Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

door | 18 augustus 2022 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de "strikjes". Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.
Lizzylizzblog

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

Ik daagde mezelf uit en stelde als doel een pastasalade te serveren met ingrediënten die ik niet vaak gebruik. Avocado bijvoorbeeld. Vind die heel lekker qua smaak, maar om de één of de andere reden koop ik die nooit. Vraag me niet waarom. En fruit, das ook zoiets waar ik niet spontaan ga van eten; dit in grote tegenstelling met de nummer 1-fruiteter hier in huis 😉

Dus we gaan voor een farfalle salade, een lauw-warme salade, met avocado en mango ÉN met scampi uiteraard. Ben ik helemaal verzot op. Jij iets minder? Kies dan gerust voor een alternatief zoals kip, geroosterde kikkererwten of gegrilde halloumi bijvoorbeeld.

Ready? Hier komt het recept.

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

INGREDIËNTEN

  • Farfalle pasta

  • Een halve courgette, 1 rode ajuin, olijfolie, peper en zout

  • Sap van 1 limoen, 2 EL balsamicoazijn, olijfolie, bieslook, witte sesamzaadjes, peper en zout, 250 gr gepelde, rauwe scampi’s

  • Een bakje veldsla, in plakjes gesneden avocado, in blokjes gesneden mango

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180GR C

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de in linten geschilde courgette (dunschiller) en de in fijne ringen gesneden rode ajuin op. Kruid met peper en zout, overgiet met olijfolie en zet een kleine 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng het limoensap met de balsamicoazijn en de olijfolie. Doe er fijngesnipperde bieslook bij en de sesamzaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de scampi’s in een braadpan met olijfolie op een zacht vuur. Giet er de mengeling bij.
  • In een slakom meng je de veldsla, avocado, mango, de courgettelinten en de rode ajuinringen tesamen met de scampi’s.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...