Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

door | 12 augustus 2023 | Lunch, Voorgerecht

Subcategorie: Vis en zeevruchten
Seizoen: Zomer
Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Het kan perfect als lunch of als voorgerechtje geserveerd worden, je hoeft enkel de grootte wat aan te passen. Of je maakt je naan brood zelf, of je koopt het voorverpakt. Het ene neemt al wat meer tijd in beslag dan het andere.

Een tartaar van zalm en grijze garnalen… dat is de zomer op je bord!

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten. En of dat de gasten het een geslaagd voorgerecht vonden. De zin “mmm, het is echt super lekker Lizzy” deed me glunderen.

Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten.

INGREDIËNTEN

  • 2 naan broodjes – een pakje gerookte zalm – een pakje grijze garnalen – een handvol kerstomaten

  • Verse dille – peper en zout – olijfolie

  • Veldsla

  • Afwerking: zure room en een eetbaar bloempje (kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak in reepjes gesneden naan brood kort aan langs beide kanten.
  • Snij gerookte zalm in fijne stukjes, meng met grijze garnalen en in schijfjes gesneden kerstomaten. Voeg fijngesneden verse dille toe, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • Leg het naan brood op je bord, vervolgens wat veldsla en dan lepel je er een goeie schep van de zalm-grijze garnalen tartaar op.
  • Werk af met een toefje zure room en het eetbaar bloempje er boven op. De zure room klopte ik los met wat peper en zout.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...