Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

door | 5 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Niets beter dan traditionele kost. Kip met appelmoes! Maar dan wel op Lizzy’s wijze.
Lizzylizzblog

Gewone kost, boerenkost, dagelijkse kost,… noem het zoals je wilt. Die klassieke, traditionele gerechten blijven toch toppers hé, geef nu zelf toe!

Appelmoes met kip das één van die favoriete gerechten. Komt hier vandaag op tafel, maar natuurlijk terug met een twist à la Lizzy.

De appelmoes, die wou ik wat krachtiger van smaak. Ik opteerde om ze klaar te maken in de oven, gekarameliseerd dus, met bruine suiker en goeie boter. Moet goed komen 😜

De kip werden kippenbouten. Lekker gekruid de oven in. De combinatie met de appelmoes zit goed. Enne… serveren we er handgesneden frietjes bij? Wat denk je?

Voor de appelmoes heb je nodig: 6 appels – een klont ongezouten roomboter – wat bruine suiker.

Optioneel naargelang wat je graag lust: kaneelpoeder of nootmuskaat om extra smaak te geven.

Hoe ga je te werk?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg in een ovenschaal. Doe er de boter bij en strooi er de bruine suiker over.

Laten karameliseren in een voorverwarmde oven van 220 gr Celsius. Af en toe eens omroeren zodat de appels niet verbranden.

Uit de oven halen en met de staafmixer tot een lopende appelmoes mixen.

De kippenbouten bakte ik kort aan in de pan en bestrooide ik rijkelijk met kippekruiden (kant-en-klare versie). Ik legde ze vervolgens in een ovenschotel en goot er de gesmolten boter over. Een klein half uurtje in de voorverwarmde oven van 180 gr Celsius.

Ziezo, klaar is kees! Laat het smaken x

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...