Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd met traditionele toppings zoals perenstroop, poedersuiker, vers fruit of confituur.
Enkele tips voor het maken van overheerlijke karnemelk pannenkoeken.
Gebruik verse karnemelk. Dit geeft de beste smaak en de mooie structuur van de pannenkoeken.
Meng het beslag voorzichtig met een klopper in de hand. Meng tot alle ingrediënten opgenomen zijn en er geen klonters meer te zien zijn in het beslag. En laat het beslag een tiental minuten rusten alvorens je begint te bakken. Dit komt de luchtigheid zeker ten goede.
De basisregel voor het bakken van pannenkoeken: kies de juiste pannenkoekenpan. Laat de vetstof goed heet worden, dit vermijdt dat jouw pannenkoeken gaan aanbakken. Bak nadien op middelmatig vuur.
Karnemelk pannenkoeken
Course: Ontbijt16-20
stuksDeze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.
INGREDIËNTEN
450 gr patisserie bloem – 4 gr bicarbonaat – 55 gr fijne suiker – snufje zout
600 ml karnemelk – 1 ei
BEREIDINGSWIJZE
- Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
- Roer beetje per beetje de karnemelk onder de mengeling van droge ingrediënten.
- Klop het ei los. Meng het onder het beslag.
- Smelt boter in een pannenkoeken pan en bak kleine pannenkoekjes. Ik bruin ze 2-3 minuten per kant. Als de luchtbellen openbarsten, is het tijd om ze te draaien.
0 reacties