Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Masso Antico Primitivo Salento Rosé

door | 7 april 2021 | Aperitief

Hapjes
Zomer
Genieten ven een glaasje rosé? Ik ontdekte deze lekkere, iets zoetere rosé wijn en ben er op slag verzot op!
borrelplank met rosé wijn masso antico primitivo

Als ik dit artikel later zal teruglezen, zal ik waarschijnlijk denken “hein, had ik gedronken of zo”? Awel ja! Maar niet in die mate dat ik hallucineerde hoor. Ik besloot deze morgen, na drie dagen sneeuwvlokken in de maand April te hebben gehad, er mij niets meer van aan te trekken en deze middag een heerlijke borrelplank te maken, vergezeld van een glaasje rosé. Zeg nu zelf, sneeuw in April, dat hou je toch niet voor mogelijk?

Had vandaag een dagje “verlof” ingepland omdat ik een Foodtour te Brussel zou doen. Deze zijn helemaal corona-proof, kleine groepjes met mezelf inbegrepen max. 4 (huidige corona-maatregelen). Vroeger waren het groepen van max. 10 personen. Tien is namelijk echt het maximum, ik vind dat het persoonlijk moet blijven, dus grote groepen vind ik te lastig, te afstandelijk. Het hele gebeuren vindt buiten plaats, met mondmasker op gaat dit prima. Alleen was de spelbreker deze keer het weer… En das wel de enige vereiste voor zo’n foodtour, het moet goed weer zijn, of toch alleszins droog weer. Drie uur in de nattigheid rondlopen, daar doen we niet aan mee.

Terug naar mijn borrelplank dus. Misschien kan ik de zon wel verleiden en op deze manier overtuigen snel terug te komen? Ik ontdekte een nieuw wijntje namelijk de Masso Antico wijn (2020).

Deze Masso Antico “Primitivo Salento Rosé” is gemaakt op basis van druiven uit Puglia. Alleen al bij de naam Puglia droom ik weg. Wat een mooie streek. Na het plukken van de druiven worden deze geperst en gedurende zo’n 2-tal uren gemasseerd. Gevolgd door een fermentatie van 10 dagen met streng geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur (14-16°C). Dit zorgt ervoor dat deze wijn zijn mooie rosé kleur krijgt.

De smaak van deze rosé, das een intense rosé-smaak zoals ik het graag heb. Weet je wel die “fluitjes” roséwijnen, die meer naar water dan naar wijn smaken, wel die wijnen daar heb ik het niet voor. Ik drink graag rosé met een uitgesproken smaak. Deze heeft een lekkere, iets zoetere smaak met tinten van aardbei, passievrucht, watermeloen en appelsien.

Het wijnhuis

De Masso Antico wijnen worden geproduceerd door het Italiaans filiaal van de Schenk groep gesticht in 1952. Zij zijn één van de grootste makers en verdelers van Italiaanse wijnen.

Daniele Ress en Carlo Filippi, keldermeesters, volgen volledig zelf de productie op, van op het veld tot de wijn in de fles gegoten wordt. Hun kennis over het territoire et het typische klimaat in deze Italiaanse regio’s wordt weerspiegeld in hun wijnen, het zijn moderne wijnen, aangepast aan verschillende soorten wijndrinkers.

Wine pairing

Deze Masso Antico Primitivo Rosé past perfect bij een borrelplank. Ik maakte er één bestaande uit mini-crackers met een pittige tomaten- en uiensmaak, wat charcuterie zoals salami en rauwe ham, stukjes blauwe schimmelkaas, zongedroogde tomaten en een tapenade van groene olijven. Ik waande me onmiddellijk ergens in het mooie Italië, sippend van mijn glaasje rosé, met mijn snoet in de zalige zon.

Dan maar back-to-reality zeker. Terug naar België, met sneeuw, zonder zon. Maar de borrelplank en het glaasje rosé, die zijn wel van de partij 🙂

borrelplank met rosé wijn masso antico primitivo
Masso Antico Primitivo Rosé (2020)

Trouwens, deze rosé past ook prima bij vis- en schaaldierengerechten. Of gewoon puur natuur, op een zonnige zomeravond zou ik zeggen. Borrelhapjes en rosé zijn verkrijgbaar bij Colruyt. Het is bovendien een flesje onder de 10€ – budget vriendelijk. En das mooi meegenomen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Cruysem mousserende wijnen

Cruysem mousserende wijnen

Het is een mooie zomerdag. De perfecte dag om de mousserende wijnen van Cruysem te gaan degusteren. We springen de fiets op en rijden genietend naar het Cruysem domein op nog geen 10 km van waar wij wonen, in Kruisem. Zoals elk jaar organiseert Cruysem een...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...