Dit is en blijft een top gerecht. Vongole, schelpjes, palourdes,… noem ze zoals je wilt, ze zijn gewoonweg overheerlijk!
Verse pasta met vongole, een glaasje witte wijn, een muziekje op de achtergrond. Misschien zit je wel op jouw terras met nog een straaltje zon op je snoet.
Geef toe… pasta vongole das toch genieten he! Eenvoudig klaar te maken, met een beperkt aantal ingrediënten, gewoon gaan jongens 😜
Wat heb je nodig (2 personen)?
Verse pasta – ik koos voor brede lintpasta
500 gr venusschelpen
Een goeie klont boter, een handvol fijngesnipperde bladpeterselie en pijpajuin, peper en zout
250 gr tomatenpassata
200 ml water en 200 ml witte wijn per persoon
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente en spoel af onder koud water.
Leg de pasta in een brede kom. Bedek met de venusschelpen, doe er de boter, de tomatenpassata en de kruiden bij. Giet er het water en de wijn over. Kruid met peper en zout.
Bedek met een deksel en laat enkele minuten goed doorkoken tot de venusschelpen open gaan. Roer af en toe om met een houten lepel.
0 reacties