Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mac n cheese tikka masala

door | 19 oktober 2020 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Ik kookte niet één maar twee gerechten met Sin van Foodbysin. Deze Mac n cheese tikka masala is om duimen en vingers van af te likken!
Lizzylizzblog

Verrassing!

Ik heb dit gerecht samen met Sin van Foodbysin gemaakt. Opnieuw een gerecht dat mijn Belgische keuken samenbrengt met Sin’s Aziatische keuken. We maakten een combinatie van een mac’n’cheese (oftewel macaroni met kaassaus die je gratineert in de oven) en een tikka masala met de typische garam masala kruiden. Het principe is de kip te marineren (1 nachtje in de frigo) en deze nadien te bakken. De kruiden komen hierdoor helemaal tot hun recht.

Wat het fotograferen van ons gerecht betreft, Sin wou graag een foto “met servet” maken, ze vindt dit altijd zo mooi en op één of andere manier slaagt ze er niet in die servet op een deftige manier te leggen. Er is eigenlijk geen truc voor t.t.z. ik “smijt” die gewoon de scène in en dan pas ik lichtjes de vorm wat aan of verleg ik minimaal. Dat hebben we dus voor deze foto shoot zo geoefend.

En ik, ik wou eens een ander plaatje maken dan een “top shot”. Zoals jullie weten, ga ik steevast voor die kiekjes van bovenaf, steeds getrokken met… jawel mijn iPhone. Die iPhone en ik, wij zijn beste vrienden en ik moet zeggen dat ik beetje per beetje mijn foto’s kwalitatief leer trekken met mijn GSM. JA, ik heb een camera, die ligt onder een hele berg stof, en JA ik zou me eindelijk eens moeten zetten aan het oefenen met mijn camera. Dus ik dacht, waarom mijn camera niet eens meenemen naar Sin en een shot vanuit een andere hoek maken?

PS wij kwamen samen tijdens de twee corona-golven in, toen het toegelaten was een kleine bubbel te hebben. Beiden zien we eigenlijk niemand anders dan ons eigen gezinnetje dus we hadden elk nog plaats om elkaar toe te voegen aan ons groepje.

INGREDIËNTEN

De hoeveelheden die we gebruikten is voor 2 personen.

Hoe de marinade bereiden?

Meng 125ml volle yoghurt met een fijn geperst teentje knoflook en 1 KL van volgende gedroogde kruiden: kurkuma, garam masala, komijn, korianderblaadjes, gemberpoeder. Laat 1 nacht rusten in de frigo.

Overige benodigdheden

Pasta – wij gingen voor penne rigate (Soubry)

1 in ringen gesneden ajuin

2 EL tomatenpuree

125 ml volle melk & 100 ml volle room (Campina)

250 gr kippenfilethaasjes

1 mozzarella bol

Boter

Peper en zout

RECEPT

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Stoof de ajuin zachtjes aan in de boter. Voeg de tomatenpuree, melk en room toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en laat wat pruttelen. Je mag nu de marinade eveneens toevoegen aan de saus en even laten intrekken. Als ze onvoldoende dikt, voeg dan gerust nog wat room toe en laat nog wat langer pruttelen.

Bak ondertussen de kippenfilethaasjes zachtjes aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Snij ze nadien in kleinere stukken.

Meng de pasta onder het saus mengsel, voeg er de kip aan toe en giet over in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenop de ovenschotel. Zet de schaal in de oven gedurende een 20-tal minuten (180gr Celsius).

Versieren deden wij met peterselie i.p.v. verse koriander want wij zijn helaas alle twee #teamzeep. Enkel wat verse koriander betreft hé, want de gedroogde korianderblaadjes of het poeder, dat vormt geen probleem.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mac ’n cheese tikka masala (koken onder foodies) – Healthy food makes you feel good - […] Meer info over LIZZYLIZZBLOG?Volg Lizzylizzblog op Instagram en Facebook.Klik hier om naar haar website te gaan.Klik hier voor het…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...