Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

door | 12 augustus 2023 | Lunch, Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Zomer
Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Het kan perfect als lunch of als voorgerechtje geserveerd worden, je hoeft enkel de grootte wat aan te passen. Of je maakt je naan brood zelf, of je koopt het voorverpakt. Het ene neemt al wat meer tijd in beslag dan het andere.

Een tartaar van zalm en grijze garnalen… dat is de zomer op je bord!

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten. En of dat de gasten het een geslaagd voorgerecht vonden. De zin “mmm, het is echt super lekker Lizzy” deed me glunderen.

Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten.

INGREDIËNTEN

  • 2 naan broodjes – een pakje gerookte zalm – een pakje grijze garnalen – een handvol kerstomaten

  • Verse dille – peper en zout – olijfolie

  • Veldsla

  • Afwerking: zure room en een eetbaar bloempje (kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak in reepjes gesneden naan brood kort aan langs beide kanten.
  • Snij gerookte zalm in fijne stukjes, meng met grijze garnalen en in schijfjes gesneden kerstomaten. Voeg fijngesneden verse dille toe, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • Leg het naan brood op je bord, vervolgens wat veldsla en dan lepel je er een goeie schep van de zalm-grijze garnalen tartaar op.
  • Werk af met een toefje zure room en het eetbaar bloempje er boven op. De zure room klopte ik los met wat peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...