Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

door | 12 augustus 2023 | Lunch, Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Zomer
Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Het kan perfect als lunch of als voorgerechtje geserveerd worden, je hoeft enkel de grootte wat aan te passen. Of je maakt je naan brood zelf, of je koopt het voorverpakt. Het ene neemt al wat meer tijd in beslag dan het andere.

Een tartaar van zalm en grijze garnalen… dat is de zomer op je bord!

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten. En of dat de gasten het een geslaagd voorgerecht vonden. De zin “mmm, het is echt super lekker Lizzy” deed me glunderen.

Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten.

INGREDIËNTEN

  • 2 naan broodjes – een pakje gerookte zalm – een pakje grijze garnalen – een handvol kerstomaten

  • Verse dille – peper en zout – olijfolie

  • Veldsla

  • Afwerking: zure room en een eetbaar bloempje (kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak in reepjes gesneden naan brood kort aan langs beide kanten.
  • Snij gerookte zalm in fijne stukjes, meng met grijze garnalen en in schijfjes gesneden kerstomaten. Voeg fijngesneden verse dille toe, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • Leg het naan brood op je bord, vervolgens wat veldsla en dan lepel je er een goeie schep van de zalm-grijze garnalen tartaar op.
  • Werk af met een toefje zure room en het eetbaar bloempje er boven op. De zure room klopte ik los met wat peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...