Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spruitjessoep

door | 16 april 2024 | Soep

Soep
Winter
Spruitjes liefhebber of eerder sceptisch als het op spruiten aankomt? Toch daag ik je uit deze spruitjes soep te maken en te proeven. Ze is echt lekker!
Afbeelding van een tas spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen!

Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je “ziet” de spruitjes al niet liggen in je bord. Dat scheelt. Bovendien voegen we ook andere smaakmakers toe die de pure smaak van spruiten matigen.

De gekende combinatie van spruiten en spek komt ook hier aan bod. Ik gebruik natuurspek dat ik mee laat koken in de soep en nadien fijn snij om de soep mee af te werken. Naast de spruiten voeg ik ook prei en selder toe. Als verse kruiden kies ik voor tijm. Deze ingrediënten helpen om de sterke smaak van spruiten te verzachten en een gebalanceerde, smaakvolle soep te maken.

Spruitjessoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Spruitjes liefhebber of eerder sceptisch als het op spruiten aankomt? Ik daag je uit deze spruitjes soep te maken en te proeven. Ze is echt lekker!

INGREDIËNTEN

  • Ongezouten roomboter – 2 ajuinen – 1 selder stengel – 1/2 prei stengel – 1 aardappel – 250 gr spruiten

  • Kruiden: verse tijm – laurierblad – peper en zout

  • 1,5 L groentebouillon – 2 dikke sneden natuurspek

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesneden ajuin, selder (ik rasp de buitenkant er af, zodat er geen fijne draden aan hangen) en prei zachtjes aan in gesmolten boter. Doe er de in blokjes gesneden aardappel bij. Kuis de spruiten en hak ze fijn met een multihakker. Voeg ze toe aan het groentemengsel.
  • Verbrokkel 3 groentebouillon blokjes over de groenten en giet er 1,5L warm water over. Zorg dat alle groenten onder water staan. Voeg eventueel nog wat toe indien nodig. Bind de verse tijm samen met het laurierblad en leg deze in de soep. Ook het natuurspek leg je in de soep. Afkruiden met peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen.
  • Haal de kruiden en het natuurspek uit de soep. Giet de soep in je keukenblender en mix deze tot een fluweelzachte soep. Snij het vlees van het natuurspek in fijne reepjes en gebruik deze om bovenop je soep te serveren, samen met wat takjes verse tijm. Afkruiden met peper en zout.

Kanttekening

  • Het afsnijden van het “kontje” van de spruiten en ze nadien fijnhakken met een multihakker, zorgt er voor dat de smaak van de spruiten sowieso al minder sterk is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...