Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

door | 5 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
Niets beter dan traditionele kost. Kip met appelmoes! Maar dan wel op Lizzy’s wijze.
Lizzylizzblog

Gewone kost, boerenkost, dagelijkse kost,… noem het zoals je wilt. Die klassieke, traditionele gerechten blijven toch toppers hé, geef nu zelf toe!

Appelmoes met kip das één van die favoriete gerechten. Komt hier vandaag op tafel, maar natuurlijk terug met een twist à la Lizzy.

De appelmoes, die wou ik wat krachtiger van smaak. Ik opteerde om ze klaar te maken in de oven, gekarameliseerd dus, met bruine suiker en goeie boter. Moet goed komen 😜

De kip werden kippenbouten. Lekker gekruid de oven in. De combinatie met de appelmoes zit goed. Enne… serveren we er handgesneden frietjes bij? Wat denk je?

Voor de appelmoes heb je nodig: 6 appels – een klont ongezouten roomboter – wat bruine suiker.

Optioneel naargelang wat je graag lust: kaneelpoeder of nootmuskaat om extra smaak te geven.

Hoe ga je te werk?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg in een ovenschaal. Doe er de boter bij en strooi er de bruine suiker over.

Laten karameliseren in een voorverwarmde oven van 220 gr Celsius. Af en toe eens omroeren zodat de appels niet verbranden.

Uit de oven halen en met de staafmixer tot een lopende appelmoes mixen.

De kippenbouten bakte ik kort aan in de pan en bestrooide ik rijkelijk met kippekruiden (kant-en-klare versie). Ik legde ze vervolgens in een ovenschotel en goot er de gesmolten boter over. Een klein half uurtje in de voorverwarmde oven van 180 gr Celsius.

Ziezo, klaar is kees! Laat het smaken x

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...