Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wortel-Pastinaaksoep

door | 23 februari 2022 | Soep

Soep
Herfst/Winter
Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!
Lizzylizzblog

Jullie waren laaiend enthousiast over de pastinaaksoep, benieuwd wat jullie van deze variant met wortel zullen vinden. Voor de afwerking gaan we deze keer kiezen voor een mix van pitten en zaden, krulpeterselie en een lepeltje zure room. Oh ja, die draai van de zwarte pepermolen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wil je deze soep als maaltijdsoep eten, doe er dan wat stukjes kip bij. Of combineer met een lekkere meergranen sandwich, besmeerd met goeie boter. Beide mag natuurlijk ook. Je ziet, een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig.

Wortel-Pastinaaksoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Een goeie lekkere lunch hoeft niet altijd speciaal en uitgebreid te zijn. Eenvoudige, simpele gerechten die snel klaar zijn, maken je eveneens gelukkig. Zoals deze wortel-pastinaaksoep: instant happiness!

IngrediËNTEN

  • 2 grote sjalotten – 5 grote wortels – 2 pastinaken – olijfolie – 1,5 L groentenbouillon

  • Gedroogde kruiden: tijm, oregano, komijnzaadjes, zwarte peper, steranijs (1)

  • Afwerking: pitten & zaden, krulpeterselie, zure room

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijfolie op een zacht vuur en stoof de grof gesneden sjalot, wortel en pastinaak aan. Roer enkele malen om. Kruid met de gedroogde kruiden.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Laat een 20-tal minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder het steranijs en mix tot een gladde soep. Werk af met de pitten en zaden, een lepel zure room, wat krulpeterselie en een draai van de zwarte pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...