Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Calamari fritti

door | 9 april 2021 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Zelfgemaakte hapjes op vrijdagavond - it's party time baby!
Lizzylizzblog

Vrijdagavond, hapjesavond. En dat is vandaag niet anders dan gewoonlijk. Deze keer zijn het echter zelfgemaakte hapjes en eerlijk… ze zijn schitterend!

Weinig werk aan, wel enkele handige tips. Kwestie van niet dezelfde fouten te maken als ik deed.

• Zet het frietvet niet te hoog qua temperatuur (max. 175gr C). Anders gaat de buitenkant van de calamari al heel snel te krokant zijn terwijl de binnenzijde nog rauw is.

• Hyper belangrijk: doe dit als jouw frietvet al op ‘t einde is en je het binnenkort toch ging vervangen. Want het brokkelt wel wat en nadien kan je het frietvet niet meer herbruiken.

• En “last but not least” – haal het mandje uit de ketel 🤪 anders mag je jouw eerste portie sowieso van het mandje aftrekken en kan je zoals ik eerst gedurende 15 minuten de korstjes er afkrabben met een sponsje. Je bent bij deze gewaarschuwd haha!

Ingrediënten

Verse inktvisringen – bloem – 2 geklutste eieren – peper en zout – 2 limoenen

Voor de mayonaise: 2 eigelen – mespunt mosterd – arachideolie – peper en zout

Voor de tartaar: fijngehakte peterselie en bieslook, fijngesneden augurkjes en kappertjes

Bereiding

Bestrooi de inktvisringen met zout en dompel ze vervolgens eerst in bloem en nadien in eigeel.

Bak de inktvisringen in een voorverwarmde frietketel.

Bereid de mayonaise (of gebruik gekochte mayonaise, dat kan natuurlijk ook) en voeg er de fijngehakte kruiden plus de augurkjes en kappertjes aan toe. Afkruiden met peper en zout.

Lizzylizzblog
Calamari Fritti

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...