Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chinese mie met groentjes en runderossenhaas Simmental

door | 29 december 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de "genen" in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.
Lizzylizzblog

Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.

Ik testte voor de eerste maal de Chinese Mie van Soubry. Makkelijk klaar te maken. Leg de Chinese mie in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg je de perfecte eiernoedels. Zo worden ze ook genoemd. Gemaakt van tarwemeel en eieren, met een mooie zachtgele kleur.  

Wat heb je verder nodig voor 4 personen?

Groenten: 1 ui, 1 knoflookteen, 1wortel, 1 zoete puntpaprika (uiteraard kan je nog groenten toevoegen naar eigen keuze, zoveel je wil!)

Vlees: 400 gr runderossenhaas Simmental (andere soort biefstuk kan ook… of stukje kip of kalkoen) – snij in dunne sneetjes

Saus: meng alle ingrediënten

  • gember- en chilipoeder: 1 KL van elk
  • sojasaus: ik koos zoete sojasaus “ketjap saus” – 100 ml
  • oestersaus: 100 ml
  • rode wijnazijn: 50 ml
  • sesamolie: 10 ml
  • maïszetmeel: 1 Kl om het geheel wat te dikken

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de saus en de Chinese mie, zet beide even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui en de fijn geperste knoflookteen zachtjes aan in wat druivenpitolie. Kruid met het gember- en het chilipoeder en roer enkele malen om met een houten lepel zodat de kruidenmengeling goed verdeeld wordt.

Voeg de runderossenhaas toe tesamen met de schijfjes wortel en zoete puntpaprika. Leg er de Chinese mie bovenop en overgiet het geheel met de saus mengeling. Giet er nog wat extra water bij zodat alles mooi in de vloeistof ligt. Laat nog even pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte krijgt.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...