Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Volkoren mie met kip in ketjapsesam saus

door | 5 augustus 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

SubcategoriePasta
SeizoenHet hele jaar door
Thema
Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent... Ontdek hier welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.
volkoren mie met kip in ketjapsesam saus

Volkoren mie: benieuwd naar deze.

Volkoren Mie: dit zijn lekkere fijne lange noedels. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet. Hoog tijd dus om deze hier thuis even uit te testen.

De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten! Je kan dus in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en volkoren mie aan tafel serveren. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak. Het grappige is dat ik aan 5 verschillende mensen vroeg of ze volkoren Mie kennen en alle 5 zeiden ze nee. Héél eerlijk? Ik kende deze ook niet , mijn oog viel er toevallig op in de winkel.

Klaar voor het recept? Het is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en het is klaar in een mum van tijd. Ideaal dus om door de week te serveren. Ik testte het een aantal keer uit, omdat ik wou dat de smaak echt goed zat. Eerst was het “te flauw”, dan weer “te pikant”. Uiteindelijk eindigde ik met het toevoegen van Tabasco Sriracha saus en kwam ik tot het resultaat dat ik het echt wou. Dat is nu net het leuke aan het bedenken van recepten. By the way, Tabasco Sriracha is een meesterlijke mix van alle pittige, zoete en hartige smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken met een vleugje klassieke TABASCO® warmte.

Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent… Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.

INGREDIËNTEN

  • Volkoren Mie Soubry
    Zonnebloemolie – pijpajuin – 1 zoete paprika – half bakje champignons
    4 eieren – peper en zout
    2 stuks kippefilet (in kleine blokjes gesneden) – olijfolie – Ketjap sesam saus en Tabasco Sriracha saus
    Afwerking: gezouten pindanoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de Volkoren Mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof gedurende een 10-tal minuten de in fijne ringen gesneden pijpajuin zachtjes aan met de in brunoise gesneden zoete paprika en de in schijfjes gesneden champignons. Verwijder uit de pan en zet even opzij.
  • Kluts de eieren en bak in diezelfde pan nu een omelet. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, rol de omelet op en snij deze in reepjes. Hou apart. Gebruik de pan nu om de kipfilet krokant aan te bakken. Voeg eventueel nog wat vetstof toe. Kruiden met peper en zout.
  • De groentjes en de omelet reepjes mogen er terug bij. En de Ketjap sesam saus mag er ook bijgegoten worden. Ik gebruikte ongeveer een half flesje. Om het gerecht wat meer pittigheid te bezorgen, voegde ik aan het einde Tabasco Sriracha toe. De hoeveelheid bepaal je zelf afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Afwerken met gezouten pindanoten en onmiddellijk serveren.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 100 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...