Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wortel-Pastinaaksoep

door | 23 februari 2022 | Soep

Subcategorie: Soep
Seizoen: Herfst/Winter
Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!
Lizzylizzblog

Jullie waren laaiend enthousiast over de pastinaaksoep, benieuwd wat jullie van deze variant met wortel zullen vinden. Voor de afwerking gaan we deze keer kiezen voor een mix van pitten en zaden, krulpeterselie en een lepeltje zure room. Oh ja, die draai van de zwarte pepermolen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wil je deze soep als maaltijdsoep eten, doe er dan wat stukjes kip bij. Of combineer met een lekkere meergranen sandwich, besmeerd met goeie boter. Beide mag natuurlijk ook. Je ziet, een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig.

Wortel-Pastinaaksoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!

IngrediËNTEN

  • 2 grote sjalotten – 5 grote wortels – 2 pastinaken – olijfolie – 1,5 L groentenbouillon

  • Gedroogde kruiden: tijm, oregano, komijnzaadjes, zwarte peper, steranijs (1)

  • Afwerking: pitten & zaden, krulpeterselie, zure room

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijfolie op een zacht vuur en stoof de grof gesneden sjalot, wortel en pastinaak aan. Roer enkele malen om. Kruid met de gedroogde kruiden.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat een 20-tal minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder het steranijs en mix tot een gladde soep. Werk af met de pitten en zaden, een lepel zure room, wat krulpeterselie en een draai van de zwarte pepermolen.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    4 Reacties

    1. Cathy Dauw

      Het moesten 5 sterren zijn maar kon het niet veranderen..deze soep is een toppertje.

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Dank je wel, doet me plezier dat jullie er van genoten hebben.

        Antwoord
    2. Lieve

      Een goed vullend en hartverwarmend soepje. Ideaal op een koude winterdag. Zeker 5 sterren waard.

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Dank je wel 🙏

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...