Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

door | 5 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Niets beter dan traditionele kost. Kip met appelmoes! Maar dan wel op Lizzy’s wijze.
Lizzylizzblog

Gewone kost, boerenkost, dagelijkse kost,… noem het zoals je wilt. Die klassieke, traditionele gerechten blijven toch toppers hé, geef nu zelf toe!

Appelmoes met kip das één van die favoriete gerechten. Komt hier vandaag op tafel, maar natuurlijk terug met een twist à la Lizzy.

De appelmoes, die wou ik wat krachtiger van smaak. Ik opteerde om ze klaar te maken in de oven, gekarameliseerd dus, met bruine suiker en goeie boter. Moet goed komen 😜

De kip werden kippenbouten. Lekker gekruid de oven in. De combinatie met de appelmoes zit goed. Enne… serveren we er handgesneden frietjes bij? Wat denk je?

Voor de appelmoes heb je nodig: 6 appels – een klont ongezouten roomboter – wat bruine suiker.

Optioneel naargelang wat je graag lust: kaneelpoeder of nootmuskaat om extra smaak te geven.

Hoe ga je te werk?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg in een ovenschaal. Doe er de boter bij en strooi er de bruine suiker over.

Laten karameliseren in een voorverwarmde oven van 220 gr Celsius. Af en toe eens omroeren zodat de appels niet verbranden.

Uit de oven halen en met de staafmixer tot een lopende appelmoes mixen.

De kippenbouten bakte ik kort aan in de pan en bestrooide ik rijkelijk met kippekruiden (kant-en-klare versie). Ik legde ze vervolgens in een ovenschotel en goot er de gesmolten boter over. Een klein half uurtje in de voorverwarmde oven van 180 gr Celsius.

Ziezo, klaar is kees! Laat het smaken x

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...