Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wortel-Pastinaaksoep

door | 23 februari 2022 | Soep

Soep
Herfst/Winter
Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!
Lizzylizzblog

Jullie waren laaiend enthousiast over de pastinaaksoep, benieuwd wat jullie van deze variant met wortel zullen vinden. Voor de afwerking gaan we deze keer kiezen voor een mix van pitten en zaden, krulpeterselie en een lepeltje zure room. Oh ja, die draai van de zwarte pepermolen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wil je deze soep als maaltijdsoep eten, doe er dan wat stukjes kip bij. Of combineer met een lekkere meergranen sandwich, besmeerd met goeie boter. Beide mag natuurlijk ook. Je ziet, een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig.

Wortel-Pastinaaksoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!

IngrediËNTEN

  • 2 grote sjalotten – 5 grote wortels – 2 pastinaken – olijfolie – 1,5 L groentenbouillon

  • Gedroogde kruiden: tijm, oregano, komijnzaadjes, zwarte peper, steranijs (1)

  • Afwerking: pitten & zaden, krulpeterselie, zure room

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijfolie op een zacht vuur en stoof de grof gesneden sjalot, wortel en pastinaak aan. Roer enkele malen om. Kruid met de gedroogde kruiden.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat een 20-tal minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder het steranijs en mix tot een gladde soep. Werk af met de pitten en zaden, een lepel zure room, wat krulpeterselie en een draai van de zwarte pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...