Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Wortelsoep

door | 30 oktober 2023 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Ontdek hier hoe ik mijn wortelsoep een heerlijke smaak geef. Deze geliefde soep serveer je met plezier aan je familieleden of je vrienden die langskomen voor een fijne avond samen.

Puur natuur: wortelsoep zonder andere groenten toe te voegen. Lekker!

Het hoeft niet altijd een combinatie van groenten te zijn als je soep maakt. Je kan ook kiezen de pure smaak van één enkel ingrediënt te laten primeren. En dat is wat ik wou bereiken met deze wortelsoep. Ik voegde dus geen andere groenten toe, zoals ik bijvoorbeeld deed in mijn wortel-pastinaaksoep.

Hoe geef je wortelsoep een heerlijke smaak?

Er zijn verschillende manieren om de smaak van wortelsoep te verbeteren/versterken. Je kan uiteraard andere groenten toevoegen zoals witte selder of prei, maar zoals ik in de inleiding schreef, ik wil gaan voor een pure wortelsoep. Dus deze optie kies ik niet.

Ik ga resoluut voor een combinatie van het toevoegen van een fond en verse kruiden uit mijn kruidentuin. Gebruik een fond van goede kwaliteit: een groentefond – die gaat je wortelsoep verrijken en meer smaak geven. De extra smaakdimensie met de verse kruiden geef ik door marjolein te kiezen. Dit aromatisch kruid heeft een milde, warme en enigszins zoete smaak. Perfect dus bij wortel. Marjolein wordt trouwens niet alleen in soepen gebruikt, maar ook in stoofpotten, sauzen, bij vleesgerechten en bij groenten.

En als laatste ook niet onbelangrijk, ik voeg wat tomatenpassata toe. Niet alleen voor de smaak, maar ook om de kleur mooi te behouden. Anders wordt de wortelsoep wat grijzig en dat vind ik er minder smakelijk uitzien.

Andere opties zijn: het roosteren van de groenten in de oven en verschillende toppings kiezen om de wortelsoep af te werken. Geroosterd sesamzaad bijvoorbeeld zoals ik deed. Of een scheutje olijfolie toevoegen, een vleugje culinaire room of wat fijngehakte verse tuinkruiden.

Wortelsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

2

personen

Ontdek hier hoe ik mijn wortelsoep een heerlijke smaak geef. En dit zonder andere groenten toe te voegen. Deze geliefde soep serveer je met plezier aan je familieleden of je vrienden die langskomen voor een fijne avond samen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gr wortelen – 1 zoete ajuin – 1 knoflookteen – een goeie klont ongezouten roomboter – 100 ml tomatenpassata

  • 800 ml groentefond – een handvol verse marjolein

  • Afwerking: peper en zout – Sesamzaadjes – een extra takje marjolein

BEREIDINGSWIJZE

  • Rasp de wortels en snij in schijfjes. Schil de zoete ui en snij fijn. Kneus de knoflookteen. Stoof deze ingrediënten zachtjes aan in de ongezouten roomboter. Roer er vervolgens de tomatenpassata onder.
  • Giet er de groentefond bij en voeg de verse marjolein toe (ik gebruik hiervoor een kruidenhouder; je kan het bosje ook vastbinden met keukentouw). Laat 20 minuten pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur, verwijder de marjolein/de gekneusde knoflookteen en mix de soep glad in je keukenblender. Giet deze terug in je soepkom en voeg eventueel nog wat water toe indien je ze te dik vindt. Afkruiden met peper en zout. En nog even laten opkoken.
  • Serveren met geroosterd sesamzaad, een extra takje marjolein en een draai van de zwarte pepermolen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...