Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chinese mie met groentjes en runderossenhaas Simmental

door | 29 december 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de "genen" in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.
Lizzylizzblog

Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.

Ik testte voor de eerste maal de Chinese Mie van Soubry. Makkelijk klaar te maken. Leg de Chinese mie in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg je de perfecte eiernoedels. Zo worden ze ook genoemd. Gemaakt van tarwemeel en eieren, met een mooie zachtgele kleur.  

Wat heb je verder nodig voor 4 personen?

Groenten: 1 ui, 1 knoflookteen, 1wortel, 1 zoete puntpaprika (uiteraard kan je nog groenten toevoegen naar eigen keuze, zoveel je wil!)

Vlees: 400 gr runderossenhaas Simmental (andere soort biefstuk kan ook… of stukje kip of kalkoen) – snij in dunne sneetjes

Saus: meng alle ingrediënten

  • gember- en chilipoeder: 1 KL van elk
  • sojasaus: ik koos zoete sojasaus “ketjap saus” – 100 ml
  • oestersaus: 100 ml
  • rode wijnazijn: 50 ml
  • sesamolie: 10 ml
  • maïszetmeel: 1 Kl om het geheel wat te dikken

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de saus en de Chinese mie, zet beide even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui en de fijn geperste knoflookteen zachtjes aan in wat druivenpitolie. Kruid met het gember- en het chilipoeder en roer enkele malen om met een houten lepel zodat de kruidenmengeling goed verdeeld wordt.

Voeg de runderossenhaas toe tesamen met de schijfjes wortel en zoete puntpaprika. Leg er de Chinese mie bovenop en overgiet het geheel met de saus mengeling. Giet er nog wat extra water bij zodat alles mooi in de vloeistof ligt. Laat nog even pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte krijgt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...