Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Karnemelk pannenkoeken

door | 21 april 2024 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.
een stapel pancakes overgoten met krieksiroop

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd met traditionele toppings zoals perenstroop, poedersuiker, vers fruit of confituur.

Enkele tips voor het maken van overheerlijke karnemelk pannenkoeken.

Gebruik verse karnemelk. Dit geeft de beste smaak en de mooie structuur van de pannenkoeken.

Meng het beslag voorzichtig met een klopper in de hand. Meng tot alle ingrediënten opgenomen zijn en er geen klonters meer te zien zijn in het beslag. En laat het beslag een tiental minuten rusten alvorens je begint te bakken. Dit komt de luchtigheid zeker ten goede.

De basisregel voor het bakken van pannenkoeken: kies de juiste pannenkoekenpan. Laat de vetstof goed heet worden, dit vermijdt dat jouw pannenkoeken gaan aanbakken. Bak nadien op middelmatig vuur.

Karnemelk pannenkoeken

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
stuks

16-20

stuks

Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.

INGREDIËNTEN

  • 450 gr patisserie bloem – 4 gr bicarbonaat – 55 gr fijne suiker – snufje zout

  • 600 ml karnemelk – 1 ei

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
  • Roer beetje per beetje de karnemelk onder de mengeling van droge ingrediënten.
  • Klop het ei los. Meng het onder het beslag.
  • Smelt boter in een pannenkoeken pan en bak kleine pannenkoekjes. Ik bruin ze 2-3 minuten per kant. Als de luchtbellen openbarsten, is het tijd om ze te draaien.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...