Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chinese mie met groentjes en runderossenhaas Simmental

door | 29 december 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de "genen" in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.
Lizzylizzblog

Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.

Ik testte voor de eerste maal de Chinese Mie van Soubry. Makkelijk klaar te maken. Leg de Chinese mie in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg je de perfecte eiernoedels. Zo worden ze ook genoemd. Gemaakt van tarwemeel en eieren, met een mooie zachtgele kleur.  

Wat heb je verder nodig voor 4 personen?

Groenten: 1 ui, 1 knoflookteen, 1wortel, 1 zoete puntpaprika (uiteraard kan je nog groenten toevoegen naar eigen keuze, zoveel je wil!)

Vlees: 400 gr runderossenhaas Simmental (andere soort biefstuk kan ook… of stukje kip of kalkoen) – snij in dunne sneetjes

Saus: meng alle ingrediënten

  • gember- en chilipoeder: 1 KL van elk
  • sojasaus: ik koos zoete sojasaus “ketjap saus” – 100 ml
  • oestersaus: 100 ml
  • rode wijnazijn: 50 ml
  • sesamolie: 10 ml
  • maïszetmeel: 1 Kl om het geheel wat te dikken

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de saus en de Chinese mie, zet beide even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui en de fijn geperste knoflookteen zachtjes aan in wat druivenpitolie. Kruid met het gember- en het chilipoeder en roer enkele malen om met een houten lepel zodat de kruidenmengeling goed verdeeld wordt.

Voeg de runderossenhaas toe tesamen met de schijfjes wortel en zoete puntpaprika. Leg er de Chinese mie bovenop en overgiet het geheel met de saus mengeling. Giet er nog wat extra water bij zodat alles mooi in de vloeistof ligt. Laat nog even pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte krijgt.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...