Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Scampi’s in getomateerde roomsaus

door | 20 januari 2025 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Het hele jaar door
Het meest klassieke scampi gerecht is wel dat van scampi's in getomateerde roomsaus. De perfecte snelle doordeweekse maaltijd.
Scampi's in de getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht

Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde roomsaus valt bij iedereen in de smaak.

Andere versies? Check mijn recept van scampi’s in de kruidenroomsaus (link). Heb je vrienden over de vloer? Dan zijn deze feestelijke scampi’s met knolselder (link) misschien wel een goed idee.

Hoe hou ik de scampi’s mals en sappig?

Pel en reinig ze grondig. Bak ze kort aan in ongezouten roomboter met knoflook tot ze lichtroze zijn en zet ze apart.

Voor de getomateerde roomsaus fruit je sjalot en knoflook aan in dezelfde pan, voeg je een scheutje witte wijn toe en laat je het geheel even inkoken. Meng vervolgens tomatenconcentraat, room en kruiden zoals basilicum, tijm en een snufje cayennepeper door de saus. Laat alles zachtjes pruttelen tot de smaken zich vermengen.

Voeg de scampi’s pas op het einde toe aan de saus, laat nog 2-3 minuten sudderen.

Tips om dit gerecht nog lekkerder te maken

Gebruik verse ingrediënten: kies voor verse scampi’s, een kwaliteitsvol tomatenconcentraat en culinaire room.

Varieer met kruiden: basilicum en peterselie zijn klassiekers, maar een vleugje oregano of dragon geven ook een verrassend lekkere twist.

Experimenteer met pittigheid: hou je van een beetje pit? Voeg een klein lepeltje sambal of een fijngesneden rode chilipeper toe aan de saus.

Lichtere versie: voor een lichtere variant kun je de room vervangen door kokosmelk wat ook een exotische toets aan het gerecht geeft.

Scampi ’s in getomateerde roomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Het meest klassieke scampi gerecht is wel dat van scampi’s in getomateerde roomsaus. De perfecte snelle doordeweekse maaltijd.

INGREDIËNTEN

  • Een 10-tal scampi’s – 1 knoflookteen – ongezouten roomboter
    1 sjalot – een handvol kerstomaten – 70 gr tomatenconcentraat – 200 ml culinaire room – gedroogde basilicum/tijm/Cayenne peper
    Voor de afwerking: een draai van de pepermolen – fijn versnipperde peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel en kuis de scampi’s grondig. Bak ze kort aan in ongezouten roomboter en doe er de geplette knoflookteen bij. Haal de scampi’s uit de pan en leg ze opzij.
  • Maak nu de getomateerde roomsaus in dezelfde pan. Voeg eventueel nog wat boter toe indien nodig. Fruit de fijngesnipperde sjalot aan, voeg de in twee gehalveerde kerstomaten toe, blus met witte wijn toe en laat even pruttelen.
  • Voeg er nu het tomatenconcentraat en de culinaire room aan toe. Breng op smaak met de gedroogde basilicum en tijm. Roer een snufje cayennepeper door de saus. Laat alles nog wat zachtjes pruttelen gedurende een 5-tal minuten.
  • Doe er tenslotte de scampi’s bij en laat 2-3 minuten op het vuur staan. Serveren kan met stokbrood of tagliatelle. Laat het je smaken!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...