Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ontbijtwafels met vers fruit en coulis

door | 25 april 2022 | Ontbijt

Zoet ontbijt
Het hele jaar door
Start jouw nieuwe week sterk met deze heerlijke ontbijtwafels. Een toefje slagroom en vers fruit daarbij, meer moet dat niet zijn. Ik kies voor mango (en maak er ook stiekem wat coulis mee) en appelsienpartjes. Het seizoensfruit bij uitstek van de maanden april en mei. Smakelijk!
Lizzylizzblog

Zo af en toe eens een ander ontbijt dan de klassieke boterham, dat smaakt altijd.

Ik koos voor deze heerlijke ontbijtwafels die ik mooi versierde met een toefje slagroom en vers fruit.

Heerlijke ontbijtwafels die ik versier met een toefje slagroom en vers fruit. Ik probeer in de mate van het mogelijke steeds seizoensfruit te kiezen. De maanden april en mei zijn trouwens de enige twee maanden waar we slechts een beperkt aanbod hebben op de fruitkalender: mango, appelsienen, rabarber en pompelmoes. Ik ga vandaag voor ontbijtwafels met oranje fruit. En met de mango maak ik eveneens een mangocoulis.

Altijd het fruit in huis waar jij zin in hebt, ook al is het buiten seizoen?

DE tip die ik kan meegeven als je verzot bent op een welbepaald soort seizoensfruit. Vries het in zip-zakjes in de diepvries in. Zowel het fruit als de coulis die je er mee maakt. Dan heb je eigenlijk het hele jaar door het fruit dat jij het liefste eet in voorraad. Uiteraard smaakt het fruit op zijn best als het vers is. Helemaal mee akkoord. Maar wel leuk meegenomen dat je bijvoorbeeld altijd aardbeicoulis in de diepvries hebt zitten.

Ontbijtwafels met mango en appelsien

Recipe by LizzylizzCourse: Ontbijt

8

wafels

De nieuwe week inzetten met heerlijke ontbijtwafels. Een toefje slagroom en vers fruit daarbij, meer moet dat niet zijn. Ik kies voor mango (en maak er ook stiekem wat coulis mee) en appelsienpartjes. Het seizoensfruit bij uitstek van de maanden april en mei. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • 300 gr zelfrijzende bloem – 2 volledige eieren – 100 gr gezouten roomboter (gesmolten) – 100 gr fijne griessuiker – 250 ml volle melk

  • Coulis: een halve mango in stukjes, 1:1 suikerwater (100 ml water en 100 gr suiker)

  • Afwerking: slagroom (40% vet), stukjes vers fruit, poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng de gesmolten boter met de suiker, voeg de eieren en 125 ml volle melk toe.
  • Voeg beetje per beetje de zelfrijzende bloem al roerend toe en tenslotte mag de rest van de melk er bij. Roer door tot je een mooi egaal deeg krijgt.
  • Verwarm het wafelijzer en bak de wafels.
  • Voor de coulis doe je de ingrediënten in een pannetje en warm je op tot alles mooi geabsorbeerd is. Even in de blender om een mooie coulis te krijgen. Laten afkoelen in de frigo. Voor de slagroom klop je de room met wat extra suiker op. De appelsien pel je à vif (zonder vliesje, in partjes), uit de mango kan je bolletjes draaien. Afwerken met poedersuiker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...