Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pasta Vongole

door | 11 juni 2021 | Hoofdgerecht

Subcategorie: Pasta
Seizoen: Zomer
Pasta Vongole... I’m in heaven! Puur genot!
Lizzylizzblog

Dit is en blijft een top gerecht. Vongole, schelpjes, palourdes,… noem ze zoals je wilt, ze zijn gewoonweg overheerlijk!

Verse pasta met vongole, een glaasje witte wijn, een muziekje op de achtergrond. Misschien zit je wel op jouw terras met nog een straaltje zon op je snoet.

Geef toe… pasta vongole das toch genieten he! Eenvoudig klaar te maken, met een beperkt aantal ingrediënten, gewoon gaan jongens 😜

Wat heb je nodig (2 personen)?

Verse pasta – ik koos voor brede lintpasta

500 gr venusschelpen

Een goeie klont boter, een handvol fijngesnipperde bladpeterselie en pijpajuin, peper en zout

250 gr tomatenpassata

200 ml water en 200 ml witte wijn per persoon

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente en spoel af onder koud water.

Leg de pasta in een brede kom. Bedek met de venusschelpen, doe er de boter, de tomatenpassata en de kruiden bij. Giet er het water en de wijn over. Kruid met peper en zout.

Bedek met een deksel en laat enkele minuten goed doorkoken tot de venusschelpen open gaan. Roer af en toe om met een houten lepel.

Pasta vongole

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...