Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Negroni

door | 6 augustus 2021 | Aperitief

Een Conte Negroni. Wordt dit de nieuwe hype? Ik proefde alvast voor en keurde dit drankje goed. Het combineren kan beginnen.
Een glas gevuld met een Negroni cocktail

Een nieuwe speler op de cocktail markt: Negroni.

Een klassieke, uit Italië afkomstige cocktail met een bitterzoete smaak: traditioneel gemaakt met 1/3 gin, 1/3 Vermouth en 1/3 Campari of Italiaanse bitter. Volgens de legende ontstond deze cocktail in 1919 toen de Italiaanse graaf (of ‘conte’) Negroni zijn barman vroeg om eens een straffere ‘Americano’ te maken. Nadien zouden de reizen van de graaf voor een verdere verspreiding, tot in Amerika, hebben gezorgd. Niet zeker of het verhaal klopt…

Een Oost-Vlaams duo uit Mere ging tijdens de lockdown op zoek naar een eigen recept. Ze vervingen één van de basis-ingrediënten, de Vermouth. Ze maakten zelf drie destillaties die samen de oorspronkelijke Negroni heel sterk benaderen. Een zoektocht die zes maanden duurde: een nieuwe frisse Conte Negroni werd geboren. Een ideale aperitief voor een zomerse avond in fijn gezelschap. Bij voorkeur op een terrasje met de zon op je snoet.

On the rocks, met schuimwijn of tonic.

Je kan hem op verschillende manieren drinken. Puur, on the rocks, met ijsblokjes. Of in combinatie met cava/prosecco of tonic. Hierdoor wordt ie iets zachter van smaak en wat zoeter, afhankelijk van welke drank je er mee combineert. Ik koos vandaag voor de eenvoud, ik ging voor een Conte Negroni gecombineerd met een klassieke Fever-tree tonic. Afgewerkt met een gedroogd limoenschijfje.

Mijn oordeel? Bitter maar niet te bitter, net goed qua hoeveelheid. Ik zou hem precies wel wat zoeter willen. Ben nogal een zoetebek natuurlijk… Ik ben deze Conte Negroni trouwens aan het opdrinken terwijl ik deze blogpost schrijf. Ik moet wel zeggen dat ik het precies al voel stijgen naar mijn hoofd. Haha, straffe toebak dit spul. Of ‘t ligt misschien gewoon aan mij, ik zal hem later nog wel eens in een andere combi uittesten. Ter info, op de fles staat 22% alcohol 😉

Negroni

Cuisine: Aperitief
Personen

2

cocktails

Wordt dit de nieuwe hype? Ik proefde alvast de Conte Negroni voor en keurde hem goed! Ik ga deze in een aantal verschillende combinaties uittesten voor jullie.

IngrediËNTEN

  • Conte Negroni (2 x 5cl)

  • 1 flesje Fever-tree tonic water

  • IJsblokjes

  • 2 gedroogde limoenschijfjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Vul elk glas met 5 cl Conte Negroni
  • Vul dit aan met ijsblokjes en verdeel het flesje tonic over beide glazen
  • Werk af met het gedroogd limoenschijfje

KANTTEKENING

  • Conte Negroni is verkrijgbaar bij VOF Jolie & Zonen te Bambrugge: Wijnhandel Jolie – Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 83 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Le Grand Noir Les Réserves (wit)

Na Le Grand Noir Viognier (link) en Le Grand Noir Crémant de Limoux (link) is het vandaag de beurt aan Le Grand Noir Les Réserves. Deze wijn wordt geproduceerd in een witte en een rode kleur. De rode wijn wordt echter niet elk jaar geproduceerd. Ik hou deze voor later...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...