Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Couscoussalade van groene asperges

door | 30 april 2021 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
Een heerlijke, gezonde couscous salade met groene asperges? Die vind je hier. Check mijn smaakmakers die zorgen voor die extra touch!
Lizzylizzblog

Een frisse zomersalade? Maak dan eens deze couscoussalade van groene asperges. Ontdek hieronder welke mijn smaakmakers zijn. Met een klein aantal ingrediënten maak je een zomerse salade boordevol smaak.

Couscoussalade van groene asperges

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Een heerlijke, gezonde couscous salade met groene asperges? Die vind je hier. Check mijn smaakmakers die zorgen voor die extra touch!

INGREDIËNTEN

  • Couscous builtje – 1 groentebouillonblokje

  • Groene asperges – 1/2 courgette (door de spiraalsnijder gedraaid) – 1/2 fijngesnipperde sjalot en een gekneusd knoflookteentje

  • Voor de basilicumolie : enkele verse basilicumblaadjes – een paar EL culinaire olijfolie – peper en zout

  • Voor de afwerking : geitenkaas – roze peperbolletjes – gegrilde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Ik deed dit in water met een groentebouillonblokje dat zorgt voor extra smaak.
  • Stoof de sjalot en de knoflook samen met de groene asperges en de courgette zachtjes aan in olijfolie.
  • Maak de basilicumolie door alle ingrediënten samen te mixen. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • Serveer de couscous in een grote schaal. Leg er de gestoofde groene groentjes op. Werk af met wat geitenkaas, roze peperbolletjes en gegrilde pijnboompitten.
    Overgiet met de basilicumolie.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Poké Bowl met zalm

Poké Bowl met zalm

Een Poké Bowl bestellen of afhalen, dat is iets wat je nogal makkelijk doet vind ik. Maar eigenlijk kan je die zelf ook maken en zoals meestal: wat je zelf maakt, is altijd zoveel beter. Wat niet wegneemt dat er heel goede sushi/poké bowl zaken bestaan in ons landje....

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...