Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Thaise gehaktballetjes met mihoen

door | 10 oktober 2020 | Hoofdgerecht

Subcategorie: Vlees en gevogelte
Seizoen: Het hele jaar door
een gerecht dat de Aziatische en de Belgische keuken samenbrengt. Zo kan je deze Thaise gehaktballetjes met mihoen omschrijven. Lekker!
Lizzylizzblog

Thaise gehaktballetjes met mihoen is een gerecht dat de Aziatische keuken van Sin van Foodbysin en mijn Belgische keuken samenbrengt. Ik ben verzot op gehaktballetjes (Sin trouwens ook!) en we kwamen snel overeen de klassieke balletjes een Aziatische toets te geven. In plaats van te serveren met frietjes of puree – typisch Belgisch – gingen we voor mihoen (die “transparante slierten” zoals ik ze noem haha). Zo kwam dit gerechtje tot stand. Én het werd met héél véél liefde gemaakt!

Het was trouwens een superdag. Tot het verre West-Vlaanderen gereden om Sin en zoontje Maurits een bezoek te brengen. Niet alleen was het een ontspannend samenzijn, we ontdekten dat we samen ook heel productief kunnen zijn en eigenlijk heel complementair zijn wat betreft onze kook- en fotografiekunsten. Beide houden we van lekker eten, dat staat vast als een paal boven water. En dat samen koken, ja dat verloopt ook heel vlotjes hoor.

Qua fotografie heb ik het meer voor lichte achtergronden en een beperkt aantal (food)props, steeds met aandacht voor de “servet” die we er bij gooien 🙂 Sin daarentegen maakt vaker gebruik van donkere achtergronden (heeft een zwak voor houten backdrops) en zéér kleurrijke gerechten. Heel wat (food)props komen er aan te pas en het is een gezellig drukke boel bij haar. Dus héél benieuwd naar wat onze fotografie samen gaat geven! Je gaat het merken aan de plaatjes, Sin behoudt haar stijl en ik de mijne, en toch nemen we kleine zaken onbewust van elkaar over. Dit is het leuke aan zulke samenwerkingen.

Ontdek hier ons gerecht!

Ingrediënten (4p)

Gehaktballetjes

500 gr kippengehakt

2 EL vissaus, 1 KL rode curry pasta, 1 EL suiker

1 fijn geperste knoflookteen, 1 zoete ajuin in fijne blokjes gesneden, een snuifje zout & wat fijngehakte verse basilicumblaadjes

Curry saus

1 knoflookteen (fijn geperst) & 1 ajuin (fijngesnipperd)

1 EL rode curry pasta & 400 ml kokosroom (blik)

Sap van een limoen, 1 EL vissaus, 1 EL suiker

Een snuifje zout, verse basilicumblaadjes, gedroogde korianderblaadjes, chili vlokken

Bereidingswijze

Voorbereiding 15 minuten, bereiding 45 minuten

Gehaktballetjes

Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot één geheel. Draai vervolgens kleine balletjes. Deze mag je nu aanbakken langs alle kanten in wat (arachide) olie. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

Curry saus

Gebruik dezelfde pan waarmee je de balletjes bakte en giet er opnieuw wat (arachide) olie in. Stoof de ajuin en de knoflook zachtjes aan.

Voeg vervolgens de rode curry pasta en de kokosroom toe. Meng enkele malen met een houten lepel zodat alle ingrediënten mooi worden opgenomen in de saus. Laat een 10-tal minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte krijgt.

Afwerken doe je met het limoensap, de vissaus en de suiker. Ook het snuifje zout en de gedroogde kruiden mogen er nu bij. Laat opnieuw nog een 10-tal minuten pruttelen.

Kook ondertussen de mihoen volgens de instructies op de verpakking.

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. THAISE GEHAKTBALLETJES MET MIHOEN – Healthy food makes you feel good - […] Thaise gehaktballetjes met Mihoen, zwarte sesamzaadjes en seroendeng (strooisel van kokos en pinda)Het is een gerecht dat mijn Aziatische…

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...