Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chinese mie met groentjes en runderossenhaas Simmental

door | 29 december 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de "genen" in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.
Lizzylizzblog

Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.

Ik testte voor de eerste maal de Chinese Mie van Soubry. Makkelijk klaar te maken. Leg de Chinese mie in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg je de perfecte eiernoedels. Zo worden ze ook genoemd. Gemaakt van tarwemeel en eieren, met een mooie zachtgele kleur.  

Wat heb je verder nodig voor 4 personen?

Groenten: 1 ui, 1 knoflookteen, 1wortel, 1 zoete puntpaprika (uiteraard kan je nog groenten toevoegen naar eigen keuze, zoveel je wil!)

Vlees: 400 gr runderossenhaas Simmental (andere soort biefstuk kan ook… of stukje kip of kalkoen) – snij in dunne sneetjes

Saus: meng alle ingrediënten

  • gember- en chilipoeder: 1 KL van elk
  • sojasaus: ik koos zoete sojasaus “ketjap saus” – 100 ml
  • oestersaus: 100 ml
  • rode wijnazijn: 50 ml
  • sesamolie: 10 ml
  • maïszetmeel: 1 Kl om het geheel wat te dikken

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de saus en de Chinese mie, zet beide even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui en de fijn geperste knoflookteen zachtjes aan in wat druivenpitolie. Kruid met het gember- en het chilipoeder en roer enkele malen om met een houten lepel zodat de kruidenmengeling goed verdeeld wordt.

Voeg de runderossenhaas toe tesamen met de schijfjes wortel en zoete puntpaprika. Leg er de Chinese mie bovenop en overgiet het geheel met de saus mengeling. Giet er nog wat extra water bij zodat alles mooi in de vloeistof ligt. Laat nog even pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte krijgt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...