Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

door | 6 januari 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Eens voor een totaal andere vorm van pasta gaan? Dat deed ik met deze Giglio. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje EN een pasta die zich optimaal hecht aan roomsauzen. Perfect!
Lizzylizzblog

Het nieuwe Intense pasta gamma van Soubry – vervaardigd uit de beste durum tarwe en met een ruw, poreus oppervlak, hecht zich optimaal aan je saus en kruiden!

Tja met zo’n slogan ben ik dus wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe pasta-reeks en sta ik vol ongeduld te popelen om er mee aan de slag te gaan. En gelukkig mag ik dat als Soubry Ambassadeur doen. Ze hebben drie producten in het nieuwe Intense gamma: spaghetti quadrati, fettuccine en giglio. Ik ga vandaag aan de slag met de giglio, gewoon al voor die mooie vorm. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje. Ze zien er gewoon té schattig uit.

Aangezien hun slogan aangeeft dat dit Intense gamma garant staat voor smaakvolle pasta omdat deze pasta zich optimaal hecht aan tomaten- of roomsauzen, ga ik resoluut voor een recept met verse spinazie en rauwe ham in de roomsaus. Met slechts een beperkt aantal ingrediënten ga ik een appetijtelijke pasta op tafel toveren.

 

Wat heb je nodig?

Intense Giglio pasta (Soubry)

Olijfolie met look

1 sjalot

Een zak verse spinazie

250 ml culinaire room (20%) (Campina)

4 schelletjes rauwe ham

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta “al dente” volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg de spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft. Op het einde doe je er de plakjes rauwe ham bij.

Tenslotte meng je de Giglio onder het spinazie-ham-roommengsel en jouw gerecht is klaar om geserveerd te worden.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...