Een frisse zomersalade? Maak dan eens deze couscoussalade van groene asperges. Ontdek hieronder welke mijn smaakmakers zijn. Met een klein aantal ingrediënten maak je een zomerse salade boordevol smaak.
Couscoussalade van groene asperges
Course: Lunch4
personenEen heerlijke, gezonde couscous salade met groene asperges? Die vind je hier. Check mijn smaakmakers die zorgen voor die extra touch!
INGREDIËNTEN
Couscous builtje – 1 groentebouillonblokje
Groene asperges – 1/2 courgette (door de spiraalsnijder gedraaid) – 1/2 fijngesnipperde sjalot en een gekneusd knoflookteentje
Voor de basilicumolie : enkele verse basilicumblaadjes – een paar EL culinaire olijfolie – peper en zout
Voor de afwerking : geitenkaas – roze peperbolletjes – gegrilde pijnboompitten
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Ik deed dit in water met een groentebouillonblokje dat zorgt voor extra smaak.
- Stoof de sjalot en de knoflook samen met de groene asperges en de courgette zachtjes aan in olijfolie.
- Maak de basilicumolie door alle ingrediënten samen te mixen. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
- Serveer de couscous in een grote schaal. Leg er de gestoofde groene groentjes op. Werk af met wat geitenkaas, roze peperbolletjes en gegrilde pijnboompitten.
Overgiet met de basilicumolie.
0 reacties