Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

door | 18 augustus 2022 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de "strikjes". Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.
Lizzylizzblog

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

Ik daagde mezelf uit en stelde als doel een pastasalade te serveren met ingrediënten die ik niet vaak gebruik. Avocado bijvoorbeeld. Vind die heel lekker qua smaak, maar om de één of de andere reden koop ik die nooit. Vraag me niet waarom. En fruit, das ook zoiets waar ik niet spontaan ga van eten; dit in grote tegenstelling met de nummer 1-fruiteter hier in huis 😉

Dus we gaan voor een farfalle salade, een lauw-warme salade, met avocado en mango ÉN met scampi uiteraard. Ben ik helemaal verzot op. Jij iets minder? Kies dan gerust voor een alternatief zoals kip, geroosterde kikkererwten of gegrilde halloumi bijvoorbeeld.

Ready? Hier komt het recept.

Farfalle salade met scampi, avocado en mango

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

2

personen

De zomervakantie zit er bijna op, maar wij gaan nog even door met onze zomerse salades. Ditmaal een pastasalade met farfalle, je kent ze wel hé, de “strikjes”. Ik vind deze top om pastasalades mee te maken, ze fleuren de hele boel op.

INGREDIËNTEN

  • Farfalle pasta

  • Een halve courgette, 1 rode ajuin, olijfolie, peper en zout

  • Sap van 1 limoen, 2 EL balsamicoazijn, olijfolie, bieslook, witte sesamzaadjes, peper en zout, 250 gr gepelde, rauwe scampi’s

  • Een bakje veldsla, in plakjes gesneden avocado, in blokjes gesneden mango

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180GR C

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de in linten geschilde courgette (dunschiller) en de in fijne ringen gesneden rode ajuin op. Kruid met peper en zout, overgiet met olijfolie en zet een kleine 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng het limoensap met de balsamicoazijn en de olijfolie. Doe er fijngesnipperde bieslook bij en de sesamzaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de scampi’s in een braadpan met olijfolie op een zacht vuur. Giet er de mengeling bij.
  • In een slakom meng je de veldsla, avocado, mango, de courgettelinten en de rode ajuinringen tesamen met de scampi’s.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...