Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pasta Vongole

door | 11 juni 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Pasta Vongole... I’m in heaven! Puur genot!
Lizzylizzblog

Dit is en blijft een top gerecht. Vongole, schelpjes, palourdes,… noem ze zoals je wilt, ze zijn gewoonweg overheerlijk!

Verse pasta met vongole, een glaasje witte wijn, een muziekje op de achtergrond. Misschien zit je wel op jouw terras met nog een straaltje zon op je snoet.

Geef toe… pasta vongole das toch genieten he! Eenvoudig klaar te maken, met een beperkt aantal ingrediënten, gewoon gaan jongens 😜

Wat heb je nodig (2 personen)?

Verse pasta – ik koos voor brede lintpasta

500 gr venusschelpen

Een goeie klont boter, een handvol fijngesnipperde bladpeterselie en pijpajuin, peper en zout

250 gr tomatenpassata

200 ml water en 200 ml witte wijn per persoon

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente en spoel af onder koud water.

Leg de pasta in een brede kom. Bedek met de venusschelpen, doe er de boter, de tomatenpassata en de kruiden bij. Giet er het water en de wijn over. Kruid met peper en zout.

Bedek met een deksel en laat enkele minuten goed doorkoken tot de venusschelpen open gaan. Roer af en toe om met een houten lepel.

Pasta vongole

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...