Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

door | 12 augustus 2023 | Lunch, Voorgerecht

Vis en zeevruchten
Zomer
Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Het kan perfect als lunch of als voorgerechtje geserveerd worden, je hoeft enkel de grootte wat aan te passen. Of je maakt je naan brood zelf, of je koopt het voorverpakt. Het ene neemt al wat meer tijd in beslag dan het andere.

Een tartaar van zalm en grijze garnalen… dat is de zomer op je bord!

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten. En of dat de gasten het een geslaagd voorgerecht vonden. De zin “mmm, het is echt super lekker Lizzy” deed me glunderen.

Ik schrijf het recept hier voor jullie uit. Er is geen werk aan. Je kan het perfect op voorhand voorbereiden. Het enige wat je op het moment zelf dient te doen is het naan brood even aanbakken in de pan. Spendeer dus al je tijd met je gasten aan tafel en geniet van het zonnetje buiten!

Naan brood met tartaar van zalm en grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Zalm wordt heel vaak gecombineerd met avocado, maar die had ik nu juist niet in huis. Wel nog een hele voorraad kerstomaten, dus het was het proberen waard een tartaar van zalm en grijze garnalen te maken met kerstomaten.

INGREDIËNTEN

  • 2 naan broodjes – een pakje gerookte zalm – een pakje grijze garnalen – een handvol kerstomaten

  • Verse dille – peper en zout – olijfolie

  • Veldsla

  • Afwerking: zure room en een eetbaar bloempje (kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak in reepjes gesneden naan brood kort aan langs beide kanten.
  • Snij gerookte zalm in fijne stukjes, meng met grijze garnalen en in schijfjes gesneden kerstomaten. Voeg fijngesneden verse dille toe, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • Leg het naan brood op je bord, vervolgens wat veldsla en dan lepel je er een goeie schep van de zalm-grijze garnalen tartaar op.
  • Werk af met een toefje zure room en het eetbaar bloempje er boven op. De zure room klopte ik los met wat peper en zout.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...