Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

door | 5 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Niets beter dan traditionele kost. Kip met appelmoes! Maar dan wel op Lizzy’s wijze.
Lizzylizzblog

Gewone kost, boerenkost, dagelijkse kost,… noem het zoals je wilt. Die klassieke, traditionele gerechten blijven toch toppers hé, geef nu zelf toe!

Appelmoes met kip das één van die favoriete gerechten. Komt hier vandaag op tafel, maar natuurlijk terug met een twist à la Lizzy.

De appelmoes, die wou ik wat krachtiger van smaak. Ik opteerde om ze klaar te maken in de oven, gekarameliseerd dus, met bruine suiker en goeie boter. Moet goed komen 😜

De kip werden kippenbouten. Lekker gekruid de oven in. De combinatie met de appelmoes zit goed. Enne… serveren we er handgesneden frietjes bij? Wat denk je?

Voor de appelmoes heb je nodig: 6 appels – een klont ongezouten roomboter – wat bruine suiker.

Optioneel naargelang wat je graag lust: kaneelpoeder of nootmuskaat om extra smaak te geven.

Hoe ga je te werk?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg in een ovenschaal. Doe er de boter bij en strooi er de bruine suiker over.

Laten karameliseren in een voorverwarmde oven van 220 gr Celsius. Af en toe eens omroeren zodat de appels niet verbranden.

Uit de oven halen en met de staafmixer tot een lopende appelmoes mixen.

De kippenbouten bakte ik kort aan in de pan en bestrooide ik rijkelijk met kippekruiden (kant-en-klare versie). Ik legde ze vervolgens in een ovenschotel en goot er de gesmolten boter over. Een klein half uurtje in de voorverwarmde oven van 180 gr Celsius.

Ziezo, klaar is kees! Laat het smaken x

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...