Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Karnemelk pannenkoeken

door | 21 april 2024 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.
een stapel pancakes overgoten met krieksiroop

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd met traditionele toppings zoals perenstroop, poedersuiker, vers fruit of confituur.

Enkele tips voor het maken van overheerlijke karnemelk pannenkoeken.

Gebruik verse karnemelk. Dit geeft de beste smaak en de mooie structuur van de pannenkoeken.

Meng het beslag voorzichtig met een klopper in de hand. Meng tot alle ingrediënten opgenomen zijn en er geen klonters meer te zien zijn in het beslag. En laat het beslag een tiental minuten rusten alvorens je begint te bakken. Dit komt de luchtigheid zeker ten goede.

De basisregel voor het bakken van pannenkoeken: kies de juiste pannenkoekenpan. Laat de vetstof goed heet worden, dit vermijdt dat jouw pannenkoeken gaan aanbakken. Bak nadien op middelmatig vuur.

Karnemelk pannenkoeken

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
stuks

16-20

stuks

Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.

INGREDIËNTEN

  • 450 gr patisserie bloem – 4 gr bicarbonaat – 55 gr fijne suiker – snufje zout

  • 600 ml karnemelk – 1 ei

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
  • Roer beetje per beetje de karnemelk onder de mengeling van droge ingrediënten.
  • Klop het ei los. Meng het onder het beslag.
  • Smelt boter in een pannenkoeken pan en bak kleine pannenkoekjes. Ik bruin ze 2-3 minuten per kant. Als de luchtbellen openbarsten, is het tijd om ze te draaien.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...