Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Calamari fritti

door | 9 april 2021 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Zelfgemaakte hapjes op vrijdagavond - it's party time baby!
Lizzylizzblog

Vrijdagavond, hapjesavond. En dat is vandaag niet anders dan gewoonlijk. Deze keer zijn het echter zelfgemaakte hapjes en eerlijk… ze zijn schitterend!

Weinig werk aan, wel enkele handige tips. Kwestie van niet dezelfde fouten te maken als ik deed.

• Zet het frietvet niet te hoog qua temperatuur (max. 175gr C). Anders gaat de buitenkant van de calamari al heel snel te krokant zijn terwijl de binnenzijde nog rauw is.

• Hyper belangrijk: doe dit als jouw frietvet al op ‘t einde is en je het binnenkort toch ging vervangen. Want het brokkelt wel wat en nadien kan je het frietvet niet meer herbruiken.

• En “last but not least” – haal het mandje uit de ketel 🤪 anders mag je jouw eerste portie sowieso van het mandje aftrekken en kan je zoals ik eerst gedurende 15 minuten de korstjes er afkrabben met een sponsje. Je bent bij deze gewaarschuwd haha!

Ingrediënten

Verse inktvisringen – bloem – 2 geklutste eieren – peper en zout – 2 limoenen

Voor de mayonaise: 2 eigelen – mespunt mosterd – arachideolie – peper en zout

Voor de tartaar: fijngehakte peterselie en bieslook, fijngesneden augurkjes en kappertjes

Bereiding

Bestrooi de inktvisringen met zout en dompel ze vervolgens eerst in bloem en nadien in eigeel.

Bak de inktvisringen in een voorverwarmde frietketel.

Bereid de mayonaise (of gebruik gekochte mayonaise, dat kan natuurlijk ook) en voeg er de fijngehakte kruiden plus de augurkjes en kappertjes aan toe. Afkruiden met peper en zout.

Lizzylizzblog
Calamari Fritti

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...