Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Julienne soep met vermicelli en kip

door | 14 april 2023 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Julienne soep, de fijngesneden, lange reepjes groenten in een heldere bouillon. Ik maakte er een maaltijdsoep van door vermicelli en kip toe te voegen.

Een heldere soep met fijngesneden groentjes, afgewerkt met vermicelli en kip. Das pure nostalgie die Julienne soep!

De kunst is de groentjes in “julienne” te snijden: fijngesneden, lange reepjes, liefst allemaal van dezelfde grootte en lengte. Zeg dat maar eens tegen een piet-precies zoals ik. Das lachen geblazen. Ik gebruik kippenbouillon blokjes om extra smaak te geven. De kip die ik toevoegde deed ik in “blok” vorm, maar volgende keer ga ik deze ook “Julienne” snijden. Ik vond de brokken net iets te dik. Dus vandaar dat ik het al zo in het recept zal vermelden.

Welke groenten gebruik ik in juliennesoep?

Standaard kies je voor prei, selder en wortel. Ik had helaas geen prei meer in huis, gezien de echtgenoot twee dagen geleden preisoep had gemaakt. Dus ik maakte Julienne soep op basis van enkel wortel en witte selder, en eerlijk… smaakte even goed hoor!

Hoe van Julienne soep een maaltijdsoep maken?

Hij keek even raar op toen ik hem deze maaltijdsoep-versie van julienne soep serveerde. Hij is namelijk van de generatie “ik moet aardappelen, vlees en groenten op mijn bord hebben”. Hij keek er kritisch naar en als ik hem zag proeven vreesde ik al het ergste. Maar wonder boven wonder… mmm, das lekker zeg. Ik geef eerlijk toe, ik heb wat vals gespeeld. Want die vermicelli daar is ie verzot op! Dus door die toe te voegen, wist ik zeker dat ik toch wat punten ging scoren. Werkt volgens mij dus ook goed voor kinderen.

Julienne soep met vermicelli en kip

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Julienne soep, de fijngesneden, lange reepjes groenten in een heldere bouillon. Ik maakte er een maaltijdsoep van door vermicelli en kip toe te voegen.

INGREDIËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – 2 wortels – 2 witte selder stengels – 1,5L water – 2 kippenbouillon blokjes

  • 100 gr vermicelli

  • 2 kippeborstfilets

  • Peper, zout en een handvol fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ajuin en snij in fijne ringen. Pers de knoflook. Schil de wortels en de selder, snij in fijne julienne (fijne, lange reepjes).
  • Zet water op een hoog vuur. Voeg bouillonblokjes en alle fijngesneden/fijn geperste ingrediënten toe. Laat garen (ongeveer een 20-tal minuten).
  • Snij de kip fijn (ik deed het in blokjes vorm – zie foto – maar raad aan het ook in julienne vorm te doen). Kruid de soep met peper en zout en voeg de kip nu toe zodat die kan mee garen. Doe er vervolgens ook de vermicelli bij.
  • Serveren met fijngesnipperde peterselie.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 90 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...