onder het deeg.
  • Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster. Ik hou er trouwens van dat ze nog wat warm zijn 😉

    2 Reacties

    1. Lieve

      Super smaakvol en makkelijk recept zoals we van Lizzy gewoon zijn. Thanks voor dit recept!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Blij dat deze vanillewafels jullie gesmaakt hebben! Dank je voor jouw review.

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...