Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Champignon roomsoep

door | 18 december 2023 | Soep

Soep
Hele jaar door
Een zijdezachte soep die doordrenkt is met de heerlijke smaak van verse champignons. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en als je deze eenvoudige stappen volgt, dan maak jij dé beste champignon roomsoep ooit.

Zelfgemaakte soep das altijd een kopje geluk in huis hebben.

Een zijdezachte soep die doordrenkt is met de heerlijke smaak van verse champignons. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en als je deze eenvoudige stappen volgt, dan maak jij dé beste champignon roomsoep ooit.

Hoe zit het met het bewaren van verse champignons en champignonsoep?

Deze simpele champignon soep is gemaakt op basis van een mengeling van drie soorten paddenstoelen: witte cantharel, shiitake en enoki.

Paddenstoelen kan je enkele dagen goed houden in de frigo. Bewaar ze in de verpakking, in de bruine groentezak die je in de winkel vindt of op een bord afgedekt met folie om uitdroging tegen te gaan. Ze mogen niet volledig afgesloten worden, geef ze altijd wat ademruimte. Hun lievelingstemperatuur ligt tussen de 4-7° C.

Als je deze soep op voorhand klaarmaakt, voeg de culinaire room op het einde dan nog niet toe. Laat ze afkoelen en doe ze in een luchtdichte doos. Zo kan je ze soep 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Of invriezen dat kan ook. De culinaire room ga je dus toevoegen wanneer je de soep gaat opwarmen. Doe dit dan al roerend en zonder ze door te koken.

Champignon roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Niets beter dan een lekkere, huisgemaakte verse soep. Wellicht het meest populaire gerecht in onze huishoudens. Iedereen lust soep en je kan ze makkelijk in grotere hoeveelheden maken zodat je op elk moment van de week kan teruggrijpen naar een hartverwarmend kopje soep.

INGREDIËNTEN

  • Drie soorten champignons: witte cantharel – shiitake – enoki

  • Ongezouten roomboter – olijfolie – 6 fijne sneetjes spek – knoflookteen – peper, zout en nootmuskaat

  • 750 ml water – 250 ml kalfsfond – 1 aardappel – 2 laurierbladeren – tijm

  • Flesje culinaire room & rozemarijn ter versiering

BEREIDINGSWIJZE

  • Borstel de champignons proper en stoof ze zachtjes aan in de boter en de olijfolie. Voeg de gekneusde knoflookteen en het spek toe en laat kort mee aanbruinen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg het water en de kalfsfond toe. Doe er de in stukken gesneden aardappel, de laurierblaadjes en het takje tijm bij. Laat een klein half uurtje pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur. Verwijder laurier, tijm en spek. Haal er een paar enoki paddenstoelen uit ter versiering. Mix de soep tot een fluweelzachte soep in je keukenblender.
  • Zet de soep opnieuw op het vuur, voeg de room toe en breng naar het kookpunt. Afwerken met de enoki er bovenop en wat rozemarijn.

Kanttekening

  • Wil je deze soep als hapje serveren, dan kan dat gerust. Schenk de soep in kleine glaasjes/tasjes en leg er bovenop een zelfgemaakte bladerdeegstengel. Reepjes bladerdeeg in linten van 2 cm snijden, bestrijken met eigeel, bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas en wat gedroogde kruiden (oregano, bieslook, basilicum,…). Bak gedurende 15-20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C. Laat het je smaken, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...