Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s met kruidendip

door | 6 juni 2022 | Hoofdgerecht, Aperitief

Subcategorie: Vis en zeevruchten
Seizoen: Zomer
Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi's met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!
Lizzylizzblog

De eerste week in ons nieuwe huisje zit er op. Wat een werk zeg! Die dozen blijven maar komen en er lijkt geen einde aan te komen. We houden het even voor bekeken. Alle prioritaire dozen zijn uitgepakt, de overige staan in de garage. En ze staan daar goed. Voor later haha.

Dit is eigenlijk mijn eerste echte gerechtje dat ik bereidde in de nieuwe keuken. Nog even zoeken waar alles staat maar ik weet het nu al, ’t is een zaligheid om in deze keuken te werken. Ik geniet! Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Hij had zin in scampi’s dus zijn wil is wet. Ik bereidde er een kruidendip bij op basis van verse magere kaas gemengd met mayonaise en op smaak gebracht met een aantal smaakmakers zoals verse dille, peper en zout, knoflook en limoensap. De scampi’s bakte ik in de pan, maar je kan ze evengoed op de BBQ smijten. Klaar voor een zomers maaltje?

Scampi’s met kruidendip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi’s met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Krieltjes-erwtjes ovenschotel: krieltjes, diepvrieserwtjes, 1 fijngesnipperde sjalot en 1 geplette knoflookteen, peper en zout, takjes verse tijm, een paar schijfjes kruidenboter

  • Kruidendip: 50 gr verse magere kaas, 50 gr mayonaise, peper en zout, verse dille, 1 geplette knoflookteen, sap van een halve limoen

  • Scampi’s, kruidenboter/olijfolie, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° c

  • Was de krieltjes proper, droog ze af en snij vervolgens in partjes. Ik kook ze eerst even voor, zo’n 10-tal minuten in gezouten, kokend water.
  • Meng in een ovenschaal de krieltjes met de diepvrieserwtjes. Voeg een geplette knoflookteen en een fijngesnipperde sjalot toe. Werk af met de takjes verse tijm en overgiet met olijfolie. Kruiden met peper en zout. Leg er de schijfjes kruidenboter bovenop. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de kruidendip door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet nog even in de frigo tot je serveert.
  • Bak de scampi’s in de pan. Ik doe dat in een mengeling van kruidenboter en olijfolie. Kruiden met peper.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...