Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Bladerdeeghapjes

door | 5 november 2021 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Koken onder Foodies werd Bakken onder Foodies. Met Shana Vanhoof. Een toffe madam! Het werden bladerdeeghapjes, kwestie van ons al wat voor te bereiden op de feestdagen die er stillekes aan aankomen.
Lizzylizzblog

Ik trok deze maand naar Balen. Ik hield mijn hart al vast. De laatste keer dat ik zelf richting Antwerpen reed (zo’n 20 jaar geleden) heb ik Antwerpen nooit gevonden en belandde ik in Nederland. Zelfs de weg naar huis terug vinden was een hele opdracht. En het is verboden te lachen hé 😉

Richting Balen dus. Bij Shana Vanhoof. Het gezicht achter de website Shana’s foodblog. Ik ben er geraakt hoor, heb er wel wat langer over gedaan dan voorzien (iets met alternatieve routes i.p.v. autostrade). Ik ken Shana uit de foodbloggerswereld, af en toe chatten we even met elkaar en wisselen we wat ideetjes uit. We gaan dus samen aan de slag. Koken onder Foodies. Of beter gezegd, in dit geval, Bakken onder Foodies. Ne een korte brainstorming besloten we twee verschillende bladerdeeghapjes te maken. Daar had ik al zo lang zin in, dus ik greep deze kans met beide handen.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, walnoten, honing en verse tijm

Niets zo eenvoudig als bladerdeeghapjes. Perfect om een avond met vrienden te starten of je eindejaarsfeesten mee op gang te trekken. Geen uren werk. Je kan gezellig met de gasten vertoeven en je zal zien. Iedereen is er verzot op!

Rol een vel bladerdeeg uit en druk er – met behulp van een cirkelvormig voorwerp (vb. een dresseer-ring of een glas) cirkelvormige rondjes uit. We gebruikten een cupcake-vorm om de bladerdeeg-cirkels in te leggen. Op elk rondje leg je een schijfje geitenkaas en verbrokkel je wat walnoten. Een goeie scheut honing en wat verse tijm er bij en de kous is er mee af. Bak ze zo’n 10-15 minuten (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt) in een voorverwarmde oven van 180° C.

Bladerdeeghapjes met roomkaas en hespblokjes

Het tweede soort bladerdeeghapjes, daar hadden we het wat moeilijker mee. Niet met de keuze van de vulling, maar eerder met de vorm en hoe we ze zouden maken opdat ze toch ietwat “presentabel” zijn. Neem een rechthoekig bladerdeegvel en verdeel in gelijke rechthoeken of vierkanten. We gaan deze opvullen en vervolgens dichtvouwen.

We zijn er nog niet helemaal met die vorm, maar de vulling is alvast 100% goedgekeurd. Roomkaas mengen met geraspte kaas en hespblokjes. Bladerdeeg dicht vouwen en de randen plat drukken met een vork om een soort van “patroon” in het deeg te krijgen. Vervolgens bestrijken met eigeel. Deze mogen eveneens zo’n 10-15 minuten (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt) in een voorverwarmde oven van 180° C.

Ook het fotograferen was een leerrijke ervaring met Shana. Ze heeft één mooie backdrop (zelfgemaakt) en echt hé, wat een beauty. We gebruikten deze om onze twee bladerdeeghapjes op te fotograferen. En ja, Shana daagde me uit om af te wijken van mijn gebruikelijk top-shot en uit mijn comfortzone te treden. Sideshots werden het. En weet je wat? Zot content van het resultaat. Zelfs het “lelijke” hapje is op een elegante manier gepresenteerd en kan er helemaal mee door. Ik keerde tevreden terug naar huis!

Dank je Shana voor jouw gezelschap. Ik heb genoten van ons dagje en hoop je gauw terug te zien. De hapjes waren top, ik zal zeker en vast aan jou denken als de feestdagen ten tonele komen. Can’t wait!

PS we maakten nog een gerecht 🙂 maar dat hou ik momenteel voor later 🙂 kwestie van er wat spanning in te houden!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...