Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

door | 2 september 2021 | Hoofdgerecht

Aardappelen
Zomer
Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.
Lizzylizzblog

Ook al zijn we terug aan het werk, ik kan maar moeilijk afscheid nemen van de vakantie. Zo genoten, zo veel plezier gehad en zo lekker gegeten. Vergeef je het me als ik dus nog wat verder aan Holiday Cooking doe?

Deze geplette patatjes waren een schot in de roos. Ik bereidde ze tweemaal en keer op keer werden ze geproefd en lekker bevonden. Ze passen dan ook perfect bij een BBQ gerecht, een gegrild stukje vlees of gebakken visfilet. Keuze genoeg om deze te combineren.

Het grote voordeel? Je kan ze makkelijk op voorhand bereiden en je hoeft ze enkel “à la minute” af te werken. Das mooi meegenomen als je gasten hebt en zo veel mogelijk tijd met hen wil spenderen.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.

INGREDIËNTEN

  • 6 grote aardappelen

  • Kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt) en olijfolie

  • Bladpeterselie – grof zeezout – zwarte peper

  • 125gr grijze Noordzeegarnalen

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180°C

  • Was de aardappelen en kook ze gedurende een 15-tal minuten. Giet het water af en snij elke aardappel in twee. Leg alle aardappelhelften op een bakplaat (bedekt met bakpapier), plet ze een beetje met een vork en versier elke helft met een plakje van de kruidenboter.
  • Overgiet met olijfolie en steek een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven zodat de boter smelt.
  • Haal de aardappelen uit de oven.
  • Versnipper de bladpeterselie en strooi deze tesamen met de grijze Noordzeegarnalen over de geplette patatten. Afkruiden met grof zeezout en een draai van de pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...