Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

door | 2 september 2021 | Hoofdgerecht

Aardappelen
Zomer
Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.
Lizzylizzblog

Ook al zijn we terug aan het werk, ik kan maar moeilijk afscheid nemen van de vakantie. Zo genoten, zo veel plezier gehad en zo lekker gegeten. Vergeef je het me als ik dus nog wat verder aan Holiday Cooking doe?

Deze geplette patatjes waren een schot in de roos. Ik bereidde ze tweemaal en keer op keer werden ze geproefd en lekker bevonden. Ze passen dan ook perfect bij een BBQ gerecht, een gegrild stukje vlees of gebakken visfilet. Keuze genoeg om deze te combineren.

Het grote voordeel? Je kan ze makkelijk op voorhand bereiden en je hoeft ze enkel “à la minute” af te werken. Das mooi meegenomen als je gasten hebt en zo veel mogelijk tijd met hen wil spenderen.

Geplette patatjes met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen

Course: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Nog een beetje in vakantiesfeer vertoeven? Dat kan met deze geplette patatjes. Afwerken met kruidenboter, peterselie en grijze Noordzeegarnalen. Klaar is kees.

INGREDIËNTEN

  • 6 grote aardappelen

  • Kruidenboter (kant-en-klaar of zelfgemaakt) en olijfolie

  • Bladpeterselie – grof zeezout – zwarte peper

  • 125gr grijze Noordzeegarnalen

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 180°C

  • Was de aardappelen en kook ze gedurende een 15-tal minuten. Giet het water af en snij elke aardappel in twee. Leg alle aardappelhelften op een bakplaat (bedekt met bakpapier), plet ze een beetje met een vork en versier elke helft met een plakje van de kruidenboter.
  • Overgiet met olijfolie en steek een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven zodat de boter smelt.
  • Haal de aardappelen uit de oven.
  • Versnipper de bladpeterselie en strooi deze tesamen met de grijze Noordzeegarnalen over de geplette patatten. Afkruiden met grof zeezout en een draai van de pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...