Ook al zijn we terug aan het werk, ik kan maar moeilijk afscheid nemen van de vakantie. Zo genoten, zo veel plezier gehad en zo lekker gegeten. Vergeef je het me als ik dus nog wat verder aan Holiday Cooking doe?
Deze geplette patatjes waren een schot in de roos. Ik bereidde ze tweemaal en keer op keer werden ze geproefd en lekker bevonden. Ze passen dan ook perfect bij een BBQ gerecht, een gegrild stukje vlees of gebakken visfilet. Keuze genoeg om deze te combineren.
Het grote voordeel? Je kan ze makkelijk op voorhand bereiden en je hoeft ze enkel “à la minute” af te werken. Das mooi meegenomen als je gasten hebt en zo veel mogelijk tijd met hen wil spenderen.
Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen
Course: Hoofdgerecht4
personenNog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.
INGREDIËNTEN
6 grote aardappelen
Kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt) en olijfolie
Bladpeterselie – grof zeezout – zwarte peper
125gr grijze Noordzeegarnalen
BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180°C
- Was de aardappelen en kook ze gedurende een 15-tal minuten. Giet het water af en snij elke aardappel in twee. Leg alle aardappelhelften op een bakplaat (bedekt met bakpapier), plet ze een beetje met een vork en versier elke helft met een plakje van de kruidenboter.
- Overgiet met olijfolie en steek een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven zodat de boter smelt.
- Haal de aardappelen uit de oven.
- Versnipper de bladpeterselie en strooi deze tesamen met de grijze Noordzeegarnalen over de geplette patatten. Afkruiden met grof zeezout en een draai van de pepermolen.
0 reacties