Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

door | 6 januari 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Eens voor een totaal andere vorm van pasta gaan? Dat deed ik met deze Giglio. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje EN een pasta die zich optimaal hecht aan roomsauzen. Perfect!
Lizzylizzblog

Het nieuwe Intense pasta gamma van Soubry – vervaardigd uit de beste durum tarwe en met een ruw, poreus oppervlak, hecht zich optimaal aan je saus en kruiden!

Tja met zo’n slogan ben ik dus wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe pasta-reeks en sta ik vol ongeduld te popelen om er mee aan de slag te gaan. En gelukkig mag ik dat als Soubry Ambassadeur doen. Ze hebben drie producten in het nieuwe Intense gamma: spaghetti quadrati, fettuccine en giglio. Ik ga vandaag aan de slag met de giglio, gewoon al voor die mooie vorm. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje. Ze zien er gewoon té schattig uit.

Aangezien hun slogan aangeeft dat dit Intense gamma garant staat voor smaakvolle pasta omdat deze pasta zich optimaal hecht aan tomaten- of roomsauzen, ga ik resoluut voor een recept met verse spinazie en rauwe ham in de roomsaus. Met slechts een beperkt aantal ingrediënten ga ik een appetijtelijke pasta op tafel toveren.

 

Wat heb je nodig?

Intense Giglio pasta (Soubry)

Olijfolie met look

1 sjalot

Een zak verse spinazie

250 ml culinaire room (20%) (Campina)

4 schelletjes rauwe ham

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta “al dente” volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg de spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft. Op het einde doe je er de plakjes rauwe ham bij.

Tenslotte meng je de Giglio onder het spinazie-ham-roommengsel en jouw gerecht is klaar om geserveerd te worden.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...