Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Karnemelk pannenkoeken

door | 21 april 2024 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.
een stapel pancakes overgoten met krieksiroop

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd met traditionele toppings zoals perenstroop, poedersuiker, vers fruit of confituur.

Enkele tips voor het maken van overheerlijke karnemelk pannenkoeken.

Gebruik verse karnemelk. Dit geeft de beste smaak en de mooie structuur van de pannenkoeken.

Meng het beslag voorzichtig met een klopper in de hand. Meng tot alle ingrediënten opgenomen zijn en er geen klonters meer te zien zijn in het beslag. En laat het beslag een tiental minuten rusten alvorens je begint te bakken. Dit komt de luchtigheid zeker ten goede.

De basisregel voor het bakken van pannenkoeken: kies de juiste pannenkoekenpan. Laat de vetstof goed heet worden, dit vermijdt dat jouw pannenkoeken gaan aanbakken. Bak nadien op middelmatig vuur.

Karnemelk pannenkoeken

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt
stuks

16-20

stuks

Deze karnemelk pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn écht de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze zijn perfect voor een zondagmorgen.

INGREDIËNTEN

  • 450 gr patisserie bloem – 4 gr bicarbonaat – 55 gr fijne suiker – snufje zout

  • 600 ml karnemelk – 1 ei

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
  • Roer beetje per beetje de karnemelk onder de mengeling van droge ingrediënten.
  • Klop het ei los. Meng het onder het beslag.
  • Smelt boter in een pannenkoeken pan en bak kleine pannenkoekjes. Ik bruin ze 2-3 minuten per kant. Als de luchtbellen openbarsten, is het tijd om ze te draaien.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...