Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s met kruidendip

door | 6 juni 2022 | Hoofdgerecht, Aperitief

Vis en zeevruchten
Zomer
Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi's met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!
Lizzylizzblog

De eerste week in ons nieuwe huisje zit er op. Wat een werk zeg! Die dozen blijven maar komen en er lijkt geen einde aan te komen. We houden het even voor bekeken. Alle prioritaire dozen zijn uitgepakt, de overige staan in de garage. En ze staan daar goed. Voor later haha.

Dit is eigenlijk mijn eerste echte gerechtje dat ik bereidde in de nieuwe keuken. Nog even zoeken waar alles staat maar ik weet het nu al, ’t is een zaligheid om in deze keuken te werken. Ik geniet! Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Hij had zin in scampi’s dus zijn wil is wet. Ik bereidde er een kruidendip bij op basis van verse magere kaas gemengd met mayonaise en op smaak gebracht met een aantal smaakmakers zoals verse dille, peper en zout, knoflook en limoensap. De scampi’s bakte ik in de pan, maar je kan ze evengoed op de BBQ smijten. Klaar voor een zomers maaltje?

Scampi’s met kruidendip

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi’s met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Krieltjes-erwtjes ovenschotel: krieltjes, diepvrieserwtjes, 1 fijngesnipperde sjalot en 1 geplette knoflookteen, peper en zout, takjes verse tijm, een paar schijfjes kruidenboter

  • Kruidendip: 50 gr verse magere kaas, 50 gr mayonaise, peper en zout, verse dille, 1 geplette knoflookteen, sap van een halve limoen

  • Scampi’s, kruidenboter/olijfolie, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° c

  • Was de krieltjes proper, droog ze af en snij vervolgens in partjes. Ik kook ze eerst even voor, zo’n 10-tal minuten in gezouten, kokend water.
  • Meng in een ovenschaal de krieltjes met de diepvrieserwtjes. Voeg een geplette knoflookteen en een fijngesnipperde sjalot toe. Werk af met de takjes verse tijm en overgiet met olijfolie. Kruiden met peper en zout. Leg er de schijfjes kruidenboter bovenop. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de kruidendip door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet nog even in de frigo tot je serveert.
  • Bak de scampi’s in de pan. Ik doe dat in een mengeling van kruidenboter en olijfolie. Kruiden met peper.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...