Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s met kruidendip

door | 6 juni 2022 | Hoofdgerecht, Aperitief

Vis en zeevruchten
Zomer
Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi's met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!
Lizzylizzblog

De eerste week in ons nieuwe huisje zit er op. Wat een werk zeg! Die dozen blijven maar komen en er lijkt geen einde aan te komen. We houden het even voor bekeken. Alle prioritaire dozen zijn uitgepakt, de overige staan in de garage. En ze staan daar goed. Voor later haha.

Dit is eigenlijk mijn eerste echte gerechtje dat ik bereidde in de nieuwe keuken. Nog even zoeken waar alles staat maar ik weet het nu al, ‘t is een zaligheid om in deze keuken te werken. Ik geniet! Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Hij had zin in scampi’s dus zijn wil is wet. Ik bereidde er een kruidendip bij op basis van verse magere kaas gemengd met mayonaise en op smaak gebracht met een aantal smaakmakers zoals verse dille, peper en zout, knoflook en limoensap. De scampi’s bakte ik in de pan, maar je kan ze evengoed op de BBQ smijten. Klaar voor een zomers maaltje?

Scampi’s met kruidendip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi’s met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Krieltjes-erwtjes ovenschotel: krieltjes, diepvrieserwtjes, 1 fijngesnipperde sjalot en 1 geplette knoflookteen, peper en zout, takjes verse tijm, een paar schijfjes kruidenboter

  • Kruidendip: 50 gr verse magere kaas, 50 gr mayonaise, peper en zout, verse dille, 1 geplette knoflookteen, sap van een halve limoen

  • Scampi’s, kruidenboter/olijfolie, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° c

  • Was de krieltjes proper, droog ze af en snij vervolgens in partjes. Ik kook ze eerst even voor, zo’n 10-tal minuten in gezouten, kokend water.
  • Meng in een ovenschaal de krieltjes met de diepvrieserwtjes. Voeg een geplette knoflookteen en een fijngesnipperde sjalot toe. Werk af met de takjes verse tijm en overgiet met olijfolie. Kruiden met peper en zout. Leg er de schijfjes kruidenboter bovenop. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de kruidendip door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet nog even in de frigo tot je serveert.
  • Bak de scampi’s in de pan. Ik doe dat in een mengeling van kruidenboter en olijfolie. Kruiden met peper.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...