Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

door | 6 januari 2022 | Hoofdgerecht

Subcategorie: Pasta
Seizoen: Het hele jaar door
Eens voor een totaal andere vorm van pasta gaan? Dat deed ik met deze Giglio. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje EN een pasta die zich optimaal hecht aan roomsauzen. Perfect!
Lizzylizzblog

Het nieuwe Intense pasta gamma van Soubry – vervaardigd uit de beste durum tarwe en met een ruw, poreus oppervlak, hecht zich optimaal aan je saus en kruiden!

Tja met zo’n slogan ben ik dus wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe pasta-reeks en sta ik vol ongeduld te popelen om er mee aan de slag te gaan. En gelukkig mag ik dat als Soubry Ambassadeur doen. Ze hebben drie producten in het nieuwe Intense gamma: spaghetti quadrati, fettuccine en giglio. Ik ga vandaag aan de slag met de giglio, gewoon al voor die mooie vorm. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje. Ze zien er gewoon té schattig uit.

Aangezien hun slogan aangeeft dat dit Intense gamma garant staat voor smaakvolle pasta omdat deze pasta zich optimaal hecht aan tomaten- of roomsauzen, ga ik resoluut voor een recept met verse spinazie en rauwe ham in de roomsaus. Met slechts een beperkt aantal ingrediënten ga ik een appetijtelijke pasta op tafel toveren.

 

Wat heb je nodig?

Intense Giglio pasta (Soubry)

Olijfolie met look

1 sjalot

Een zak verse spinazie

250 ml culinaire room (20%) (Campina)

4 schelletjes rauwe ham

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta “al dente” volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg de spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft. Op het einde doe je er de plakjes rauwe ham bij.

Tenslotte meng je de Giglio onder het spinazie-ham-roommengsel en jouw gerecht is klaar om geserveerd te worden.

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus
Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...