Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

door | 2 september 2021 | Hoofdgerecht, BBQ

Aardappelen
Zomer
Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.
Lizzylizzblog

Ook al zijn we terug aan het werk, ik kan maar moeilijk afscheid nemen van de vakantie. Zo genoten, zo veel plezier gehad en zo lekker gegeten. Vergeef je het me als ik dus nog wat verder aan Holiday Cooking doe?

Deze geplette patatjes waren een schot in de roos. Ik bereidde ze tweemaal en keer op keer werden ze geproefd en lekker bevonden. Ze passen dan ook perfect bij een BBQ gerecht, een gegrild stukje vlees of gebakken visfilet. Keuze genoeg om deze te combineren.

Het grote voordeel? Je kan ze makkelijk op voorhand bereiden en je hoeft ze enkel “à la minute” af te werken. Das mooi meegenomen als je gasten hebt en zo veel mogelijk tijd met hen wil spenderen.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.

INGREDIËNTEN

  • 6 grote aardappelen

  • Kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt) en olijfolie

  • Bladpeterselie – grof zeezout – zwarte peper

  • 125gr grijze Noordzeegarnalen

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180°C

  • Was de aardappelen en kook ze gedurende een 15-tal minuten. Giet het water af en snij elke aardappel in twee. Leg alle aardappelhelften op een bakplaat (bedekt met bakpapier), plet ze een beetje met een vork en versier elke helft met een plakje van de kruidenboter.
  • Overgiet met olijfolie en steek een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven zodat de boter smelt.
  • Haal de aardappelen uit de oven.
  • Versnipper de bladpeterselie en strooi deze tesamen met de grijze Noordzeegarnalen over de geplette patatten. Afkruiden met grof zeezout en een draai van de pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...