Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Julienne soep met vermicelli en kip

door | 14 april 2023 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Julienne soep, de fijngesneden, lange reepjes groenten in een heldere bouillon. Ik maakte er een maaltijdsoep van door vermicelli en kip toe te voegen.

Een heldere soep met fijngesneden groentjes, afgewerkt met vermicelli en kip. Das pure nostalgie die Julienne soep!

De kunst is de groentjes in “julienne” te snijden: fijngesneden, lange reepjes, liefst allemaal van dezelfde grootte en lengte. Zeg dat maar eens tegen een piet-precies zoals ik. Das lachen geblazen. Ik gebruik kippenbouillon blokjes om extra smaak te geven. De kip die ik toevoegde deed ik in “blok” vorm, maar volgende keer ga ik deze ook “Julienne” snijden. Ik vond de brokken net iets te dik. Dus vandaar dat ik het al zo in het recept zal vermelden.

Welke groenten gebruik ik in juliennesoep?

Standaard kies je voor prei, selder en wortel. Ik had helaas geen prei meer in huis, gezien de echtgenoot twee dagen geleden preisoep had gemaakt. Dus ik maakte Julienne soep op basis van enkel wortel en witte selder, en eerlijk… smaakte even goed hoor!

Hoe van Julienne soep een maaltijdsoep maken?

Hij keek even raar op toen ik hem deze maaltijdsoep-versie van julienne soep serveerde. Hij is namelijk van de generatie “ik moet aardappelen, vlees en groenten op mijn bord hebben”. Hij keek er kritisch naar en als ik hem zag proeven vreesde ik al het ergste. Maar wonder boven wonder… mmm, das lekker zeg. Ik geef eerlijk toe, ik heb wat vals gespeeld. Want die vermicelli daar is ie verzot op! Dus door die toe te voegen, wist ik zeker dat ik toch wat punten ging scoren. Werkt volgens mij dus ook goed voor kinderen.

Julienne soep met vermicelli en kip

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Julienne soep, de fijngesneden, lange reepjes groenten in een heldere bouillon. Ik maakte er een maaltijdsoep van door vermicelli en kip toe te voegen.

INGREDIËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – 2 wortels – 2 witte selder stengels – 1,5L water – 2 kippenbouillon blokjes

  • 100 gr vermicelli

  • 2 kippeborstfilets

  • Peper, zout en een handvol fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ajuin en snij in fijne ringen. Pers de knoflook. Schil de wortels en de selder, snij in fijne julienne (fijne, lange reepjes).
  • Zet water op een hoog vuur. Voeg bouillonblokjes en alle fijngesneden/fijn geperste ingrediënten toe. Laat garen (ongeveer een 20-tal minuten).
  • Snij de kip fijn (ik deed het in blokjes vorm – zie foto – maar raad aan het ook in julienne vorm te doen). Kruid de soep met peper en zout en voeg de kip nu toe zodat die kan mee garen. Doe er vervolgens ook de vermicelli bij.
  • Serveren met fijngesnipperde peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...